4500 места не достигат в столичните ясли

Около 3200 деца на 3 г. остават без детска градина
Обновена: 29 апр 2011 17:57 | 29 апр 2011 17:55,
31
4500 места не достигат в столичните ясли
Снимка: Булфото

4500 места е недостигът в яслите в София, стана ясно след първото класиране за детските заведения.  Приетите деца в първа градинска група и в яслени групи в столицата са общо 6700, съобщиха от Столична община.

"За първа група приетите са 3700 деца, чакащите ще са около 3200 деца.  При 5-годишните имаме чакащи около 800 деца, но имаме свободни 130 места, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. Причината за това било изявено желание за конкретна детска градина.

Същото важи и за 4-годишните - при тях има недостиг от 1 200 места за желаната детска градина, но в същото време има свободни места в няколко столични района.

Голям процент от недостига е преодолян, посочи Фандъкова.

Общо около 1500 нови места очакваме да се разкрият до края на годината. Над 30 детски градини са проектирани до момента. От есента започват и текущите класирания, допълни Фандъкова.

По думите й в крайните градски райони в София недостигът е напълно преодолян.

"До края на годината очакваме да бъде преодолян недостигът за детски градини в районите Изгрев, Младост, Люлин, Триадица. Там броят на чакащите е най-голям, но живеят и най-много млади хора“, разясни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
1
 
! Отговори
9, преди 13 години
едва ли 20-те% гласували са "уродливите" софиянци. По вероятно е да са новоурбанизиралите си братовчеди, които къкат на поразия :(
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Софиянци дори селянин от Банкя ги управлява, че и го натресоха на всички българи, защото по-големи селяни от софиянци няма!
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е на Бойко и Фандъка социалната политика! Абе софета защо си избрахте *** за кмет! Нали сте много умни! И да се управлявате не можете ! *** софийски! всеки извън София, дори и от най-забутаната паланка е по-умен от *** софиянец, дето мисли, че млокото идва от Фейсбук:)
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** от София да го духат! Мърлячи! Първо да вземата да се къпят, че много смърдят по форумите!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странно, а според преброяването София беше само 1.2 млн. И как не стигат? На кого да вярвам?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3 и 5 що не си е.... май.... *** смотани:)))
5
9
 
8
 
! Отговори
знаещ-до №2 преди 13 години
Мнооого си неграмотен,бе братоооо!!! На такиви като теб- детски градини не им трябват, защото НЕ БИВА ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТЕ! А и прав е този преди мен, който казва, че в провинциалнити градове и селата има предостатъчно детски градини! Да си седят на село, да станат фермери... ДА БАЧКАТ И ДА ПРОИЗВЕЖДАТ! А не да идват и да замърсяват С ПРИСЪСТВИЕТО СИ родната София!!!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА Е СРАМ,АМА ГОЛЯМ СРАМ,КАК ТАКА НЯМА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ? КАНАЛИ ЗА ТРАФИК НА ДРОГА И ЦИГАРИ ИМА А ДЕТСКИ ГРАДИНИ НЯМА ,ЗАЩООООО?НЕ СА ДОХОДОНОСНИ ЛИ
3
7
 
5
 
! Отговори
sofianec преди 13 години
neka fiaka jaba da si znae giola t.e. vsiako selianche da si sedi na selo
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно кауБОЙКО би казал, че държавата се грижи прекрасно за децата и младежите които са бъдещите данъкоплатци. Още на 10 годинки държавата може да те докара до състояние в което да си отврътен от всичко в *** и да си заминеш в някоя по нормална и бяла държава.
1
1
 
4
 
! Отговори
varna преди 13 години
Ami ima lesno napravete detski gradini v vseki kvartal po o6te 1 i 6te ima dostata4no ne da pravite novi kooperaciii napravete detski gradini i parkinki malko za kolite 4e nqma i kade da se spira i 6te stanat rabotite,za6toto nie vi pla6tame zaplatite i moje da vi svalim po vsqko vreme taka 4e pravete nai dobre