Пределната цена на бакшишите в София – 1,30 лв.

Нощната тарифа се стопира на 1,60 лв. за километър
Обновена: 5 май 2011 19:26 | 5 май 2011 19:26,
113
Пределната цена на бакшишите в София – 1,30 лв.
Снимка: Булфото

1,30 лв. за км превоз през деня и 1,60 лв. за км през нощта да е пределната цена на таксиметровите услуги в столицата.

Това решение ще предложи Столичната община на Общинския съвет за гласуване, съобщи зам.-кметът по транспорта в София Любомир Христов.

Според него над 85% от фирмите сега возят на тарифи от 59 до 80 ст. на км. Той посочи, че с предложението за пределни цени ще се намали горната граница, която в момента е „плюс безкрайност”.

"Това не води до увеличаване на масовите цени на таксиметровите услуги. Това е един от начините да се ограничат превозите на много високи цени, които се извършват от транспортни възли, търговски центрове и здравни заведения. До момента нищо не пречи на определянето на каквато и да е цена за таксиметров превоз", припомни Христов.

Таксиметровите компании в София били удовлетворени от предложената цена, макар че първоначалното им искане беше между 1,60 и 1,70 лв. на километър.

Още по темата

При въвеждането на пределна цена установените нарушители ще бъдат глобявани първоначално с три хиляди лева.

В момента в София има около 5600 таксита. 

Зам.-кметът посочи още, че общината има готовност да въведе при законово изискване и трета цена – за таксиметров междуградски превоз, но такова изискване в момента няма.

Относно исканията на хората с увреждания през следващата година предстои поставянето на устройства за гласово оповестяване на линиите на една четвърт от спирките на градския транспорт.

Освен това общината ще оповести в кратки срокове и информация за това кои линии в София са достъпни за хора с увреждания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: такситапределни цени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bak6i6ite sa nai-danata i gnusna pasmina v stranata.Mrusni, neizkupani, smradlivi, vseki e s pompa, lujat i sa nagli.Kato stane ne6to vednaga se sbirat da za6titavat kolegata si. trebva da se biqt kogato i kudeto vi padne.Nema da zburkate.Trepaite pove4e ot teh i da nema povod, pri4ina vinagi ima.Eto za6to nikoga ne gi polzvam. I ako sme edini da ne gi polzvame 20 dni 6te ostanat samo nai-dobrite.Bokluka i izmeta na ob6testvoto. Da umirgat!!!!!
105
0
 
2
 
! Отговори
fsb преди 13 години
да бяха дали и телефон за сигнали, ако пак някой *** трагне да пържи....
104
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
*** ли сте вие? Това е ТАВАН, не ПОД на цените. Това означава, че няма да има "копърки" на 7 лв./км., а не че 91280, ОК и За Едно Евро ще се дигнат на 1.30. Т'ва българите са много *** народ. Преди да са осмислили каквото и да било започват да псуват. Ако ОК дигне на 1.30, а за едно Евро остане на 60 стинки -- ще се возя на Едно Евро. На това му викат ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. *** *** сте... повечето.
103
0
 
1
 
! Отговори
А таван за адвокати преди 13 години
По-важното е да има таван за адвокатските "услуги". От това страдаме а не от такситата,по-добре да има таван за адвокатските услуги,това е важното.
102
0
 
1
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
шишо бакшишо
101
0
 
4
 
! Отговори
! преди 13 години
Сега ще почнат да помпят сметките яко, внимавайте!Поръчвайте си такси от фирма по телефона, ако ви пържат после да можете да пускате оплакване.
100
1
 
4
 
! Отговори
Коко преди 13 години
Значи, за 10 км - 16 лева, така ли? За България? Хахаха! Е, нема да стане тая и туй то! Тва такситата да го закриват като бранш, и после що имало 1 милион собственици на коли в София!
99
0
 
4
 
! Отговори
м преди 13 години
1.60 нощна тарифа???? тея луди ли са ?
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А когато сметката ти е 3.30,ти даваш 5 лв и бакшиша казва:нямам да ти върна?
97
0
 
2
 
! Отговори
do Български Войн преди 13 години
Ama Sliven e 10 preki. A ela v Sofia da se vozish na taxi na podobni tarifi, nali shte viesh na umrqlo :)))
96
1
 
1
 
! Отговори
asd преди 13 години
mnogo dobre, a sega trqbva da slojat i tavan na cenite za minuta, i shte e super.
95
6
 
2
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Майчице..вие ако на 1.30 не сте доволни не знам на кое ще сте доволни!В Сливен до центъра ти взимат 3 лв.!Сметнете и бензина, който все пак тези коли ползват!Когато нещо е направено като хората, недейте да сте недоволни!Или на българина му дай по цял ден да се оплаква, ама иначе като има протест си стои на топло!
94
4
 
11
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 13 години
За тарифи 1.30/1.60 не виждам кой ще им се качва в колите. Услугата ще остане същата като качество (коли, състояние на същите, шофьори, поведение на същите, вкл. и заобиколни маршрути, намаляване а-ха да ни хване червено на светофара и всички други "хитринки"), така че се чудя на тази наглост за подобно увеличение на тарифите. Ако сега се оплакват, че нямат клиенти, при подобни тарифи ще седят вечно само в катафалките си.
93
0
 
11
 
! Отговори
я преди 13 години
***! си ти - АДМИНЕ - ***!
92
0
 
5
 
! Отговори
я преди 13 години
Мен се опитва да ме Ебне...!И си има и на идея през колко проксита може да ме врътне докато му омръзне!СЛАДЪК е!
91
0
 
3
 
! Отговори
Язе преди 13 години
КАТО ТУРИМЕ И МАНИПУЛАЦИЯТА НА МНЕНИЯ С ЦЕЛ ПОДМЯНА НА СМИСЪЛА ИМ, ОНО СИ Е ЗА СЕРИОЗНО ОПЛАКВАНЕ. ДО ЮТРЕ АКО ИЗТРЕЗНЕЕМ, ЧЕ ДРАСНЕМ ЕДНО ПИСМО ДО ТАМ ДЕКА ТРЕБЕ. АЙ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
90
0
 
6
 
! Отговори
я преди 13 години
*** като се вземе на сериозно - става страшно!!!
89
1
 
5
 
! Отговори
Язе преди 13 години
ЕЙ ***, И У ТЕМАТА ЗА БАТЕТО ЛЕКА МУ ЗЕМЯ, СЪМ ПИСАЛ ТОВА ДЕ ГО ИЗТРИ, АМА ГЛЕДАМ СЕДИ СИ ОЩЕ... МНОО ВИ СЛАБА ОТБРАНАТА НЕЩО.
88
0
 
3
 
! Отговори
Язе преди 13 години
КОГА ЯЗЕ ПРАВИ ПРОФИЛ НИКЪДЕ У ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НЕ ПРОЧЕТЕ, ЧЕ ТОЯ ПРОЦЕС Е НЕОБРАТИМ И ЗАТУЙ САКА ДА МУ СЕ ИЗТРИЕ ПРОФИЛО ОТ ТУКА!
87
0
 
10
 
! Отговори
Сф преди 13 години
Спомняте ли си статията с клипчето отпреди няколко дена - за бакшишите, които бяха направили къщичка за котарак и я бяха монтирали на едно дърво, за да не го нападат кучета.Оттогава мнението ми за тях се покачи с 10 пункта.