Място за забавачка в София = 2 бона под масата

Извън столичните детски градини са 18 071 деца
Обновена: 9 май 2011 07:27 | 9 май 2011 07:26,
119
Място за забавачка в София = 2 бона под масата
Снимка: архив Булфото

Около 2000 лв. е сумата "под масата" за настаняване на дете в детска градина в София, обявиха от БСП.

Паралелно с нарастването на недостига на места в забавачките расте и сумата, обявиха Борис Цветков и Николай Белалов от Дискусионния клуб за социална местна политика в БСП.

Според тях в момента извън детските градини в София остават 18 071 деца, а новите детски градини, открити от ГЕРБ, са само 6-7.

"Останалите са или козметично ремонтирани или са сгради, чиито частни наематели са напуснали", заяви Белалов.

Според него на общината са й били необходими три години, за да разбере, че раждаемостта в столицата се увеличава с 1500 деца на година.

Почти няма столичен квартал, в който да няма недостиг на места.

Само в "Дружба" 1 и 2, където има 1500 чакащи, няма открита детска градина за последните 20 години.

От червения клуб призоваха кмета Йорданка Фандъкова да си подаде оставката, щом не може да се справи с проблема, за да може поне през следващите 6 месеца да се потърси решение на проблема с местата в градините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Китайски, арабски е ок. Само да не е турски или ***!
74
7
 
7
 
! Отговори
Винторез преди 13 години
до 72 татко на малчоПо времето на Станишев заплатите бяха нереално високи защото тогава се надуваше балона, който доведе целия свят до криза. Сега заплатите са по- ниски защото са адекватни състоянието на икономиката, а то, както през последните 20 г. хич не е цветущо.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
73Лошото е ,че май неискат да я има някои.А след няколко десетилетия тук ще се говори на китайски и индийски.
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва държавата да плаща за детските градини, трябва раждането да е безплатно, трябва да се дават една минимална работна заплата на дете, трябва още много неща да се направят ако искаме след няколко десетилетия да има България.
71
5
 
26
 
! Отговори
Татко на малчо преди 13 години
Не смейте да обвинявате Фандъкова!Тройната коалиция е виновна!Всички тези деца, които СЕГА кандидатстват за детски градини са правени по времето на Станишев.Ето ме и мен в редиците.И аз тогава се подлъгах.Да бяха дошли от ГЕРБ една годинка по-рано на власт, още щях да си ергенувам.Кой смее да си прави бебе, ако доходът му от 1800 лв/месец падне на 400лв/м?
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За бога братя не раждайте!....
69
10
 
4
 
! Отговори
смех... преди 13 години
Точкови системи деца се приемат в ДГ според социалния си статус. Родителите са отново недоволни макар и изобилието то ЧДГ и ЧДЦ които предлага какво ли не за малчуганите. От 5 години ги пращали на училище пак и отново недоволни. Радвайте се бре учението ви е напълно безплатно ако за всичко си плащате тогава децата ви ще ходят напълно неграмотни. Вечно нещо не им изнася вечно нещо им е криво но не си давате сметка на Запад как е имаш пари изучаваш децата си нямаш пари остават напълно неграмотни.
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялата работа ми изглежда по следния начин:Общината:''Ама как така ще раждате деца и ще създавате грижи и проблеми на общината?Не ви ли е срам да ни разваляте рахатлъка на нас чиновниците?Знаете ли колко трудно е да си общинар?'' и т.н....
67
3
 
6
 
! Отговори
нема с`ми преди 13 години
Не се косете с коментарите. Утре Тиквата ще се събуди с друг акъл или няма да помни какво е станало вчера. Типичната амнезия на управляващия гербер.
66
5
 
10
 
! Отговори
шментите преди 13 години
има ли нещо до което ГЕРБ да са се докоснали и то да не се е провалило или поскъпнало?
65
2
 
9
 
! Отговори
Не е верно! преди 13 години
А Фандъкова и *** и 1000 лв. глоба за бр. ***?! Ми тя ще фалира, бе!
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има си схема и се прилага не само за децата а изцяло за всичко в Столична община.Презумпцията е да се събират глоби и да се правят актове колкото може повече.От както ГЕРБ взе властта е все така.Общината не си е свършила работата,но глобата я отнася гражданина.Затова създадоха наново пак и Общинска полиция,която да дублира функциите на Столичен инспекторат.Повече чиновници-повече глоби!Това е новия девиз на София.
63
1
 
11
 
! Отговори
смех... преди 13 години
Ако не си дадеш децата до 5 годишна възраст на предучилищна глоба. Но, в същото време до 8 годишна възраст родителите са тези, където решават, дали децата, дали ходят на училище. След, тази възраст подлежат на санкции. И, ако това е вярно отново има противоречия от които родителите не знаят кое e правилно и кое не е.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво бе, Игнатов! Задължителна градина за 5-годишните, а? И къде да ги запишем тия деца? Или както казва дядо: "Дайте да го направим, пък после ще му мислим!" И какво сега? Градини няма и ще почнат глоби.
61
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само ГЕРБ и Бойко Борисов!
60
9
 
4
 
! Отговори
Стар комунист преди 13 години
Нали искахте реституция бе *** нещастни? На ви сега реституция!
59
1
 
18
 
! Отговори
Дядо преди 13 години
Сега ще се появят и глоби за тези на които 5 годишните деца не са в градина.А кога ще се появи данък ВЪЗДУХ???
58
1
 
4
 
! Отговори
смех... преди 13 години
Не е прието, защото не отговаря на зададените критерии. Ако е прието и е спряно от ДГ, това вече отделен въпрос по тази логика приемат ги само да пречат на другите деца и го спират от градина, след това, трябва да им отпускат пари. Е, не е ли малко несправедливо, спрямо другите семейства и деца?!
57
0
 
14
 
! Отговори
Censor преди 13 години
Малко уточнение ... за скоро появилите се в София! Не хранете самом Бибитко, Цвъцко и оная Ш.врантия Фастъкова .... то е ясно че и те само мжат лай.а и ни обясняват че са рози! Проблема е от началото на дивия ни преход. Сами се замислете защо?!? А да не говорим че най-голям принос за затваряне на 4 от 5-те детски градини в центъра е на другаря Софиянски!
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да не стимулират корупцията, от общината да пускат местата в ДГ на търг. Който може да плати се класира. За останалите - ако има свободни бройки.Ако едно дете не е прието в общинска ДГ и родителите го запишат в частна, тогава държавата/общината/ трябва да плаща за него на частната детска градина същите пари, каквито се заплащат за дете в общинска ДГ. При сегашното положение тези деца са ощетени при условие, че родителите им също плащат данъци.