Място за забавачка в София = 2 бона под масата

Извън столичните детски градини са 18 071 деца
Обновена: 9 май 2011 07:27 | 9 май 2011 07:26,
119
Място за забавачка в София = 2 бона под масата
Снимка: архив Булфото

Около 2000 лв. е сумата "под масата" за настаняване на дете в детска градина в София, обявиха от БСП.

Паралелно с нарастването на недостига на места в забавачките расте и сумата, обявиха Борис Цветков и Николай Белалов от Дискусионния клуб за социална местна политика в БСП.

Според тях в момента извън детските градини в София остават 18 071 деца, а новите детски градини, открити от ГЕРБ, са само 6-7.

"Останалите са или козметично ремонтирани или са сгради, чиито частни наематели са напуснали", заяви Белалов.

Според него на общината са й били необходими три години, за да разбере, че раждаемостта в столицата се увеличава с 1500 деца на година.

Почти няма столичен квартал, в който да няма недостиг на места.

Само в "Дружба" 1 и 2, където има 1500 чакащи, няма открита детска градина за последните 20 години.

От червения клуб призоваха кмета Йорданка Фандъкова да си подаде оставката, щом не може да се справи с проблема, за да може поне през следващите 6 месеца да се потърси решение на проблема с местата в градините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
9
 
! Отговори
до 89 преди 13 години
На частно най-тънко ти излиза към 5 000лв. на година. Така, че това пак е по-евтиният вариант. Ако на частно излизаше 2 000 на година, кой би дал рушвет!
94
3
 
9
 
! Отговори
До 90 преди 13 години
Децата за които няма места са родени в София. Селски ти е манталитета, за това сега сме на това дередже.
93
5
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Щом го казват от БСП, значи не е вярно!
92
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За първи път да съм съгласен с *** от БСП. Току виж пък гласувам за тях следващия път.
91
3
 
4
 
! Отговори
смех... преди 13 години
Заглавието на статията е доста гръмко. Ако е спонсорство е друго нещо. Но, спонсорство се дават във ВУЗ, за да те приемат. Така, че не се ловете,за думите.
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фандуткова ви "уреди" с по 2 бона за детска градина.Изберете я пак ***!
89
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дойдох тук разни селски семейства заедно с децата си, зато няма места в градините.Да се връщат на село
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При такъв рушвет - по добре на частно
87
2
 
6
 
! Отговори
смех... преди 13 години
В близост има един Детски център. Сутринат в колкото си пожелаеш h си го оставяш и като си свършиш работа си го взимаш. Взимат ти пари на час, но ти го гледат прилично.
86
2
 
14
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Ако в главите на общинарите и на кметовете, поне 2 мандата назад, имаше мъъъничко мозък, проблема можеше да се реши с лекота ..При всяко дадено/продадено право на строеж, инвеститора да "изгражда"10 места в детска градина за региона..Или на 5-6 кооперации с три входа на 6 етажа-инвеститорът да изгради н парнтерния етаж в един вход, вместо апартаменти и офиси-общинска ДЕТСКА ГРАДИНА! Стойността на тази детска градина-общината да я признае за такси, данъци, или каквото си ще!Така всеки нов кварта
85
2
 
25
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
След време ще пишат в учебниците по история, че по тия земи са живели Българите. Ще има кратък исторически анализ за изчезването и асимилацията на Българите. Ще бъдат споменати с по една дума няколкото правителства на прехода, който са провели ГЕНОЦИД спрямо собствения си народ, принуждавайки го икономически да емигрира и да не се самовъзпроизвежда.И ще пишат: "Те Българите бяха бели и красиви хора, но бяха загубили способноста си за обновление."
84
1
 
10
 
! Отговори
Pepi преди 13 години
Abe nali stroime zala, za kakvo sa tezi detski gradini?
83
1
 
10
 
! Отговори
до 70 преди 13 години
Живея на бул. "Хр. Ботев" до ул."Кирил и Методий". Можеш ли да ми препоръчаш в близост частна детска градина или детски център със забавачка? Нужно ми е нещо, до което мога да стигна пеш. Искам детето ми да го посещава и в дъждовно и в студено време. Погледнат на картата един ми изглеждаше сравнително близо, и щеше да е, ако можех да си подкарам количката по "Кирил и Методий" по тротоара и да пресека "Мария Луиза" без да заобикалям до светофара на Сливница.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
80Прав си за всичко ,но не и за едно-Ние никой не избираме!Всичко се прави отвън!После пиара и няма как да бъде избран друг.Ако някой си мисли,че има случайно избран за тези години от 1989 насам,жестоко се лъже.
81
3
 
15
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Фандък = Корупция!
80
2
 
4
 
! Отговори
Винторез преди 13 години
@78По- скоро теб някой те е излъгал, че заплатите ни някога ще стигнат западните. Това няма да стане.
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само да ви кажа по времето на "Станишев" в БГ се изливаха пари за да се изперат през имотния ни пазар. Резултата е, че в момента 1/2 от всички построени жилища са необитаеми и непродаваеми.А кавичките са защото беше по скоро времето на Доган отколкото на Станишев. Серго е пионка с първа длъжност в трудовата книжка министър председател. Като гледам какви си ги избираме последните 20г си мисля, че си заслужаваме съдбата: комунисти, ***, дядка австриец, руснак, пожарникар и т.н. Какво искате !
78
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки вика прави деца, а като жената забременее ти викат оправяй се сам. Докторите като хиени взимат рушвети, ако не дадеш ще ти повредят жената и детето. После всичко от бебешкото легълце, до памперсите е на европейски цени, прегледи лекарства, отвсякъде те муфтят. А детето което гледаш е бъдещ данъкоплатец в държавата на пенсионерите.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
75Винторез кой те лъже та и ти разпространяваш лъжите му?И при Станишев неможаха заплатите да стигнат западните,за какви нереално високи заплати говориш?
76
1
 
5
 
! Отговори
Заинтересован преди 13 години
Чухте ли за най- новото увлечение на Анджелина Джоли?