Мюсюлманите съгласни. Свалят колони от джамията

В бъдеще ще приканват молещите се вътре в сградата
Обновена: 1 юни 2011 18:18 | 1 юни 2011 18:17,
375
Мюсюлманите съгласни. Свалят колони от джамията
Снимка: БТА

Една или две от колоните, които са в предверието на джамията "Баня Баши", ще бъдат демонтирани. Целта е да се намали звукът, който се чува навън от петъчната молитва, съобщи главният мюфтия Мустафа Хаджи.

Той заедно с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов разговаряха с кмета на София Йорданка Фандъкова с цел да се набележат мерки след инцидента пред джамията преди две седмици.

„Мюсюлманското настоятелство ще правят всичко възможно да приканва молещите се вътре в сградата, докато тя не бъде изпълнена изцяло. Ще използваме и втория етаж на джамията, който е предназначен за жени, но петъчната молитва не е свързана с тяхното присъствие и ще ги помолим да не идват“, заяви Хаджи.

По думите му общият капацитет на джамията е 700 места, но ще осигурят още 150-200 места.

На петъчната молитва обаче се събират между 1200 и 1500 души.

Главният мюфтия посочи, че предстои закупуването на нова озвучителна техника, която да не позволява допълнително регулиране на силата на звука.

Още по темата

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която е инициирала срещата, посочи, че са постигнати договорености по двете набелязани мерки за решаване - намаляването на звука и осигуряването на възможността за нормално преминаване на гражданите.

Цветанов допълни, че в петъчните дни искани мероприятия в района на джамията ще се отклоняват на други места. Постепенно ще се намалява полицейското присъствие в района, допълни министърът.

В отговор на въпрос докъде е стигнало разследването на инцидента от 21 май Цветанов посочи, че от записите са установени 6-7 лица, от които не всички са членове на "Атака", те са разпитани, но прокуратурата не е поискала други действия спрямо тях засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
3
 
9
 
! Отговори
haha преди 13 години
Iskam da spre voia ot djamiata, a ne da se namali.
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
te dali razbirat za tea 300 000lv. , za kakvo stava na vapros ako sa 4eli novinite dnes estestveno
202
3
 
1
 
! Отговори
xaxaxa преди 13 години
mom4eta koiti iska Ataka , togava da si prigotvi sumata 300 000 lv. za broika
201
1
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
До 216Саше, моето момче. Аз съм вярващ в Бога православен християнин. Не съм атеист като теб. Моите морални ценности са тези, които изповядва целият цивилизован свят. Такива като теб правят *** в България.
200
3
 
2
 
! Отговори
sdelka ili NE преди 13 години
Nai dobrata idea e : Balgarite kam Volgograd a Tulcite kam Turcia i posle da prodadem tea zemi tuk i da si razdelim Parite , pa 6te ima za vseki togava.
199
2
 
0
 
! Отговори
рокамбол преди 13 години
ДО ПРАВДА ти не си добре българите са работели за *** случайно да идваш да ми пъхаш в джоба заплатата си или да ми купуваш храна да ми нахраниш да ми плащаш осигуровките случайно я се замисли хубаво направи си извод но справедлив
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nameril si na gladnia v Balgaria za po 150000 evro samo
197
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най сетне намерихме истинските български партии АТАКА и ГЕРБ!Всички останали са маскари и дано никога не ги видим на власт!СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ГУБЯТ продажниците и турските предатели!Още пър има да извървим докато си върнем България, но идва началото на края на продажните мекерета!
196
3
 
6
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Най-големият проблем в България идва от вън, а тук има много продажници за по-малко от 10 сребърника, които са готови на всичко.
195
1
 
19
 
! Отговори
Правда ! преди 13 години
Най големия проблем в България са *** Т Е ! Запомнете го добре и не забравяйте че за тях работиме ние българите включително и турците, защото те са данакоплатци и работят не по-малко от българите.Православна християнка съм и не искам да си кривя душата ! това е истината!
194
9
 
4
 
! Отговори
Proctoglivenol преди 13 години
Скапаните *** (полухора) ви показаха какво е цивилизованост!!! Надявам се хората който подкрепят действията на АТАКА да са полуграмотни тинейджъри,че иначе Боко ще се окаже прав - мат'риала НЕ СТАВА!
193
6
 
10
 
! Отговори
до 216 преди 13 години
Ама разбираш ли на никой на челото му не пише "НАСЪСКАН ЕКСТРЕМИСТ МЮСЮЛМАНИН" всичките сте ми еднакви. все с бради все почитате Алах, четете Корана където пише че "трябва да избиваш неверниците с камъни,винаги когато можеш" (не се прави че не е така чел съм ви упътването)Възмутено хленчите за толеранстност и разбирателство когато сте малко но когато сте повече започвате да говорите с езика на геноцида,репресиите,атентатите,и омразата.Ама света се променя и вижда истинския ви лик.Вие му мислете.
192
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!ОЛЕ-ОЛЕ-ОЛЕ!ТУРЦИТЕ НА КО-ЛЕ-НЕ!ОЛЕ-ОЛЕ-ОЛЕ!
191
2
 
7
 
! Отговори
земен жител преди 13 години
Аз ли не успях да видя или наистина нямаше представител на НЕетническата партия ДПС на тържествената заря проверка по случай Деня на Ботев и загиналите в борбата против турското робство?
190
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Машала, значи можело!
189
6
 
12
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Браво на АТАКА,наред са дпс и новините.Абе като видят жегата продажните ни политици реагират.Сега е времето да ги настъпим,точно преди изборите
188
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Главният мюфтия посочи, че предстои закупуването на нова озвучителна техника, която да не позволява допълнително регулиране на силата на звука."Как да го разбираме това? Да не може да се намалява силата на звука?
187
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свалянето на тонколоните и намалявянето на воя от минаретата да започне ВЕДНАГА и в всички останали градове на България.
186
3
 
7
 
! Отговори
hihihihihihihihi преди 13 години
Не трябва дори да ви виждаме...тихом мълком на джамията че на българин като му писне няма нужда дори от волен да ви натисне!!Ако искате да живеете в България,трябва да сте невидимки...
185
4
 
7
 
! Отговори
99999999999 преди 13 години
Искаме да си ходят в турция ама и там не ги искат,нали тато опита ама и турците ги изгониха като парцали.Да ходят да посегнат на турски депутат ,ама не смеят,защото там права на човека няма и има да си затварят турската уста та ушите им ще пукат.Повече от 25 години от тогава са минали,ердоган още ли не е готов да ги приеме?България си приема всички българи които искат да се приберати никога няма иска време от когото и да е.Истината е че никой не ги иска,да си затварят муцките,да не ги натиснем пак.