След "Младост" – зелена вълнà на още 4 кръстовища

Натоварените артерии ще се регулират от нова евросистема
Обновена: 17 юни 2011 09:32 | 17 юни 2011 07:00,
42
След "Младост" – зелена вълнà на още 4 кръстовища
Снимка: архив Булфото

Столичната община реши още 4 кръстовища в София да минат на зелена вълнà, след като се оказа, че идеята за реорганизация на светофарите в столичния кв. "Младост", е повече от успешна.

Сега зелената вълнà ще бъде пусната по булевардите "Драган Цанков", "Св. Климент Охридски", "Владимир Вазов" и "Сливница".

Още по темата

Така шофьорите ще могат да минават по трасетата, без да чакат в задръствания, само ако карат със скорост от 50 километра в час, съобщиха от "Московска" 33.

За отпушването на булевардите ще бъдат поставени устройства на кръстовищата, купени с европари, които ще отмерват времето и ще пускат зелената светлина.

На по-късен етап с "умни" светофари ще бъдат отпушени още 20 кръстовища в централната градска част, обещават още от общината.

За реализирането на системата обаче са необходими ни повече, ни по-малко от 5,4 млн. евро с ДДС, пресметнаха от "Московска 33".

Според плана на кметството системата трябва да бъде изградена през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
А бе какъв е тоя апостроф на края на вълна? Да не става въпрос за нещо друго....
39
0
 
18
 
! Отговори
Lo_RIdah преди 12 години
Кво стана със зелената вълна в младост неска ? В 8ч. днес имаше 2ма катаджии на такси газ преди пътеките и само се подпираха. Ни зелена, вълна ни дявол...
38
0
 
18
 
! Отговори
пич преди 12 години
ако си припомним колко системи и парици се трошеха всяка година досега с нулев резултат за нас шоферите и със 100 % резултат за делналите кинтите се надявам да не се спази традицията и този път...
37
2
 
20
 
! Отговори
тути преди 12 години
Само така ще се справим с трафика в София. виждам че от общината дейстават по проблема!
36
2
 
22
 
! Отговори
каруцар преди 12 години
От няколко месеца използвам велосипед от метрото до Бизнес парк и съм много доволен. Опитвам се да се откажа от автомобила въобще, не само поради финансите.
35
1
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 12 години
Цитирам от една статия малко по-нагоре в сайта: "Въпреки впечатляващото съкращаване на времето за пътуване със зелената вълна в Младост в понеделник, тя няма да се поддържа, защото КАТ няма достатъчно хора."Ами да вземат решение, бе - ще има ли зелена вълна или не!?
34
1
 
18
 
! Отговори
Младост преди 12 години
Аз не свиркам, а само ги забивам в в някоя паркирала кола в дясната лента.
33
0
 
20
 
! Отговори
:) преди 12 години
Парите сме ги дали вече във вид на данъци, винетки, акцизи и прочее. Така че остава да се реализира успешно проекта, защото със добра организация, дори сегашната инфраструктура може да поема много по-ефективно трафика.
32
3
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Не знам защо някои смятат, че полицаите-регулировчици щели да регулират по-добре движението в сравнение с светофарите! По моя опит, а той е доста голям, винаги където се появи регулировчик, става задръстване, а ако задръстването го е имало, то става още по-голямо. Така че по-добре катаджиите да се крият в храстите, отколкото да ми перчат на движението, като го регулират.
31
1
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
"За реализирането на системата обаче са необходими ни повече, ни по-малко от 5,4 млн. евро с ДДС". Значи в това била цялата работа - как да се откраднат още няколко милиона! Това с зелената вълна в Младост е пълна глупост. Там решението е просто и не струва и една стотинка - удължаване на времето на светенето на зелено на светофарите по Александър Малинов на примерно 3-4 минути. С тази зелена вълна за милиони, може би ще постигнат същия ефект, а може и да не успеят.
30
0
 
19
 
! Отговори
1 преди 12 години
КОГА ЩЕ ОПРАВИТЕ Ш...БА..НИЯ СФЕТОФАР на "Дондуков" и "Кракра"????
29
0
 
22
 
! Отговори
jj преди 12 години
Какво ли са сметнали в тази сума...?Теоретично, всеки жител на София трябва да се бръкне с 4-5 лева, за да се заплати някаква техника, инсталирана в някакви светофари. Не е ли малко множко?
28
3
 
19
 
! Отговори
kardam преди 12 години
bravo sofia, snimkata vi e trepa4
27
0
 
21
 
! Отговори
кире либерало преди 12 години
Не съм разбрал да има зелена вълна по Малинов. Поне между 8.30 и 9.00 ч. сутринта задръстванията в посока център си ги има. След 9.00ч. е добре, но не съм сигурен, че това е от зелена вълна.... Въпросът се решава елементарно с по един регулировчик на светофарите на Макдоналдс.... там е проблема.
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
26А ти форумен мишок толкова ли си *** та не разбираш че не се оправяме а затъваме??
25
3
 
45
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Обръщам внимание на всички, минаващи през Младост.Левият завой на ВЕРОНА МЛАДОСТ е позволен и от СРЕДНАТА лента.Използвайте го, а не се бутайте като ОВЦЕ в лявата лента. Има маркировка, разпределителна таблела и отделна светофарна секция и винаги се намира някой да свири, когато завивам от средната.
24
5
 
28
 
! Отговори
aaa преди 12 години
Абе форумните разбирачи и мрънкалници могат да оправят държавата за един ден. Как не сме се сетили да ги направим министри и да станем като Швейцария до неделя.
23
5
 
22
 
! Отговори
прост преди 12 години
не може да се оправим никогааааа...........просто сме сбърканииии,,,,,,,,,,,,,==
22
4
 
35
 
! Отговори
от 23 ... преди 12 години
Не може на зелен светофар за автомобили да ми отвори врати трамвая и да наискачат по капаците на колите !!!!!!Тва е малоумно само тука го има тва...цялото движение трябва да се регулира наново,навсялъде,има *** светофари в целия град
21
1
 
25
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
То ако имаше кой да мислииии...не само там,на много места трябва да има надлези,метални квито и да са,не може целия център и не само на София да се блокира,защото някой идот не мисли,че трафика е голям и един светофар блокира цял десен завой я мине един автомобил я не а пешеходците не спират - до кога ще се блокира така движението,така ще се намали и вероятността от инцидент с някой ,който си пресича на червено - РЕДОВНО.отделно да се направят и острови за трамваите,не може на зелен светофар