След "Младост" – зелена вълнà на още 4 кръстовища

Натоварените артерии ще се регулират от нова евросистема
Обновена: 17 юни 2011 09:32 | 17 юни 2011 07:00,
42
След "Младост" – зелена вълнà на още 4 кръстовища
Снимка: архив Булфото

Столичната община реши още 4 кръстовища в София да минат на зелена вълнà, след като се оказа, че идеята за реорганизация на светофарите в столичния кв. "Младост", е повече от успешна.

Сега зелената вълнà ще бъде пусната по булевардите "Драган Цанков", "Св. Климент Охридски", "Владимир Вазов" и "Сливница".

Още по темата

Така шофьорите ще могат да минават по трасетата, без да чакат в задръствания, само ако карат със скорост от 50 километра в час, съобщиха от "Московска" 33.

За отпушването на булевардите ще бъдат поставени устройства на кръстовищата, купени с европари, които ще отмерват времето и ще пускат зелената светлина.

На по-късен етап с "умни" светофари ще бъдат отпушени още 20 кръстовища в централната градска част, обещават още от общината.

За реализирането на системата обаче са необходими ни повече, ни по-малко от 5,4 млн. евро с ДДС, пресметнаха от "Московска 33".

Според плана на кметството системата трябва да бъде изградена през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
19
 
! Отговори
Ba4eto преди 12 години
Не мога да разбера защо не го бяха направили това по рано. Сигурно от 2 години е така . Сутрин найстина има промяна обаче вечер си е същия ад .Явно ще почакаме още 2 години.
19
1
 
28
 
! Отговори
Трафик преди 12 години
В Младост няма задръствания само когато полицаи регулират кръстовищата.Най добре,вместо КАТ-аджиите да се крият по храстите да стоят по кръстовищата.Ефекта е двоен няма злоупотреби и изнудвания от страна на КАТ-аджиите+че няма задръствания.В този случай няма и нужда от специална техника за зелена вълна, камери,кръстовища на две нива и т.н.В крайна сметка,10 полицай са предостатъчно за Младост + още няколко пъти по толкова за другите квартали т.е. 100полицаи в София = без задръствания!
18
0
 
22
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
Хубаво има зелена вълна, преди 15 минути минах екстремно бързо, само дето на кръстовището преди ХИТ светофара си работи без да е съобразен с регулировчиците и става невъобразима тапа. По-горните светофари също работят и горе-долу това което човек е наваксал като време в началото на Малинов, го губи в частта към бизнес парка...Иска още оптимизация
17
1
 
25
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Еее недейте да плюете , понеже всяка сутрин пътувам по Малинов *един от многото *знам как е там . Тази сутрин просто беше перфектно дано тази инциатива продължи . Пътуването към работа ще е песен :)
16
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кога ще поумнеят малко нашите управници и не започнат да мислят за надлези? Само по Малинов от ХМС до БПС има 3 светофара предназначени само за пешеходци които спокойно могат да се махнат и да сложат надлези. Така освен,че задръстванията ще намалеят,ще повиши сигурността на пешеходците. Само плюсове. Минус е само за управниците - трябва по-малко да лапат за да се заделят пари за това нещо.
15
1
 
27
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
еееее бре вие се сетихте!!!
14
4
 
24
 
! Отговори
bauuuuu преди 12 години
Bravooooo!Na tova mu se kazva progres!!!Uraaaaaa!Sega cql svqt 6te ni zavidi!!!Napravo 6te umra ot smqh:))))Sega ostava samo i BDJ da pusne burz vlak(pone 100km/h),no te sigurno 4akat nqkoi da izmisli teleportaciqta za da ima konkurenciq...Ba*ti i parodiqta.....
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Авторите не са прави, че може да се мине само с 50 км./ч. Може и със 100, а също така и със 150 км./ч., стига да има условия на пътя.
12
7
 
30
 
! Отговори
Калоян преди 12 години
Не знам каква е зелената вълна, но всеки ден минавам по Малинов и от работа, допреди 2 седмици булеварда беше почти празен около 18 и нещо посока центъра, обаче от както направиха тази реклама и смениха светофарите е задръстване постоянно. Не мога да разбера тук какво се пише, май пак се търси евтина реклама.
11
6
 
19
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Бояч на секундите и зелена вълна нямат нищо общо.Все едно да твърдиш, че след като колата ти е бяла на цвят, следователно тя може да се движи с 200 км/ч
10
4
 
38
 
! Отговори
simo преди 12 години
Много мрънкачи нещо са се навъдили ! Има категория хора, които никога няма да бъдат доволни от нищо и все друг ще им е виновен!
9
15
 
27
 
! Отговори
Александър преди 12 години
И някъде ще изскочи гладен полицай , който с усмивка ще ви заяви:Добър ден , знаете ли защо ви спирам? Защото карахте с превишена скорост!Бързахте ли за някъде?! И ся кфо ще праим ? ! След това той и колегата му отиват в някое кръчмичка , удрят 1-2 шкембета с кебап или кюфте и отиват на следващото кръстовище,защото обед идва.И така цял ден ще работят за храна,цигарки,количка и ще събират , за да може да ги сложат на депозит и да станат богати.
8
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Зелена вълна? Само 1 ден и после.... ? Само празни приказки. Даже поговорката "всяко чудо за 3 дни" тук не важи, а само 1 ден !!!!
7
4
 
26
 
! Отговори
абе преди 12 години
абе то и преди 20 години имаше "зелена вълна".
6
5
 
19
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
к'ъв е тоя смешен цвят, ммм? :))
5
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мрънкачи!
4
8
 
40
 
! Отговори
пяна на устата преди 12 години
Платените *** сън не ги лови да мрънкат.
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Може като в Младост да покажат колко е хубаво и после да кажат "Да, ама няма да стане".но само след като са "усвоили" парите,позната схема
2
15
 
34
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 12 години
А целта е да се откраднат 5,4 млн. евро с ДДС
1
11
 
20
 
! Отговори
Барбарон преди 12 години
Може като в Младост да покажат колко е хубаво и после да кажат "Да, ама няма да стане".