Който видял, да се е снимал!

По тъмно изчистиха паметника на Съветската армия
Обновена: 21 юни 2011 09:26 | 21 юни 2011 06:57,
531
Който видял, да се е снимал!
Паметникът на Съветската армия. Снимка: Булфото

Паметникът на съветската армия бе почистен рано тази сутрин.

Въпреки че от общината обявиха, че измиването ще започне в 8,30 часа днес, около 7 часа на основния постамент вече нямаше и следа от боите, които за няколко дни се превърнаха в атракция за столичани.

От Столичната община съобщиха, че паметникът е почистен за 840 лв. и е заплатен от инициаторите - форум "България - Русия".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои, под мотото "В крак с времето".

Отзвукът от новия вид на паметника предизвика противоречиви коментари у нас, привлече вниманието на журналисти в Западна Европа и САЩ и бе остро критикувано от медиите в Русия.

Цялостното почистване на паметника, при което са използвани биоразградими материали, струва 840 лева, като от общината са избрали най-ниската предложена оферта.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че районната прокуратура е образувала досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител.

Според закона, за подобно престъпление се предвижда до две години затвор или пробация. Ако то обаче е съпроводено със съпротива срещу органите на властта или се отличава с изключителен цинизъм или дързост, присъдата може да е лишаване от свобода до пет години.

Към момента полицията не разполагала със снимки на художника, каквито информации се появиха в медиите преди ден. Случаят се разглежда от Първо РПУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
3
 
7
 
! Отговори
до 482 преди 12 години
Случайно да знаеш ,че сега храним армия /наша/ в чужбина и Американски бази в БГ.....?БГ винаги ще е подчинена на някой си по-голям от нас ----факт!
471
2
 
4
 
! Отговори
ДО 483 преди 12 години
За съжаление сте прав,...в БГ има само комунисти и *** ,всеки сам определя към кои е!
470
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... някаква младежка приумица която навсякъде по света би означавала вандализъм, защото това е история, а историята се преиначава непрекъснато според интереса на власт имащите. тогава да премахнем пирамидите в Египет или пък интересно защо французите не са бутнали замъците след революцията, ама явно българите сме пак най-умни!
469
3
 
7
 
! Отговори
по-бързо преди 12 години
Ако може и най-бързо ,РЕДКОЛЕГИЯТА на Слави да започне плюенето по Бойко ,....СЕГА !
468
2
 
13
 
! Отговори
УФФФФ, преди 12 години
БГ ,НЯМАМЕ НИЩО----А КАКВОТО ПРОИЗВЕЖДАХМЕ ,БЕШЕ ЗА РУСИЯ /НЕ ЧАК ТОЛКОВА КАЧЕСТВЕНИ НЕЩА/ ,КАТО ПАЗАРА НИ БЕШЕ РУСКИ --НЕОБЯТЕН !СЛЕД КАТО СЕ НАПРАВИХМЕ на ---ВЕЛИКИ ,ТО ДРУГИ НИ ИЗМЕСТИХА ОТ ТАМ ...........РАЗБРАХТЕ ЛИ МЕ ?........За нас остана таратор без кисело мляко ,че няма краставици !
467
5
 
14
 
! Отговори
koko преди 12 години
Показателно е - колко хора преди са идвали да видят паметника?!?Сигурен съм че за няколкото дни в които беше изрисуван е събрал повече хора отколкото за цялата последна година!За мен този паметник не значи нищо!Новата му визия беше глътка въздух и свежест в сивотата на града!Това беше изкуство,но комунистите не обичат такива думи!А в БГ комунисти-колкото искаш за съжаление!!!
466
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 5 Септември 1944 година СССР обявява ВОЙНА на България. СТАЛИН прави анонс и си запазва правото на нахлуване в родината ни, която от 2-ри Септември се управлява от ново и демократично правителство на Константин Муравиев. Което къса с Германия и кара Германците да напуснат страната. Съветската армия влиза в България чак на 8-ми вечерта в страната. Няма сражения, няма загинали солдати, с изключение на напили се мародери, осъдени от самата Съветска армия !!! България е окупирана, взети са парите от БНБ, ЖП вагоните и всички материални запаси, а Българската армия е пратена на фронта, където загиват или са тежко ранени над 30 000 души !!!След войната СТАЛИН продължава окупацията на България с над 500 000 съветски солдата, които храним до изнемога чак до 1948 година !!!! Като резултат от всичко това нашите комунисти-предатели наричат окупаторите освободители и им правят Съветски паметници
465
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доказано е ,че Левски и Ботев са -----СОЦИАЛИСТИ ....? ------------------ Е, и?
464
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** И ХЛЯБ НЯМАМЕ----- А С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАМЕ ? ---------------- *** и хляб нямате, а се занимавате с миене на паметници. А градинките що не се хванахте да прекопаете?
463
3
 
2
 
! Отговори
ДО 476 преди 12 години
Доказано е ,че Левски и Ботев са -----СОЦИАЛИСТИ ....?
462
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ще стане ако решим да инсталираме ПРО в България и руснаците ни нападнат? И тогава ли трябва да харчим пари за подръжка на ПСА?
461
0
 
3
 
! Отговори
КОГАААА, преди 12 години
ЩЕ НИ НАПУСНЕ ---ПРОСТОТИЯТА И ЩУРОТИЯТА В БГ ,.......КОГАААА?*** И ХЛЯБ НЯМАМЕ----- А С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАМЕ ?
460
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един народ ,който няма паметници и култура .....НАРОД ЛИ Е ?----------------- Аз си имам паметници. На Левски, на Ботев, на Хаджи Димитър. Имаме си войнишки паметник на село. Това не е мой паметник.
459
0
 
15
 
! Отговори
САМО ПИТАМ? преди 12 години
Защо някой не хване МОТИКАТА И ДА ПРЕКОПАЕ ПАРКОВЕТЕ ,ГРАДИНКИТЕ ...А?
458
3
 
4
 
! Отговори
до Живял в ХХ век преди 12 години
Със сигурност моите родители НЕ са участвали с възторг!Със сигурност твоите СА!"Дръжте се за европейската култура."Чудесно, като начало нека изрием тази азиатска гнусотия от градинката, ок?
457
0
 
6
 
! Отговори
дааа, преди 12 години
СЛЕДВА ...БОЯДИСВАНЕ ОГРАДИТЕ НА БАЗИТЕ НА НАТО В БГ ......./АКО Е ОСТАНАЛА БОЯ/---ХАХАХАХА!
456
6
 
6
 
! Отговори
ДО 469 преди 12 години
Какво ли не прави ......ДРОГАТА с децата ни ?Те не са и разбрали ,какво са направили за едната ...ДОЗА!
455
2
 
4
 
! Отговори
Димитър Червенков преди 12 години
Ако ,аз реша и си направя памтник ла любовта и мирът .Държавата ще дойде да го ми го развали ,бил незаконен и пр.А те с какво право строят паметници .На КОГО Е ПЛАНЕТАТА .Уважаеми земята по която тъпчете е ничия и вие сте организми с временен престой !!! Осъзнайте се и правете красиви неща .Авторът е искал да каже НЕ НА ВОЙНАТА ......Такива паметници според мен не са гордост .
454
3
 
2
 
! Отговори
ДО 465 преди 12 години
Защо само се руши от 1989г.?НЕ СЕ ЛИ ВИЖДАТЕ НА КЪДЕ ОТИВАТЕ -----КЪМ МИЗЕРИЯТА ?Един народ ,който няма паметници и култура .....НАРОД ЛИ Е ?
453
8
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Аз мога да ви кажа кои са авторите на престъплението.Няколко млади келеменца, на които западна (американска) фондация е обещала хубави стипендии. Акцията е извършена със съгласието на органите на реда. Иначе няма как да изпонабоядиса толкова нещо, при това -- квазихудожествено. Имало е "чадър", това личи ясно. Освен това, съвременните келешчета са и страхливи, тъй че за да направят подобно нещо, няма как да не им е обещано и облагодетелствуване, и нетърсене на отговорност.