Който видял, да се е снимал!

По тъмно изчистиха паметника на Съветската армия
Обновена: 21 юни 2011 09:26 | 21 юни 2011 06:57,
531
Който видял, да се е снимал!
Паметникът на Съветската армия. Снимка: Булфото

Паметникът на съветската армия бе почистен рано тази сутрин.

Въпреки че от общината обявиха, че измиването ще започне в 8,30 часа днес, около 7 часа на основния постамент вече нямаше и следа от боите, които за няколко дни се превърнаха в атракция за столичани.

От Столичната община съобщиха, че паметникът е почистен за 840 лв. и е заплатен от инициаторите - форум "България - Русия".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои, под мотото "В крак с времето".

Отзвукът от новия вид на паметника предизвика противоречиви коментари у нас, привлече вниманието на журналисти в Западна Европа и САЩ и бе остро критикувано от медиите в Русия.

Цялостното почистване на паметника, при което са използвани биоразградими материали, струва 840 лева, като от общината са избрали най-ниската предложена оферта.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че районната прокуратура е образувала досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител.

Според закона, за подобно престъпление се предвижда до две години затвор или пробация. Ако то обаче е съпроводено със съпротива срещу органите на властта или се отличава с изключителен цинизъм или дързост, присъдата може да е лишаване от свобода до пет години.

Към момента полицията не разполагала със снимки на художника, каквито информации се появиха в медиите преди ден. Случаят се разглежда от Първо РПУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, като народа е ***, защо не заминете за Русия, където народа е толкова възвишен - никак не пие и не води световната класация по аборти, наркомани и безпризорни деца?
451
3
 
9
 
! Отговори
до 461 преди 12 години
Като съборихте мавзолеят и петолъчката ,...ПО-БОГАТ ЛИ СТАНА ?
450
0
 
7
 
! Отговори
да бре преди 12 години
Бай *** е направен само на ,.....ПРИКАЗКИ ,а на действие и работа... е кръгла "0"...!
449
3
 
4
 
! Отговори
Димитър Червенков преди 12 години
За мен този паметник не струва нищо ,не е ценен и освет това е глупав .Не съм живял през комунизва ,но не уважавам това е което са вършили .Комунистите са Срам и позор .Тяхните паметници не са важни за развитието на цивилизацията .И какво стана като са го орисували поне някой го забеляза ,ако не го бяха одраскали нямаше и да се спомене ,аз днес разбрах ,че има такъв паметник .Какво символизира този паметник ?!? Войници какво да гледам как са се избивали хора ...това е позорен паметник !!!
448
3
 
4
 
! Отговори
Митака преди 12 години
> "РУСИЯ с *** /особено в БГ/,не се занимава ,.....ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ,....НИЕ ДА СЕ МОЛИМ !РУСИЯ БЕЗ НАС МОЖЕ ,НО НИЕ НЕ ,......ФАКТ!"ДОБРОТО ТЕЛЕ ,БОЗАЕ ОТ МНОГО КРАВИ",...КЪДЕ СМЕ НИЕ ?"Роби! Не народ, а ***!
447
5
 
6
 
! Отговори
ДО 461 преди 12 години
Запазете си боички ,за да боядисате след време ......АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ ,които издържате ...БГ ?
446
4
 
4
 
! Отговори
да бре преди 12 години
РУСИЯ с *** /особено в БГ/,не се занимава ,.....ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ,....НИЕ ДА СЕ МОЛИМ !РУСИЯ БЕЗ НАС МОЖЕ ,НО НИЕ НЕ ,......ФАКТ!"ДОБРОТО ТЕЛЕ ,БОЗАЕ ОТ МНОГО КРАВИ",...КЪДЕ СМЕ НИЕ ?
445
3
 
1
 
! Отговори
Митака преди 12 години
"Давайте да боядисаме всичко наоколо ,даже да рисуваме и върху картините на ПИКАСО ,РЕМБРАНД ,ЗА ДА СА ПО-МОДЕРНИ ----В КРАК С МОДАТА .....ДРАГИ МИ,... БГ---*** !"Аз предлагам, ние (БГ---***) да боядисаме в розово, всички паметници на милия СССР и милата му Армия, като благодарност за светлото Бъдеще (вече Минало), което ни донесоха.
444
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментарите в руските форуми не са еднозначни. Хареса ми един, в който се казва, че не може да се гледа без усмивка на тези графити, а и друг, че приличат на драскането по илюстрации в учебник - от една страна е осъдително, но от друга е смешно.
443
2
 
6
 
! Отговори
А СЕГА ДЕ ... преди 12 години
Лидерът на РЗС Яне Янев изрази твърдение, че премиерът Бойко Борисов пряко или косвено е участник в убийства и призова магистратите, вместо да си заравят главите в пясъка като щрауси, да извадят наяве истината за него. Това се случи по време на четвъртия конгрес на партията в НДК.Пред делегатите Янев обясни, че е време обществото да разбере бил ли е министър-председателят съучастник, подбудител или извършител на убийства в България.
442
4
 
3
 
! Отговори
ДО 453 преди 12 години
Дядката ти е дядо ,баща ,.....а ти ще останеш ,без поредната си ----дозичка и лепило ....!
441
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност и вашите родители, баби и дядовци са участвали с възторг по митинги и манифестации в чест на Червената армия.-------------------------- Моите със сигурност не са викали с възторг. Както и аз. Крещях, защото ми беше смешно и забавно. После си разказвахме политически вицове за бай Тошо или за руската техника.
440
1
 
2
 
! Отговори
анти-мамантос преди 12 години
Мамантос ти българин ли си?
439
4
 
3
 
! Отговори
ДО 445 преди 12 години
Давайте да боядисаме всичко наоколо ,даже да рисуваме и върху картините на ПИКАСО ,РЕМБРАНД ,ЗА ДА СА ПО-МОДЕРНИ ----В КРАК С МОДАТА .....ДРАГИ МИ,... БГ---*** !
438
5
 
3
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Крайно време е Русия да нарита мръсните *** на самозабравилата се колониална куртизанска клика в София.Хев прости, хем нагли!...
437
1
 
7
 
! Отговори
До 449 преди 12 години
Дядка а какво ще стане с непоклатия ти паметник, ако в основата му заложим доволно количество шашки динамит?
436
4
 
3
 
! Отговори
Във БГ , преди 12 години
има само комунисти и *** ,ВСЕКИ САМ ДА ПРЕЦЕНИ ,....КЪМ КОИ Е?
435
2
 
5
 
! Отговори
УФФФФ, преди 12 години
НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ ,ЧЕ В МАЛКИТЕ И БЕДНИ ДЪРЖАВИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ ?И ,ЧЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ ,А НЕ ОБРАТНОТО ,.......ЗАТОВА БГ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПОДЧИНЕНА НА ----НЯКОЙ СИ !
434
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ква стана тя? А бе хора нали уж имаме дясно (антикомунистическо) правителство? Фандъкова нали и тя оттам си пръкна?
433
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паметника стои.Минават песове,вдигат крак и го препикават.Паметника стои.Други песове лаят срещу него.Паметника стои.После песовете отиват,свиват се като бити песове и лягат под сянката му.Паметника стои.На него му е все едно - битият бит и.......... битият бит!Полайте си още!За утеха може да се гушнете и да си попеете "Хорст Весел" или "Лили Марлен"