Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"

Общинaрят предлага за почетен гражданин изрисувалия паметника
23 юни 2011 15:19,
280
Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"
Мартин Заимов е в крак с времето Снимка: БТА

Общинският съветник от "Алианс за София" Мартин Заимов е поискал авторът на преобразяването на Паметника на Съветската армия да бъде обявен за "почетен гражданин на София".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои под мотото "В крак с времето". В понеделник паметникът беше изчистен още по тъмно. Измиването на боята беше организирано и платено от „Форум България – Русия“.

Анонимният творец все още се издирва, а районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител. След случката кметицата на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че ще включи и пространството около паметника на Съветската армия, както и цялата Княжеска градина в системата за видеонаблюдение.

Пред журналисти Заимов каза, че предложението му било отхвърлено, тъй като за целта трябвало да се приложи автобиография и писмено съгласие от предложения кандидат за почетен гражданин.

Още по темата
За сметка на това общинският съветник настоял срещу паметника да се постави платно със снимка на изрисувания барелеф.

Заимов събира подписи от общинските съветници за внасянето на доклад по въпроса с Паметника на Съветската армия.
Иначе на днешното заседание на Общинския съвет Мартин Заимов и общинската съветничка от ДСБ Грети Стефанова се появиха с тениски със снимка на боядисания паметник с надпис "В крак с времето".

Заимов съобщи още, че е бил поканен от лидера на РЗС Яне Янев за кандидат-кмет на партията за София. Общинският съветник отговорил, че би се съгласил, ако е кандидат на дясното пространство – не само на партиите, а на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
22
 
! Отговори
В крак с времето преди 12 години
Абе ние роби ли сме в собствената си държава!Болшинството от хората ясно показаха,че им е харесало,а разни там плъхове тръгнали дела да завеждат и камери да слагат и да се преструват на такива каквито не са!!
25
12
 
12
 
! Отговори
Творец преди 12 години
до 14Аз също съм творец и смятам довечера да дойда у вас и да ти изрисувам входната врата, така както на мен ми харесва. Ще стане адски свежо.
24
6
 
10
 
! Отговори
ShaMana преди 12 години
... живота си за това. Цяла европа го оценява, само нашия *** акъл не може да го осъзнае. Историята не трябва да се унищожава. Трябва да се помни и трябва да се учим от нея. Но като гледам нищо не сме научили за толкова години. Нашия народ не само че не прогресира ами регресира. Подвластен на чужди думи и мисли. Неспособен да мисли за себе си. Проповядващ чужда пропаганда и тъпчещ собствените си традиции. Паметника почита войните загинали тогава а не съветския съюз. Жалко, че никой не го вижда
23
7
 
11
 
! Отговори
gotin преди 12 години
Тоя като всички останали ... търси медийна изява. На всички им стана ясно, че изрисувания паметник беше нещо интересно и разчупи скапаното еднообразие в ежедневието на хората, но това си е вандализъм. Ако се одобрява, утре Ботев ще бъде изрисуван на Бате Бойко, а Левски ще го правят Цецо Шестака. Та въпросния Заимов, изскача със сензационна реплика, за да цъфне с интерес пред простите хора. Ама няма ли политик, който с нещо положително да блесне??? Прости, прости, ... колко да сме прости?!
22
1
 
3
 
! Отговори
Всъщност... преди 12 години
Аз съм куратор и разбирам от това, изкуството за мен няма граници, разбирам не съмо от живопис, но и от мода, модерен балет...
21
0
 
7
 
! Отговори
И АЗ ИСКАМ преди 12 години
..........ПОНЕ НА МОРЕ ДА ОТИДА !
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ай, че гадна тази реклама на NIVEA
19
5
 
5
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
Ti shto ne vzemesh da se obesish na liubimia si pametnik ?
18
9
 
18
 
! Отговори
ShaMana преди 12 години
Народ глупав, племе заблудено. Гледат съвременна пропаганда и плюят по паметта на хора били се за чужда свобода. Вие мислите ли, че съветските войници са си мислели за комунизъм или за други подобни глупости. Нормалния войник се е бил за край на тиранията, за въдворяване на ред в анархията която е царяла. Или забравяте, че нашата мила родина е била заедно с нацистите за известно време ... Кажете ми кой е лошия тук. Чужди войници се бият за нас отново и никой не го оценява. Колко хора са дали ...
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартин е пич ! Може да изпие 2 литра водка.
16
1
 
26
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
Като наближат избори, разни ***, изпълзяват от дупките си и започват да правят всякакви простотии, а *** ги аплодират.
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
неокомунист, кой ще биеш бе, комик? Ти би трябвало да си поне 70 години, щом си комунист. Ако си по-млад, значи си психически неуравновесен и глупав.
14
15
 
28
 
! Отговори
Всъщност... преди 12 години
Явно на никой не му идва на ум, че човека, който е изрисувал паметника е просто творец. Не е вандал или противник на Русия, още по-малко пък е искал да накърни паметта на загиналите. Въпросът е, че това също е вид изкуство и имаше сюжетна линия, пространственост, героите бяха подбрани добре, всичко си имаше замисъл. Човека просто си ги е изрисувал искал е някой да обърне внимание на изкуството му, паметника не беше осквернен и надраскан, получило му се е много сполучливо.Това да ни са проблемите
13
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък много го харесах паметника така! Я какъв беше готин! Ако случайно срещна човека, който го беше разкрасил ще му стисна ръката!
12
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здртавейте, Клоуни Комунистически. Бълвате ли спам и тъпоумни коментари и под тази статия вече, смешници?
11
32
 
20
 
! Отговори
неокомунист преди 12 години
Нека го направят почетен гражданин, така ще разбера кой е, и тогава жална му майка, ще го боядисам целия в кръв.
10
7
 
31
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Ето такива ни управляват като тоя!Нали на тоя дядо му беше Съветския шпионин Владимир Заимов?
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
haide dyrtite rusofili vidiaha statiata :) alo starchoci :) vashta svyrshi
8
33
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледахте ли по телевизията разни комунистически и социалистически "младежки" организации как ревяха, че бил осакатен тъпиоя им паметник. Щом *** реват, значи всичко е както трябва. Нека паметника бъде изрисуван отново.
7
18
 
37
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТОЛКОВА ГОЛЕМИ *** НЕ Е ИМАЛО В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ!!!!БАЙ ТОШО БЕШЕ В СРВНЕНИЕ С ТЕЗИ КАТО ДАЛАЙ ЛАМА!!!!