Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"

Общинaрят предлага за почетен гражданин изрисувалия паметника
23 юни 2011 15:19,
280
Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"
Мартин Заимов е в крак с времето Снимка: БТА

Общинският съветник от "Алианс за София" Мартин Заимов е поискал авторът на преобразяването на Паметника на Съветската армия да бъде обявен за "почетен гражданин на София".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои под мотото "В крак с времето". В понеделник паметникът беше изчистен още по тъмно. Измиването на боята беше организирано и платено от „Форум България – Русия“.

Анонимният творец все още се издирва, а районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител. След случката кметицата на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че ще включи и пространството около паметника на Съветската армия, както и цялата Княжеска градина в системата за видеонаблюдение.

Пред журналисти Заимов каза, че предложението му било отхвърлено, тъй като за целта трябвало да се приложи автобиография и писмено съгласие от предложения кандидат за почетен гражданин.

Още по темата
За сметка на това общинският съветник настоял срещу паметника да се постави платно със снимка на изрисувания барелеф.

Заимов събира подписи от общинските съветници за внасянето на доклад по въпроса с Паметника на Съветската армия.
Иначе на днешното заседание на Общинския съвет Мартин Заимов и общинската съветничка от ДСБ Грети Стефанова се появиха с тениски със снимка на боядисания паметник с надпис "В крак с времето".

Заимов съобщи още, че е бил поканен от лидера на РЗС Яне Янев за кандидат-кмет на партията за София. Общинският съветник отговорил, че би се съгласил, ако е кандидат на дясното пространство – не само на партиите, а на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
7
 
! Отговори
40 преди 12 години
Това не е надгробен паметник!
45
0
 
6
 
! Отговори
ТАКА Е В БГ преди 12 години
...КОЙ СИ КУПИЛ ДИПЛОМА ,КОЙ НЕ ДОУЧИЛ ,КОЙ СИ КУПИЛ КНИЖКА ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ ,.....АБЕ МОГУ ЯКИ КАДРИ .....ТЕЖКО НИ !
44
3
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 12 години
ууууу бе! ти луд ли си? явно си! много стана модерно да всеки да се прави на ексцентричен, та и той - барабар Петко с мъжете!
43
9
 
17
 
! Отговори
Цецко преди 12 години
Много е просто: за хората радващи се на изкуство - има ежедневни културни прояви, изложби в галерии, музеини експозиции, концерти от различен характер и т.н. След като се жадни за изкуство - намерете си начин и утоляваите жаждата си по културен начин, а не чрез подкрепа на вандалски прояви.Колко от вас защитаващи изрисувания паметник са влизали през последната година в художествена галерия? Обзалагам се, че сте по-малко от пръстите на двете и ръце.
42
11
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
НЕ В КРАК В ВРЕМЕТО , А В КРАК С ТЪПОТИЯТА
41
7
 
10
 
! Отговори
ОСТАНА САМО, преди 12 години
ДА БОЯДИСАТ И ПАМЕТНИЦИТЕ В ---ГРОБИЩАТА---
40
10
 
18
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Какво ще кажеш, ако изрисувам със стил, надгробния паметник на твой близък.
39
12
 
14
 
! Отговори
# преди 12 години
Що не вземат да му разкрасят фейса на тоя Заимов... в крак с времето друг път. ***. Радвам се ,че изчистиха паметника.. това е гавра с историята а всички русофоби са Американизирани нещастници.. с промити мозъци. хайде умрете си от яд... не мисля ,че нито щеше да остане надрасканото нито ще го демонтират.. ама вие продължавайте да си пишете сладури. bye bye ... или по точно . до свидания!
38
11
 
15
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Не, това НЕ е изкуство, кой *** го твърди изобщо???Изкуство е да създадеш нещо, а не да издраскаш и съсипеш чуждо творение!!!
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на мен на ми хареса опакования от Кристо Райхстаг, ама човека имал идея - направил и хората викат "Браво, интересно"
36
8
 
11
 
! Отговори
д преди 12 години
паметник. колелото се върти, другарки и другари, дами и господа. общественото преклонение пред скодоумното осквернение на този/онзи или който и да е друг паметник няма да донесе нищо добро на никого. бъдете хора, преди всичко. казва ви го един не-форумен бунтар. а тоя от статията о, той е просто една от многото политически ***. не му обръщайте внимание, като пъпките е мажеш с йод, и минава.бъдете здрави.п.с. забравих да ви кажа нещо не гласувайте.
35
4
 
9
 
! Отговори
драскач преди 12 години
и от хора като мен. в софия, пловдив, карнобат, белово, плевен, русе, пазарджик, бургас ние се бунтувахме - истински, без да се гаврим с никого. просто искахме системата да ни даде шанс. това не се случи. в началото 90-93 драскахме с пастели, после ъпгрейднахме на маркери с плосък връх, а когато спрейовете станаха достаъчно достъпни, ги ползвахме малко преди да емигрираме... и да оставим тези, които се възмущаваха на истината, написана от нас, сега да се възхищават на оскверненния пам
34
12
 
12
 
! Отговори
драскач преди 12 години
понякога си мисля, че хората днес са заразени с някакъв лош вирус - вирус, причиняващ късогледство и оглупяване. случката с паметника беше гавра, гавра типично по български - безсмислена и отблъскваща, гавра с паметта на хора, които са се простили с живота си дълго, преди гаврещите се да са били родени.звуча ви като пенсионер, комунист, червена бабичка, нали? е, нека ви кажа - голяма част от графитите по стените, на които така дружно се възмущавахте в периода 1991 - 2002 бяха направени от мен и
33
5
 
1
 
! Отговори
Всъщност... преди 12 години
Ах..., но това е култура..., това е изкуство...., ах....
32
3
 
9
 
! Отговори
Това преди 12 години
Това комунистическо ***, заедно с брата на Сергей Станишев, направиха безброй далавери по южното черноморие.СДС съвсем изпаднаха такива *** да им дават облик.Между другото тази личност има сексуалната ориентация на Станишев.
31
10
 
15
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Божеее що за простащина и идиотизъм!?@!? И тоя е общински съветник... Скоро няма да се оправим, ама да стягам куфарите!
30
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо мястото на този паметник отдавна не трябва да е там, а в музея и второ какво толкова страшно е станало? Това е изкуство! Не съм чула някой да протестира, че Кристо е опаковал някоя известна сграда. Каква е разликата. Паметникът беше изрисуван със стил, а не издраскан. Колкото до руските войски "освободители", леле, така са ни "освободили", че за малко да станем съветска република! Е...ти освобождението!
29
3
 
7
 
! Отговори
БОЙКО преди 12 години
ОЩЕ ЕДНО ---МИШЛЕ---
28
0
 
13
 
! Отговори
КУЛТУРНО ВИ МОЛЯ преди 12 години
----МАХНЕТЕ РЕКЛАМИТЕ ,КОЛТУРНО ,АМА ГИ МАХНЕТЕ !
27
8
 
8
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Този явно е много *** и се мисли за 15-годишен пубер, селяка...