След убийството на Яна – полицаи и камери в Борисовата

Ще бъде възстановено и осветлението на централната алея
Обновена: 15 юли 2011 21:08 | 15 юли 2011 21:08,
182
След убийството на Яна – полицаи и камери в Борисовата
Снимка: Булфото

Екипите патрулиращи полицаи в Борисовата градина ще бъдат удвоени.

През деня в парка ще патрулират две двойки полицаи на Общинска полиция и екипи от конна полиция на СДВР, а през нощта – два екипа от СДВР.

За това са се разбрали кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, съобщиха от Столична община.

На срещата, на която е присъствал и областният управител Данаил Кирилов, Фандъкова е поискала да бъдат обсъдени конкретни мерки за повишаване на сигурността на Борисовата градина.

Поводът за предприемане на действия обаче отново е трагичен – бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

В разговора си с областния управител столичната кметица се ангажира да осигури средства за възстановяване на осветлението и изграждане на видеонаблюдение по централната алея на парка и поиска съгласие за извършване на ремонтните дейности.

Още по темата

В момента се разработва проект за изграждане на осветление по централните алеи на Борисова градина, възложен от Столичната община.

През последните две години Столичната община е изградила осветление в част от Южния парк, парка „Свети Петър и Павел” в кв. „Света Троица”, в парка „Гео Милев”, парка „Студентски” и парка „Хиподрума”, припомнят от ведомството.

Столичната община има готови проекти за изграждане на видеонаблюдение и до края на септември ще бъде изградено в градинката пред паметника „Свети Климент Охридски” и пред парламента, пред Народната библиотека, в Докторската градина, Градската градина и Народния театър, градинката до паметника на Опълченеца, градинката около Руската църква, Централната минерална баня, Княжевската градина.

На по-късен етап тази година ще бъде изградено видеонаблюдение в гробищните паркове и Зоологическата градина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
42
 
! Отговори
буба преди 12 години
Сега си мисля...за къв *** са ми повече полицаи в борисовата?!? При положение че нищо няма да правят?Ей сега на околовръстното тира дет се обърна, *** окрадоха стоката пред очите на полицаите :)Утре пред очите на тъпите и страхливи полицаи, група *** ще изнасилят българка...ОСТАВКА!!!
16
0
 
23
 
! Отговори
ВЕС преди 12 години
13 МНОГО СИ ЗЛЕ ЧЕСНО!!! По-голям *** от теб няма. Как може да нямаш елементарно възпитание и да не те трогва смъртта на младо момиче? Вместо да пишеш подобни идиотщини по-добре се моли никога да не изживееш този ужас, който е изживяла тя и в момента изживяват близките и!
15
0
 
8
 
! Отговори
```` преди 12 години
ot kakto karucata se obarne patishta nogo... 4akame da stane nai loshoto zada se zemet merki .
14
3
 
4
 
! Отговори
ола, ола преди 12 години
а, сега де. като вали как да ходя, с качулка или без. абе я да си взема ъмбреллата.
13
50
 
16
 
! Отговори
плагиат на коментари преди 12 години
На Ти със ситуацията:Яна се е eбaла до смърт и затова е умряла. Ай ceктиp с тази Яна! "Момичето" е на 28 г. - на тази възраст жените във Факултето вече имат внуци. Яна нито има семейство, нито има деца. Родителите й не са я чували често, защото са знаели каква стока е била. Правила е cвиpки в парковете за пари, но сега е решила да го поеме aнaлнo и е пукнала. Я й погледнете лицето - устата й прилича на минджa! Била е добра минeтчийкa, но не тъжете, ще се появи някоя нова провинциалистка, решила да стане столичанка.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ЦВЕТАНОВ ОТ КОНСУЛТАЦИИ НЕ МУ ОСТАВА ВРЕМЕ ЗА МВР,МАЙ Е ВРЕМЕ ДА НАПУСКА ,ПРЕСТЪПНОСТТА НЕ Е КАТО НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ
11
8
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Нека има полицаи, лошо няма, ама камери...?Къде в този град ще имаме малко място, където няма да сме под лупа. Не бива заради един *** да страдаме всички.
10
5
 
24
 
! Отговори
??зашо преди 12 години
Добре бе кухи български тикви , защо трябваше да бъде убит човек , за да ги въвдете тези мерки ??!? *** БЪЛГАРИ ..
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЯ ГРАДИНА СЕ ПРЕВЪРНА В ЗОНАТА НА ЗДРАЧА,ТЯ КАРУЦАТА ВЕЧЕ СЕ ОБЪРНА ДРАГИ МИ МИЛИЦИОНЕРСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ,АЗ ВИКАМ ДА ПОДАВАТЕ ОСТАВКИ И ДА СИ ПОНИСЕТЕ ОТГОВОРНОСТА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО
8
1
 
23
 
! Отговори
Томас преди 12 години
некадърност на управниците ни - като убият някой в борисовата градина камери и полицаи - всеки квадратен метър от държавата ли трябва да се покрие с камери за да има ред???
7
2
 
23
 
! Отговори
;( преди 12 години
даа...след като измрат всички пенсионери в бг тогава ще им вдигнат пенсиите,,,посмъртноай сиктир от тая смотана държава...всичко е посмъртно в тоя ***
6
1
 
37
 
! Отговори
до #1 преди 12 години
и аз точно това си помислих първо - че тук в бг, всичко се прави ВИНАГИ, ама ВИНАГИ след дъжд качулка...Иначе за полицаите из града, най-добре е повечето да са цивилни - ем няма се натрапват, ем престъпниците няма ги виждат. А може и с бутилка в ръка в борисовата - ептен няма ги разпознаят ;)
5
2
 
29
 
! Отговори
съмнение преди 12 години
След дъжд - качулка.....Типично по български...Дано не е само предизборно...че много обещания сме слушали - писна ни !
4
1
 
20
 
! Отговори
много шум за нищо преди 12 години
Както се и очакваше някой ползва това за политически цели и *** наскачаха............Тялото на момичето е открито съблечено "частично" и заклещено в дърво в парка.Засега няма категорични данни да е било изнасилено. Шефът на СДВР главен комисар Валентин Йорданов категорично отхвърли версията за клошар, който е нападнал Яна, пише в. "Труд". При огледа полицията е намерила всички нейни вещи, до трупа е бил и мобилният й телефон.Часове преди смъртта си 28-годишната Яна е била с приятели в заведението "Маймунарника", откъдето се чувал концертът от "София рок" на стадион "Българска армия". В самата компания се разлели големи количества алкохол.Досега са разпитани десетки познати на жертвата, включително и на детектор на лъжата.Ивайло Спиридонов призова всички, които са били с Яна във въпросната вечер, да потърсят полицията и да дадат показания."Бели петна" има човекът, който би трябвало да е бил последно с убитата. Това казва самият той - "бил там, говорил с нея до някое време, но след това няма никакъв спомен", съобщи Валери Йорданов, цитиран от в. "Труд".
3
11
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
Май за спорта или щото ни плащат плюете....
2
17
 
3
 
! Отговори
j преди 12 години
браво
1
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След дъжд,качулка.Бог да прости момичето,съболезнования на близките.