След убийството на Яна – полицаи и камери в Борисовата

Ще бъде възстановено и осветлението на централната алея
Обновена: 15 юли 2011 21:08 | 15 юли 2011 21:08,
182
След убийството на Яна – полицаи и камери в Борисовата
Снимка: Булфото

Екипите патрулиращи полицаи в Борисовата градина ще бъдат удвоени.

През деня в парка ще патрулират две двойки полицаи на Общинска полиция и екипи от конна полиция на СДВР, а през нощта – два екипа от СДВР.

За това са се разбрали кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, съобщиха от Столична община.

На срещата, на която е присъствал и областният управител Данаил Кирилов, Фандъкова е поискала да бъдат обсъдени конкретни мерки за повишаване на сигурността на Борисовата градина.

Поводът за предприемане на действия обаче отново е трагичен – бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

В разговора си с областния управител столичната кметица се ангажира да осигури средства за възстановяване на осветлението и изграждане на видеонаблюдение по централната алея на парка и поиска съгласие за извършване на ремонтните дейности.

Още по темата

В момента се разработва проект за изграждане на осветление по централните алеи на Борисова градина, възложен от Столичната община.

През последните две години Столичната община е изградила осветление в част от Южния парк, парка „Свети Петър и Павел” в кв. „Света Троица”, в парка „Гео Милев”, парка „Студентски” и парка „Хиподрума”, припомнят от ведомството.

Столичната община има готови проекти за изграждане на видеонаблюдение и до края на септември ще бъде изградено в градинката пред паметника „Свети Климент Охридски” и пред парламента, пред Народната библиотека, в Докторската градина, Градската градина и Народния театър, градинката до паметника на Опълченеца, градинката около Руската църква, Централната минерална баня, Княжевската градина.

На по-късен етап тази година ще бъде изградено видеонаблюдение в гробищните паркове и Зоологическата градина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
10
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Ще направят всичко за да не кажат кой е убиеца и да притъпят интереса на общественоста по този случай!Щом карат журналята да маргинализират жертвата или като криминално проявен, или от ромски произход, или с психични отклонения, или пиян , или със склонност към блааа-блааа.......е ясно че исат да внушат че си го е заслужил и ЧЕ УБИЕЦА Е "НАШЕ МОМЧЕ" и просто случая трябва да се потули!
36
0
 
3
 
! Отговори
miro преди 12 години
zashto vinagi SLED kato se sluchi neshto se vzemat merki?!
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в цял свят стават такива работи и само по филмите хорешио хваща убийците,като им подуши пръднята и разбира,какво са яли последния месец.......такъв е живота.Дали е от софия или от по-малък град е без збачение.Жалко за жената.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ключовата дума както винаги след подобни новини тук е - СЛЕД.
33
3
 
8
 
! Отговори
dynamo преди 12 години
За мен е елементарно да се открие виновният, там може да няма осветление и камери, но има на всички остнали, ключови места около стадиода и конната база, друг въпрос дали са записвали или всичко е бутафория... Жалко за момичето, никой не заслужава такава смърт, дано намерят убиеца, но ако обществото не е настоятелно - едва ли ще го сторят, детенцето е душица дошла да търси късмета си в големия град, като гледам снимката и ми се плаче, хубаво, слъчево момиче, дано убиеца гние в ада!!!!!!!!!!!
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вечно недоволните мрънкащи *** комплексари никога няма да са доволни от нищо!!!Имало полиция навсякъде-полицейска държава,на запад не било така,не можеш да ги видиш по улиците.Сега-нямало достатъчно полиция,трябвало и в градинките.Ами да наслагат и до трътките на жените ви,да не вземат да се на*бът неправомерно някъде.Докато не се промени обществото ,няма да се променат нито политиците,нито полицаите,изобщо-никой,защото и те са част от това общество.Проблема е в нас!
31
0
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Научи се да пишеш на български,воайор мръсен.Ако някои се"***"в там,трябва ли да бъдат убивани?
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само прочетох заглавието и казвам: След дъжд, Фъндъковска безхаберна качулка!Съболезнования на близките. Надявам се да хванат урода и да го тикнат доживот при *** да се обучава в особеностите на секса.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а къде бяха до сега полицаите, .............защо нямаше осветление..............да кажат Цветанов и Фъндъкова
28
2
 
17
 
! Отговори
32 преди 12 години
смъртно наказание трябва пак да се въведеако беше в Китай до 2 седмици на стадиона-разтрел
27
4
 
6
 
! Отговори
дсдс преди 12 години
Може да се молиш за един човек докато е жив,не като е умрял ***.Не се подигравай така с момичето и с вяра и неща които не разбираш
26
1
 
26
 
! Отговори
Отвратен преди 12 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВИ *** ИМА ТУК! Ок, разбрахме че може и близък да я е убил ... ясно е че има много версии, можем да сме ХОРА и да се помолим за момичето, а не да хвърляме *** като маймуни
25
35
 
8
 
! Отговори
Мъдрецъ преди 12 години
Жалко за момичето, ама да си бе на село седяло не би чудо видяло.
24
4
 
18
 
! Отговори
Томас преди 12 години
трябва държавниците ни да дадат следните заповеди:човек, който краде - каквото и да били и от който и етнос да е - ако се хване на местопрестъплението - стрелба на месо - в краката - при съпротива - по-нагоре. Да се променят наказанията за убийство поне на 30 години каторга - и не да ми лежи - а да копае мини, пътища и да извършва други обществено полезни дейности. За кражби от обекти, които са национални примерно бдж - поне 10 години същата дейност, и тия наказания да се изпълняват.
23
3
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Друго си е да бъде заснето и свидетели да има.После Цецо може и в някой порносайт да качи клипа.
22
6
 
12
 
! Отговори
i az bqh tam преди 12 години
v borisovata ve4erno vreme sum vijdal sled 10 4asa kato se pribiram ot rabota kak tam dosta momi4eta se klecat..
21
0
 
32
 
! Отговори
theDJ преди 12 години
Ако следваме логиката трябва да бъдат убити хора на всеки парк и обществено място за да се поставят осветления
20
0
 
6
 
! Отговори
```` преди 12 години
a kakvo da kajem 4e i malkite deca znaqt 4e ot pone 5-10 godini borisovata e obejishte na narkomani , piqnici , kloshari , obirjii i kakvi li oshte ne izrudi . naistina TOVA SE KAZVAT NAVREMENNI MERKI 4udq se koga nqkoi ot tezi NEADEKVATNI OPRAVNICI shte platqt tejkata cena sus sobsvena ili rodninska kruv , a ne da stradat obiknovennite hora za nevejostvoto na sulio i pulio
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва да се случи нещо за да се вземат мерки?
18
0
 
4
 
! Отговори
nikoi преди 12 години
pravilno.