Борисов спасил от резил художниците

Наградата му била предложена от Министерството на културата
Обновена: 11 окт 2011 14:44 | 11 окт 2011 13:48,
151
Борисов спасил от резил художниците
Велислав Минеков, скулптор. Снимка: velislavminekov.info

Съюзът на българските художници (СБХ) беше спасен от резил, чувствам се победител.

Такъв беше коментарът на скулптура и председател на контролната комисия на съюза проф. Велислав Минеков за решението премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов да бъдат отличени с почетно членство.

Организацията избра тази форма на благодарност за предоставената от правителството сграда на ул. „Шипка“ 6 , с което дългогодишният спор между художниците и Софийският университет приключи.

Вчера Борисов обаче отказа почетния плакет на Съюза, но поласкан прие признанието. В момента церемонията е отложена за след ремонта на сградата, за което обеща правителството.

Министърът на културата Вежди Рашидов пък обясни, че премиерът прави „хубави скици на заседанията на Министерския съвет“ и в бъдеще те могат да бъдат ценни като тези на Пикасо.

На специалната пресконференция днес Велислав Минеков заяви, че наградата "Почетен член на Съюза на българските художници" трябва да се дава на действително заслужили хора.

Още по темата

Правителството до ден-днешен не се е захванало сериозно с идеята да върне сградата на ул. "Шипка" 6 на СБХ, каза Минеков.

Става въпрос за една конкретно направена търговия, в която, ако трябва да сме благодарни на някого, то това е ректорът на Софийския университет Иван Илчев, обясни Минеков.

Според него наградите са били дадени срещу "голи обещания, които още не са в ход".

„Искам да видя нотариален акт, че сградата е собственост на СБХ“, заяви той.

Минеков посочи, че е бил случайно информиран за решението за награждаването, което е било пожелано от Министерството на културата.

Той добави, че отличието никога не е било обсъждано в СБХ, а членове на Управителния съвет са били търсени по телефона за одобрение.

Минеков обясни, че такава практика се прилага само в извънредна ситуация.

„Ако е имало обсъждане, нямаше да се стигне до това решение за връчването на наградите, тъй като в УС има членове, които са против“, коментира той.

„В СБХ предстои преразглеждане на решението, за което ще се събере целият Управителен съвет, за да се определи дали това наистина е престиж за нашата организация“, каза Минеков и добави, че е готов да се оттегли от поста си на председател в контролната комисия в СБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бих се учудил ако българското предложение за Нобелова награда е бил Тиквата! За какво - няма значение!
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аве орел, ти каза ли на лекуващия, че се изживяваш като пернато? Ако не си - направи го незабавно! Може да го ориентира в болестта ти и да ти смени хаповете :)
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че все пак се намериха достойни хора да се възпротивят на едно от *** предложения в тая държава!
64
5
 
18
 
! Отговори
Анализ до Орела преди 12 години
Там, където страната се ръководи от Тиква, всеки бройлер може да се смята за Орел...
63
4
 
3
 
! Отговори
от червея преди 12 години
Орел, бегом марш обратно в клетката!
62
7
 
25
 
! Отговори
Дебел маркуч преди 12 години
Не знам кого и от какъв резил е спасил Борисов, но няма да има сила, която да го спаси от предстоящите му личен и партиен резил, началото на които ще настъпи на 23.10.2011 год. Този тъпундяк дори не може да си представи какво го очаква! Справка - клиентът му Тодор Живков, на когото много иска да подражава, но не притежава и една най-мизерна част от природната хитрост на бай Тошо!
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия, които връчват наградата трябва да ги удостоят с почетно звание "Най-големите *** в България за всички времена", а Краля - Слънце, да се запознае с притчата за Нарцис, която няма особено добър край!
60
10
 
4
 
! Отговори
ДО 58 преди 12 години
ЗАЩО ЧЕРВЕЯ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ЗАГОВАРЯ ОРЕЛА.ИЗЧЕЗВАЙ БОЛШЕВИШКИ ***.
59
4
 
9
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 12 години
Фолк певачката ИВАНА е глобена с 45 000 лева за данъчни престъпления !!!А тя ........, протестира, не се срамува !!!!На чалгаджийката ИВАНА трябва да е ясно, че данъчна тайна има само когато си си платил данъците и не си мамил !!!! Но след като си осъдена за далавери и укривателство НЯМА тайна, чалгаджийко, със силиконови красоти и мутранска наглост. Ивано, ти си гнусь., мутренская., такая.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
56, може би в това няма съмнение, но огромно съмнение има в твоя психиатричен статус. Изглежда НЕЛК още се колебаят в сложната ти диагноза :)
57
2
 
13
 
! Отговори
Калина преди 12 години
Абе, а какво стана с офицерското звание на Лили Иванова?
56
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩОМ ЗА ТАКИВА ПРАШИНКИ СЕ ХВАЩАТ ВЕЧЕ ПЛАТЕНИТЕ МЕКЕРЕТА И ДРАСКАЧИ НА БСП-МАФИЯТА ЗНАЧИ ЧЕ СА Я ЗАКЪСАЛИ МАКСИМАЛНО.ЗНАЧИ ЧЕ ВЕЧЕ СА НА ДЪНОТО НА ***.....ТОВА Е ЧУДЕСНО.БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ НАПРЕД.САМО ГЕРБ.ПЛЕВНЕЛИЕВ-ПРЕЗИДЕНТ.В ТОВА ВЕЧЕ НЯМА СЪМНЕНИЕ.
55
2
 
15
 
! Отговори
омерзен преди 12 години
Гол *** и вълк - това са символите на днешна България. Отдавна трябваше да махнем лъва от герба си - поради пълна, тотална, изчерпаност на достойнство, национална сила и гордост...
54
1
 
10
 
! Отговори
До сбх преди 12 години
сбх/нарочно с малки букви/Първо ДГД , второ СУ има нотариален акт,че земята е подарена от братя Георгиеви и трето има решение на съда,че терена трябва да се върне на СУ!
53
4
 
12
 
! Отговори
rex преди 12 години
Айде обирайте тая тиква,че и презря!
52
2
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
***.....при Тато практикуваха при боко продължават
51
4
 
25
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
Пак си е резил - да дадете награда на народния любимец Пикасо от Банкя,съчетал толкова много таланти в себе си - строител,футболист,каратист,пожарникар,финансист от европейска величина,доктор на науките ...направете му една статуя на другаря Борисов
50
3
 
9
 
! Отговори
Ангуа преди 12 години
А през това време, Доган си бъбри на турски в Търговище, нарушавайки закона и самодоволно смеейки се, казвайки, че ще си плати глобичката с удоволствие. Кой ще ни спаси от този резил?
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как искам да видя тези творби на съвременното изкуство... Дали наподобявам на "скиците", които всички сме правили в час, в които ни е скучно? Учителката ни по психология през далечната 1992 г., даде дефениция за подобно поведение - липса на заинтересиваност към темата, която се обсъжда или към материала, който се преподава...
48
9
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Не само ще те цункат ами и даже тутурутка ще ти направят ама само, ако си пич кат Бойка