Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
19
 
! Отговори
скептик- марковски преди 12 години
Попитайте в затвора всички затворници са невинни и са там защото съдията сбъркал.А този измамник където трови децата ни за да са добре неговите да си получи заслуженото още повече че в района Кнежа - Бяла Слатина всички са далавераджии..
259
11
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Сега злобеетееее.Ще видим като го върнеме тука кво ли ше сипете още буахахахахахах
258
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те на битака само такива чанти с кокаин продават. А че празна чанта тежи 9 кг, само щангист като Боевски няма да забележи. Какъв малшанс!
257
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей и аз искам такава чанта да си купя!
256
0
 
30
 
! Отговори
Кокаин Боевски преди 12 години
От какво ли му се е скъсала предишната чанта, сигурно от пренасяне на 90 кила кокаин?!? :)))
255
0
 
8
 
! Отговори
dabeda,amane преди 12 години
Ami sega? Koy mi sra v gashtite ?Prigotvil e podaryk za decata...Ne znae li, che koy kakvoto pravi, za sebe si go pravi ?
254
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смях в залата....или по-точно в затвора :(
253
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За две-три скъсани чанти сега ще му скъсат хастара
252
3
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
То да беха само куфари бате....Ама много лесно ви управляваме и манипулираме мишчици червени.Беше квото беше.Червената епоха свърши....БАТЕ е тук.
251
1
 
5
 
! Отговори
До 255 преди 12 години
Винаги казвате истината, особено след пазаруване в бразилски магазин за куфари.
250
2
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
254-я съм си честен.Ние винаги казваме истината!
249
3
 
3
 
! Отговори
До 253 преди 12 години
А, значи все пак официално си признаваш, че си наясно, че внасяте наркотици и ги пласирате сред децата. То това си е ясно на всички, но друго си е някой, който се подписва с името ГЕРБ да го каже!
248
1
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
БСП,тае дрога беше за сино ти!Погледни му ноздричките как са се разширили и се питай защо!
247
3
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Естествено,че ще удари.Нащо момче до няколко дена си е в България.
246
2
 
2
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Абе синко, ти пък си избрал какъв псевдоним да си сложиш. Вас и музикантите ви бият на президентски избори, пък уста отваря за слизане на земята. Вие излезте от нея, че никакви ви няма!
245
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe mnogo ste interesni,edna shepa hora sme i toa she go zaebem tam,dori i nishto da ne e napravil za bulgariq za 9 kila da ti ebat maikata i na semeistvoto.....edin anglichanin ako go zakluchat v tailand s heroin vlastite si go durpat sled godina -dve,da leji edna godina tam i da go puskat,v kraina smetka taq koka ne q shmurkat 15 godishni drishliovci.....nekuv pa doly smetnal che bila za 8 miliona.... q pak smetni...p.s Dilma she odari na Boiko edno ramo :D
244
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скъса ми се чантата, купих нова и...кой ми с*а в гащите?
243
3
 
2
 
! Отговори
синия преди 12 години
Ама тия червените много сте си повярвали бе!!!!Я слезте малко на земята!
242
0
 
12
 
! Отговори
м преди 12 години
Тоя пък намери какво извинение да намери и каже! Направо ти повярвахме бре! Аре беги с тези детски лъжи!!!
241
1
 
1
 
! Отговори
БСП преди 12 години
до 245. Не, аз ще говоря, ти ще мучиш!