Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
2
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Пак ще си говорим червен фес
239
3
 
4
 
! Отговори
До 242 преди 12 години
Той цикълът на жена ми свършва за 5 дни, но срамът дето ще го изпиташ ти в неделя ще го влачиш цял живот. Като хомосексуалният секс е, ти знаеш най-добре!
238
2
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
241 ИМАХ НАПРЕДВИД
237
4
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
238-У Неделя,че гледаш нещо друго червено ми се струява.*** тва на женати...
236
4
 
4
 
! Отговори
До бай мангал 238 преди 12 години
Ти специално и хонорара няма да си вземеш. Много ще ми интересно да гледам наcpани герберази още от неделя вечер. Някак си удоволствието от кравешкия ви поглед ще компенсира миризмата на *** от гащите ви!
235
0
 
1
 
! Отговори
kuk преди 12 години
da be, i trite chanti sa se skysali,nali? ako edna se e skysala e kupil chanta tejka 10kg.,i poneje e leko tejka gi e razpredelil i po drugite chanti, a i kak niama da e sys symnitelno povedenie, dosta pari e vlojil v bagaja...normalno e da se pritesnqva. Mislete predi da komentirate.
234
0
 
1
 
! Отговори
Botev преди 12 години
BG rezil !!! Selskite ni nomera minavat samo v Bulgarija. Vseki si poluchava zasluzenoto. Taka e po sveta
233
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
до Кюрда 236.Отивай да си пускаш червената бюлетинка у Неделя и да плачкаш после.Шото зимаме целата власт бате.Аре у лево
232
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха-ха-ха,тоя много е *** бе.май някой ще му повярва.
231
3
 
3
 
! Отговори
До 235 преди 12 години
Гълъбин Боевски, общински съветник, ГЕРБ, наркотици, затвор.Как да не ги навържеш нещата. Айде 235, марш в Столипиново, *** такъв!!!
230
6
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Кво намествате постоянно ГЕРБ бе?Като не ви изнася тука,дигайте си чукалата и марш в Анадола!!!!
229
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9 кила наркотици + масата на самата чанта си прави, колкото една каса бира. Не е като да не може да се вдигне, особено от шампион по вдигане на тежести, но чак пък да не се забележи :)
228
0
 
4
 
! Отговори
Sf преди 12 години
komplexar ot kneja,sportist stanal, kato nqma akul za drugo...poznavam 3ma ot tam i trimata sa mnogo jalki...ta i Gulabin4o ne pravi izkluchenie!
227
0
 
10
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Сега ще му се скъса нещо друго, че и няма как да си купи ново.
226
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха-ха,9кг разлика не му ли се видя тежичка тази нова чанта...ама нали е тежкоатлет,не е усетил горкия....сега ще го усети обаче черния отзад...от лакомия...лаком ***...буквално!
225
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те това е да си тежкоатлет! 9кг. тежест ги нямаш за нищо. На мен биха ми откинали ръцете.
224
0
 
1
 
! Отговори
neron преди 12 години
e sega 6te mu prusnayt zadnika te ve4e sa mu prusnali anusa ot sex , ina tebe ti jelaja su6tata gre6ka neshtasniko
223
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kade se prodavat tia chanti........................
222
0
 
12
 
! Отговори
ала-бала преди 12 години
Пълни глупости пишат повечето от защитниците на ГБ.Тук отдавна го подозират в разпространение, но както е обичайно в нашата държава - трудно събират доказателства, щото се плаща от-ДО.Повярвал си е, полакомил се е и е скокнал с двата крака.Добре, че се случва в чужбина, щото тук щяха да му се извинят за преживения стрес.
221
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм ходил в Бразилия, тяхните чанти може да вървят с 3 кг кокаин