Обявяват конкурсите за нови маршрутки в началото на 2012

Ще им слагат GPS-системи, искат да продават билети на спирки
30 ное 2011 20:41, Красимир Ангелов
10
Обявяват конкурсите за нови маршрутки в началото на 2012
Снимка: Архив Булфото

В началото на следващата година Столичната община ще обяви конкурс за превозвачи по маршрутните линии.

На заседание на комисията по транспортна политика на Столичния общински съвет зам.-кметът Любомир Христов посочи, че работната група, която подготвя конкурсната документация, ще внесе доклада за обсъждане в съвета до края на тази година.

На заседанието присъства и председателят на Сдружението на маршрутните превозвачи Витан Андреев, който посочи, че при подготовката на нова процедура трябва да се вземат предвид и бъдещите промени в организацията на транспорта след влизането на втория лъч на метрото в експлоатация.

"Имахме разчети, че пътникопотокът след пускането на метрото от "Обеля" до "Младост" ще намалее с 30 процента, а в действителност той намаля с 60%", уточни Андреев.

Още по темата

Той припомни, че от 49 маршрутни линии в началото на предлагането на тази услуга, в момента функционират едва 24.

От своя страна общинският съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков поиска в новата конкурсна процедура да се заложи изискването билетите за пътуване в маршрутните таксита да се продават на пунктовете на градския транспорт.

"В конкурсната документация ще бъде заложено още маршрутните автомобили да са с GPS-система, която да се следи от Центъра за градска мобилност", обяви още Любомир Христов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: маршрутки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Pawcho преди 12 години
До 4 , идеята им е да премахнат тотално всички маршрутки и да пуснат нови , които ще ходят до крайните спирки на Метрото. В случая ако си в Дружба някъде , маршрутката ще те кара до метростанция Младост. Същото , ако има някой от Нови Искър да пътува към София, ще бъде пренасочен към Обеля и да пътува със скапаното метро.
8
0
 
2
 
! Отговори
Pawcho преди 12 години
Да, супер нека ги махнат... а тези които нямат този лукс да живеят в града/центъра на столицата? Кой ли го интересува.. Аз съм много против премахването на маршрутките.. или поне да ги оставят тези които са в по-далечните райони. Не стига че единствените 2 автобуса (26,27) влачат се по пътя, не спазват никакво разсписание.. закво ми е тоя градски.. по-добре маршрутка. За 30 минути и за 50 стинки в екстра и съм в центъра на София.. О не аз забравих.. сега народа трябва да изплаща борча на Бойко..
7
0
 
0
 
! Отговори
Анна преди 12 години
Сигурна съм, че ще измислят най- добрия начин за организация на транспорта в София!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просто трябва наново да реорганизират маршрутните линии.
5
1
 
1
 
! Отговори
МАРШ-ТУТУРУТКИ преди 12 години
KАКВИ МАРШРУТКИ-ТУТУРУТКИ,БЕ..ЕГАТИ ТРАНСПОРТА,ЕГАТИ КОШНИЦИТЕ..ЕГАТИ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТНИКА!! КОНКУРСИ?? ЧЕ ТЕ НЕ СА ЛИ НА ЕДИН ОТ ПУБЛИЧНО ПРОЧУЛИТЕ СЕ ГОРД ПОРЕДЕН ГАНЬОВЕЦ С ИМЕ АНДРЕШКО ИВАНОВ,БЕ?? ЕДИН ОТ ВЕЛИКОЛЕПНАТА СКАМЕЙКА КАДРИ БЪЛГАРСКИ-ПОСЛЕДНО ГЕРБОВИ..ПОСЛЕ ДРУГИ,ПОСЛЕ ТРЕТИ ..И Т.Н...БОЯ МУ Е МАЙКАТА,БОЯ И ДА СЕ ДЪРЖИ ЗДРАВО КОКАЛА И ДА СЕ ГРАБИ !! ИЛИ ГИ РАЗКАРА,ПРОДАДЕ И..КАКВО КУПИ ПОСЛЕДНО..ДА ЗНЕМ КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ???
4
1
 
2
 
! Отговори
NAK преди 12 години
Хубаво е да се подменят защото се амортизират, това е много добра идея
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не спират където им скимне и няма да пречат.
2
5
 
16
 
! Отговори
бай Добри преди 12 години
този вид услуга се предлагат в страни от третия свят....в какъвто живеем Точка
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали щяхте да ги спирате.Тия са най големия вредител и дразнител на движението в София.Правилника за тях не важи.