Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация

Дружеството стопля столичани с по-високи сметки
Обновена: 14 дек 2011 15:28 | 14 дек 2011 15:25,
148
Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация
Снимка: Булфото

"Топлофикация София" отчете рекордни ниски температури през ноември и по-високи сметки за клиентите си.

В съобщение от дружеството се чете:

"През ноември 2011 г. "Топлофикация София" е доставила на клиентите си в столицата 421 220 МВтч топлинна енергия, което е с 49% повече в сравнение с ноември 2010 г., когато консумацията е била 282 205 Мвтч".

Според тях основната причина за това се корени в рекордно ниските средноденонощни температури, отчетени от синоптиците на БАН.

През ноември 2011 г. средномесечната температура била едва +2.9 градуса, а през ноември миналата година +10.5 градуса, пресмятат от столичната топлофикация.

"Въпреки слънцето и липсата на сняг това се оказа един от най-студените ноемврийски месеци за последните 20 години. Това е и основната причина за по-високите сметки за отопление в столицата. Допълнителна тежест оказва и цената на топлинната енергия, която е с 3% по-висока в сравнение със същия месец на 2010 година", коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството 82% от абонатите им сега ще получат сметки до 150 лв.

Най-голяма (над 36%) обаче оставала групата на потребителите със сметки между 50 и 100 лева.

От Топлофикация призовават клиентите си да проверят какви са били температурните стойности и какви количества топлинна енергия са консумирани през ноември 2010 г. и пак през ноември, но 2011 г., както и да направят сравнение.

Данните за двата сравнявани месеца щели да бъдат описани на гърба на съобщенията, които столичани ще получат през следващата седмица.

Днес обаче е безпредметно да ходите до касите на дружеството, от "Топлофикация София" съобщиха, че заради зареждането на сметките за ноември касите им няма да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гражданско НЕПОДЧИНЕНИЕ , никой да не плаща
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са в тези сметки? Яко ви крадат съседите. Аз най-много да стигна до 80-90 лева за двустаен апартамент през най-студените месеци.
97
1
 
14
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Нашия вход успяхме с триста зора да се отървем от тия мошеници,само за последните три дни на октомври имам 15лв сметка за минаващи тръби които не греят понеже съм на последен етаж,така че не се съмнявам за ноември,че кучетата виеха от студ
96
0
 
11
 
! Отговори
фен на чез преди 12 години
нищо ново, на мен ЧЕЗ ми изпратиха сметка за около 1500 киловата, т.е. 1.5 мегавата, че да мога да се похваля, че съм с мегаватова консумация на ток - това естествено е нелепо, защото прави 50 киловата консумация на денонощие или над 2 киловата всеки един час през ноември и въпреки, че тази сметка е над 50% от месечните ми доходи - нямам избор - ако не искам да съм без ток трябва да я платя - така е при монополистите - имат пълен контрол независимо, че явно яко надписват.
95
0
 
0
 
! Отговори
от 95 преди 12 години
ама това за 40 лв може,ама ако го пускаш за малко,аз говоря да го пуснеш ноември и да го спреш април.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какви страшни лихви слагат на сметките!!!!!!
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НИкого на баламосвам. На село и в София климатиците не ги изключвам цяла зима. На село живеят родителите ми. Климатиците са един и същи модел инвертори девятки за по 1500 лв.
92
0
 
15
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
луд ли си,НЯМА такива хора,които веднъж махнали се от топлофикация,да искат да се върнат.Аз със 80-100лв на месец топля 110 кв.м апартамент.Като бях на парно не съм имал сметка под 200лв.Излиза в пъти по-евтино да си на ток,разбира се ако си си купил правилния климатик,а не някакъв за 300-400лв и после да се чудиш защо много харчи.
91
0
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Лъжат!Кат *** без лична карта пред орган!
90
0
 
12
 
! Отговори
Желев преди 12 години
Глобално затопляне,а ? Тия няма да пзволят.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И колко често ходиш на село - един път в месеца ли или един път на два месеца?Не ме баламосвай! И аз имам климатици и то от висок клас,
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Са да не кажеш, че на село съм с тухли, а в софия съм с панели- е да ама не. В София съм външен апартамент на първия етаж, отгоре никой не живее, не ме топли. Имам само външна изолация.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля, моля! На село също съм с климатик, къщата ми не е на ТЕЦ естествено и там сметките от климатика са абсолютно същите - средно 40 лв на месец максимум. Селото е с 200 м по-висока надморска височина от София.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обаче снимката този път радва. Браво на ДНес.бг за избора,
85
19
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Да бе, да. Ще се топлиш с климатик за 40 лева на месец, но ако в сградата има парно. Едни познати много драпаха да си откачат блока от Топлофикация и накрая успяха, а сега на колене молят Топлофикация пак да ги включи. Поне засега парното е най-евтиното и най-чистото отопление. По-евтино е само с дърва, но това става само за село или най-малкото за къща, а не за блок в град. какво да се прави - парното за гражданите, дървата за селяните.
84
2
 
12
 
! Отговори
eee преди 12 години
мръсни кожодери.... Ноември си беше лято направо... но Топлофикация и Енергото ще кажат,че е било -18 градуса :) г робищата да си ги носят тия пари
83
2
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Видях че не мога да се преборя и сключих договор с тях и започнах на тях да плащам.От тази зима сме без парно.Така не съм се радвал от дете и след 1-2 ще приключа и с дълга към мутренската фирам,която м /у другото си сложи 60 % лихва,отново напълно законно!
82
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не стига, че веднъж вдигат цената, а сега изкарват и най-топлия Ноември от 15 години сигурно насам най-студен и надуват пак цените.Държат се толкова отвратително ако случайно искаш да попиташ нещо... все едно света се върти около тях...да ги закриват и тях !!! нещастниците !!!
81
2
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Аз бях в същата ситуация,само че във Варна.50 лв на месец за две тра би минаващи през апартамента,при положение че за 100лв топля цялото жилище с климатик-безумие.Спрях да плащам.Натрупаха се сметки,топлофикация прехвърли дължимата от мен сума на друга фирма за вземания,които започнаха съвсем законно да ме тероризират-обаждания късно вечер,рано сутрин,постоянно звънене на вратата,разлепиха по всички входове имената ми,адресът ми и текст който гласи че съм некоректен платец.
80
1
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
76-ти, и аз искам да се откажа безблезнено, ама не се сещам как! Мисля да им пусна молба-предизвестие - в едномесечен срок да идват да си пибират тръбите от жилището ми, понеже не искам да имам нищо общо с тях, ще си платя до тук всичко и да се забравяме взаимно! Ако не дойдат, на следващия ден след изтичане на срока ще взема флекса и ще им оставя тръбете пред входа ми! Друг шанс не виждам...