Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация

Дружеството стопля столичани с по-високи сметки
Обновена: 14 дек 2011 15:28 | 14 дек 2011 15:25,
148
Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация
Снимка: Булфото

"Топлофикация София" отчете рекордни ниски температури през ноември и по-високи сметки за клиентите си.

В съобщение от дружеството се чете:

"През ноември 2011 г. "Топлофикация София" е доставила на клиентите си в столицата 421 220 МВтч топлинна енергия, което е с 49% повече в сравнение с ноември 2010 г., когато консумацията е била 282 205 Мвтч".

Според тях основната причина за това се корени в рекордно ниските средноденонощни температури, отчетени от синоптиците на БАН.

През ноември 2011 г. средномесечната температура била едва +2.9 градуса, а през ноември миналата година +10.5 градуса, пресмятат от столичната топлофикация.

"Въпреки слънцето и липсата на сняг това се оказа един от най-студените ноемврийски месеци за последните 20 години. Това е и основната причина за по-високите сметки за отопление в столицата. Допълнителна тежест оказва и цената на топлинната енергия, която е с 3% по-висока в сравнение със същия месец на 2010 година", коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството 82% от абонатите им сега ще получат сметки до 150 лв.

Най-голяма (над 36%) обаче оставала групата на потребителите със сметки между 50 и 100 лева.

От Топлофикация призовават клиентите си да проверят какви са били температурните стойности и какви количества топлинна енергия са консумирани през ноември 2010 г. и пак през ноември, но 2011 г., както и да направят сравнение.

Данните за двата сравнявани месеца щели да бъдат описани на гърба на съобщенията, които столичани ще получат през следващата седмица.

Днес обаче е безпредметно да ходите до касите на дружеството, от "Топлофикация София" съобщиха, че заради зареждането на сметките за ноември касите им няма да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
33
 
! Отговори
Виц преди 12 години
Мъж звъни в Топлофикация:- Не ми пращайте повече заплашителни писма, че ще ви извадя от семейната томбола. - Каква семейна томбола? - Ами пускам всички сметки в един буркан, после разбърквам и която извадя - нея плащам.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лелее! Тия *** май и сами не си вярват вече! То бива лъжи, бива, ама такова оливане никъде няма!
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия от Топлофикация лудили са бе. Явно сега искат да изкарат по някоя 13-та заплата за сметка на слънцето.
16
0
 
6
 
! Отговори
ми преди 12 години
Докато сметките станат готови е най-добре да изучим какво представлява студовата алергия дори и при работещо парно!Химически погледнато горивото което преминаова към радияторите и реактивността към дадени компоненти и добавки след придобивки-така наречения симптом на злите гении.
15
2
 
17
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Което би трябвало данапомни на абонатите особено че Вальо Топлото и Р.Овч. не са на топло...
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Незнам за вас, ама аз още парно не съм пускала, защото в къщи е топло и без него. Но добре че беше топлофикация да ми отвори очите, че Ноември сме били умрели от студ.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия са за затвора всички трибуквени организации,начело с Топлофикация!Мръсни посредници между държавата и нас потребителите!
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа то било нова ледникова епоха-мечтата на топлофикация :)
11
4
 
21
 
! Отговори
Е преди 12 години
Е нали Боцко, като вкара Вальо топлото в затвора нямаше да се краде ?
10
1
 
18
 
! Отговори
Бат Велко Сандокана преди 12 години
Шъ ва закола ва, уей!
9
1
 
37
 
! Отговори
Azz преди 12 години
хахахахах...месец ноември целия беше 15 градуса бре...къде ги видяхте тия средно-месечни 2.9 градуда...това значи, че за всеки ден с температура от 10 градуса (средно-дневна: през нощта 5 градуса, а през деня 15, което си беше и факт през по-голямата част от месеца) е имало и един такъв с минус 7.1 градуса (средно-дневна: минус 15 през нощта до минус 2 през деня-каквито дни няма изобщо!!!)...защо правите хората на маймуни не разбирам...аз ще я обжаля тая сметки, за вас не знам!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В провинцията е същото положение! Да не говорим, че и фирмата за топлинно счетоводство не мина да засече топломерите след края на лятото.........
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И може пак да излезне по телевизията оная,дето обясняваше,че сметките и за тока са високи,защото било студено.Но как и моята,като се топля на дърва и само крушка ползвам?Мръсни монополисти гадни!
6
1
 
32
 
! Отговори
... преди 12 години
Значи и по новините и по радиото казваха, че тоя месец се подобрили температурни рекорди от по 17 - 18 градуса и нагоре за този месец, а тия от топлофикация са е...ати и л..ата! Искат само да им се плаща без значение за какво и защо и когато нещо искаш да ги попиташ абе що така като нямам парно и не ви ползвам топлата вода ми искате по 80 лв сметки, отговор никакъв! ЛЪЖАТ и КРАДЪТ!!! Това е!
5
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нагли, най-нагли, Топлофикация! Долни обирджии и всички сме крепостни селяни! Умиране има, отказване от Топлофикация няма!
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никой не трябва да им плаща ни тия *** , дано фалират .................
3
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро ще почнат да ни убеждават, че слънцето е пропуснало да изгрее няколко дни :)
2
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е истина просто, от 10 кладенеца вода ще донесат да ни съдерат кожите!
1
0
 
87
 
! Отговори
Божеее преди 12 години
По-голяма официална лъжа не бях чел ...