Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация

Дружеството стопля столичани с по-високи сметки
Обновена: 14 дек 2011 15:28 | 14 дек 2011 15:25,
148
Кучи студ през ноември, отчетоха от Топлофикация
Снимка: Булфото

"Топлофикация София" отчете рекордни ниски температури през ноември и по-високи сметки за клиентите си.

В съобщение от дружеството се чете:

"През ноември 2011 г. "Топлофикация София" е доставила на клиентите си в столицата 421 220 МВтч топлинна енергия, което е с 49% повече в сравнение с ноември 2010 г., когато консумацията е била 282 205 Мвтч".

Според тях основната причина за това се корени в рекордно ниските средноденонощни температури, отчетени от синоптиците на БАН.

През ноември 2011 г. средномесечната температура била едва +2.9 градуса, а през ноември миналата година +10.5 градуса, пресмятат от столичната топлофикация.

"Въпреки слънцето и липсата на сняг това се оказа един от най-студените ноемврийски месеци за последните 20 години. Това е и основната причина за по-високите сметки за отопление в столицата. Допълнителна тежест оказва и цената на топлинната енергия, която е с 3% по-висока в сравнение със същия месец на 2010 година", коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството 82% от абонатите им сега ще получат сметки до 150 лв.

Най-голяма (над 36%) обаче оставала групата на потребителите със сметки между 50 и 100 лева.

От Топлофикация призовават клиентите си да проверят какви са били температурните стойности и какви количества топлинна енергия са консумирани през ноември 2010 г. и пак през ноември, но 2011 г., както и да направят сравнение.

Данните за двата сравнявани месеца щели да бъдат описани на гърба на съобщенията, които столичани ще получат през следващата седмица.

Днес обаче е безпредметно да ходите до касите на дружеството, от "Топлофикация София" съобщиха, че заради зареждането на сметките за ноември касите им няма да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ лъжат и манипулират народа най-нагло, а същият народ седи и си трае!!! Този ноември беше най-топлият от години насам, а те твърдят обратното!!! Време е да се разправим с тези нагли ***!
78
1
 
5
 
! Отговори
нервна до 77 преди 12 години
Да,бе,аз не мога да ви разбера това вас,парнозависимите.Аз съм в къща,и нямам ТЕЦ,но не можете ли са се съберете и да решите да отрежете аботатното,и се развеждате завинаги. Вярно,има проклети съседи,ама сигурно има начин да ги убедите.И май по ЗЕС нямате нужда от 100,а от 67% мнозинство,за да влезе решението в сила.Съчувствам ви,но сами трябва да си помогнете.
77
1
 
23
 
! Отговори
Йордан преди 12 години
точно този ноември беше един от най-топлите за последните 20 години, как не ги е срам тъпите от топлофикация да лъжат така нагло, *** гадни. После как да съм изряден платец, еми няма как.
76
1
 
24
 
! Отговори
Петрова преди 12 години
Добре, че целият блок /79 апартамента/ се раведохме с топлофикацията. Спасението е само такова. това са най-големите измамници в цялата държава.
75
1
 
39
 
! Отговори
зьц преди 12 години
За трети път пиша, през 98 г., когато се премеситх в сграда с ТЕЦ, не знаех какви ще са ми сметките за парно през 2011 г и ще плащам само за тръбичките по 100 лв на месец, като отоплението с климатик ми излиза 40 лв на месец. Искам като бял, свободен човек в 21 век да мога да се откажа от една *** за мен услуга. Много ли искам? Пак ще повторя, не искам да си продавам жилището, защото съм правил основен ремонт и обзавеждане и продажбата би била на загуба. Някой нещо смислено може ли да възрази
74
1
 
28
 
! Отговори
СТИГА ГАВРА! преди 12 години
АБЕ-Е-Е-Е-Е-Е ТИЯ ДО КОГА ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА?????2ПРЕДЛАГАМ ПРОТЕСТ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА!И АПЕЛИРАМ НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА...А ДА ТВЪРДИМ,ЧЕ СМЕ ЛОЯЛНИ ПЛАТЦИ.....КАКТО ТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ УБЕДЯТ ЗА СТУДА ПРЕЗ НОЕМВРИ!!!"КАКВОТО ПОЧУКАЛО ТАКОВА ОТГОВОРИЛО!!!!
73
0
 
1
 
! Отговори
Топлото преди 12 години
Тук не видях да има отрицателни МИНИМАЛНИ температури Октомври 2011Вижте на стр.4-таmeteo.bg/issues/buletin/Bulletin.pdf
72
1
 
19
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Нека Днес .бг си направи труда да помести архива от месец ноември за температурите за София дори и за Пловдив защото според топлофикация ми се струва,че съм живял в Коми м.номври
71
1
 
8
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
А аз се чудя защо от началото на отоплителния сезон не съм пускал парното вкъщи?То били щото ми става горещо от сметките.Топлофикация да ходят да стачкуват,та да спрат да ни"рабортят",а БАН най-накрая да я закрие Дянков.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Средните температури за всеки ден от месец ноември за тази и миналата година ги има в интернет. Всеки може да сравни и да види, че поне температурната им статистиката е вярна. Дали това е определящо в пресмяането на цената не мога да бъда сигурен.
69
1
 
14
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Тополофикациите и дяловото разпределение ***!!!
68
0
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
като стане кандидат президент пак ще обещава ...
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако оставим измерването на температурите на Топлофикация ще приключим с приказването за глобалното затопляне. Тия са способни и през август да отчетат отрицателни температури.
66
1
 
19
 
! Отговори
ii преди 12 години
Помните ли изказванията на Б.Б. за топлофикация като кандидат кмет, кмет, кандидат министър председател и министър председател.Щеше да прави Ко-генерация и да намали цената на топлото.Нещо престана да се изказва на тази тема. ЗАЩО ЛИ.
65
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и декември месец досега беше с рекордни кучешки студове.Ако не сте го разбрали още,ще го разберете като ви дойдат сметките.
64
3
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 12 години
Ооооп,местя го в десния крачол!При нас беше 20 градуса през целия месец.ХААА ХАААА
63
1
 
20
 
! Отговори
Имам фобия от тях преди 12 години
Мразя ги! това е най-крадливата и гнусна фирма в цяла България! даже електроразпределителните дружества са ми по-поносими от тях. До кога ще позволяваме да ни грабят!?
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея от топлофикация се бъзикат нещо, аз не разбирам как някой ще плаща 150лв за парно, като за същите пари ще се отоплява на ток. А пък ако му се цапа, на дърва толкова ще му е сметката за цялата година.
61
0
 
25
 
! Отговори
ii преди 12 години
Не е виновна топлофикация, а политиците които написаха *** закон с които ме ожениха за топлофикация, без право на развод /обжалване/.Излъгаха ни да си махнем радиаторите - щели сме да икономисаме.Излъгаха ни да топло изолираме апартаментите - щели сме да икономисаме.Излъгаха ни да сленим дограмата- щели сме да икономисаме.Да ама топлофикация прави някъкви изчисления на база тъпата наредба /приета от политиците/ и кметките не ни намаляват дори и да не пускаш парното.
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще има рекордни студове през август,предадоха от топлофикация.Така че,приготвяйте кинтите.