Хиляди присвоени от Дом за стари хора с деменция в Княжево

Директорката и счетоводителката на дома си въртели далаверите
Обновена: 10 яну 2012 13:26 | 10 яну 2012 13:23,
126
Хиляди присвоени от Дом за стари хора с деменция в Княжево
Снимка: архив Булфото

213 хиляди и 790 лева са присвоени от Дома за стари хора с деменция в столичния квартал Княжево, става ясно от проверка на звеното за вътрешен контрол към Столичната община.

"Директорът на дома Параскева Бърнева и главен счетоводител Снежана Стоенчева са успели да присвоят парите чрез злоупотреби от 2007 г. насам", съобщи шефът на звеното Ботьо Ботев.

При годишен бюджет на социалното заведение от около 90 хиляди лева двете дами са успявали да присвоят над 80% от тях.

Настанените в дома хора са живели в отвратителни санитарни и битови условия, е установила още проверката.

"Схемата всъщност е изключително проста, общината превежда парите по банков път, Стоенчева и Бърнева ги теглят с предварително подготвени документи. Една огромна част от тези тегления изобщо не са отразени в касовата книга", обясни Ботев.

През 2009 г. двете дами дори организирали мнима кражба на метална каса, в която били финансовите документи, за да прикрият злоупотребите.

"Цялото счетоводство е абсолютен хаос. Това най-вероятно също е правено умишлено, за да се потули присвояването", заявиха още от общинското звено за вътрешен контрол.

"Това е едно изключително нагло престъпление", коментира и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя поясни, че директорът на дома Параскева Бърнева вече е освободена, а по случая е образувана преписка в прокуратурата.

Проверка на Пета градска болница също е открила липса на огромни суми, обяви още кметът.

"Проверката там е заради изчезнали 180 хиляди лева от страна на бившия главен счетоводител на болницата", допълни Фандъкова, без да се впуска в подробности.

Вследствие на тези разкрити нарушения общината е възложила проверка на всички 44 звена за социални услуги.

"Не поставяме чадъри над никого, независимо за кой период и кое управление става въпрос", отсече тя.

Йорданка Фандъкова отказа да коментара случая със скандалните разкрития около шефа на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов, свързани с офертите по проекта за административното обслужване по електронен път на Столична община.

"Ще говоря по въпроса, когато имаме решения, в момента обсъждаме само предположения", заяви кметът.

Тя отказа да коментира и писанията в  медиите, че ще застане начело на столичната структура на ГЕРБ, ако Иванов се оттегли или бъде сменен довечера на заседание на Изпълнителната комисия на партията.

"Вече веднъж съм отказвала поста, имам много работа като градоначалник. Все пак сега отказвам да коментирам каквито и да било слухове", завърши Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
12
 
! Отговори
Кунева е крадла! преди 12 години
Към всички тука които си мислят че Кунева е новият спасител на БГ: Не се поддавайте на нейните лъжи и медийни манипулации! Тя също носи вина за това което случи описани в тази статия- макар че индиректно! С нейното предателско, нихилистко и престепно поведение към България и Българите тя окуражи управителите на този дом да вършат тези престъпления! Не гласивай за Кунева на следващите избори! Тя иска да изпие парите на народа! Кунева е една голяма измама и политическа ***!
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, че Барозу не знае какво е вършил Боко като кмет на общината:)))))) Гледай какво е ставало под зоркия му поглед:)))) После и Фандъкова наследила същото поведение!
69
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е! Крадлива пасмина си е ГЕРБ! Още чакаме развитието с 400-те фалшиви подписа на Борисов:))
68
3
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
....от 2007г.,.....!?Общинарите решаваха всичко ,....чрез гласуване ,затова Бойко се оплакваше от тях!
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бре гербери! И на тези хора ли посегнахте! Егати мръсната *** сте! От 2007 г. досега сте разрешили кражби! Малееее! Какви гадове сте! То не бяха пенсионери, майки с малки деца, а сега и на тези хорица сте посегнали!
66
1
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Братле, спри лепилото малко ....!Като не знаеш .....попитай ,не е срамно?
65
1
 
4
 
! Отговори
За 64 преди 12 години
Пределно ясно ми е как се определя броят на съветниците. *** ти пак блесна. Кмет по това време на София е ББ,а за да бъдеш кмет на населено място от такъв мащаб, следователно имаш най-много гласове, а след като това е така, логично и най-много общински съветници, както и председател на ОбС излъчен от твоята квота.Помолих да не бъркаш политиката, но ти ме предизвикваш.ЗЛОУПОТРЕБАТА Е ЗАПОЧНАТА,ПРОДЪЛЖИЛА И ИЗВЪРШВАНА ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ!
64
1
 
2
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Има и от тройната коалиция, има и от бай Тошо дори! Има и си процъфтяват! Ти от кого мислиш, че Герб знаят толкова "много"???
63
1
 
5
 
! Отговори
ДО 73 преди 12 години
В момента Кунева е на ---РЕЦИКЛИРАНЕ ---рециклиран политик ...!Стара баба, с къса пола....!
62
3
 
4
 
! Отговори
ДААА,.... преди 12 години
Хората ,обществото ,затова подкрепят ----НОВОТО !Все още има жалкои останки от ---3-ната коалиция,....затова :Да изчистим Президентството за 1 ден от ----*** ---22г.!
61
2
 
4
 
! Отговори
Къде беше Кунева? преди 12 години
Къде беше през цялото това време тази уж толкова ангажирана за интересите на потребителите "министерка" Кунева????!!!!!Нали сега тя разправя за гражданско общество! Но къде беше тогава когато ставаха всички тези нередности? Защо тя през цялото време когато беше на пост в ЕС мълчеше за престъпленията на правителствата на царвула и на педераският хамстер? Еми, тя няма интерес да от това да си върши работата както трябва!
60
2
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 12 години
В СОС има куп комисии постоянно действащи, а имащи отношение по горния проблем са комисиите по: Финанси и бюджет, здравеопазване и социялни грижи - 9 човека, стопанска политика и общинска собственост! И трите не са свършили работата си, и не са всички членова са от ГЕРБ, а на квотен принцип. Директорката и гл.счетоводителка познаваш ли ги, та твърдиш, че са от ГЕРБ?
59
3
 
3
 
! Отговори
също и,..... преди 12 години
.....алоо,...65......?В гр. София,...."Женският пазар"/*** пазар/,по време на 3-ната коалиция,....ОБЩИНАРИТЕ/от БСП,ДПС,НДСВ/,раздадоха целият пазар на 3 роски/***/-----фамилии,а не ---кмета !ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ---
58
0
 
11
 
! Отговори
отвратен! преди 12 години
Бял ден да не видят тея хиени! Както и тези, които им посволяват да го правят! Иначе само институции да искаш! Една от друга по-оядени и корумпирани!!!
57
2
 
5
 
! Отговори
браво на Бойко! преди 12 години
Крадците на ПРЕХОДА ----ревът ли ревът ---,само СПЕЦ-СЪД за такива !
56
1
 
1
 
! Отговори
Детектифф до 61 преди 12 години
Що ти трябваше да споменаваш това. Гледай сега колко минуса ще ти нашляпкат,защото не обичат за нищо на света, да им казваш истината в очите.Чете,че някакви си тетки крадат на поразия, а не е съгласен, че други теткоподобни са направили същото.
55
3
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
ГЕРБ е детето на ---ВСИЧКИТЕ НИ УПРАВНИЦИ ОТ 1989г.,......ДЕТЕТО НА ПРЕХОДА !Защо не си искате ----детето ,то не е на комшиите ,.....от къде дойде ----ЕЛЕКТОРАТЪТ в ГЕРБ,.....от небето ли?
54
1
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Така си мислиш!А кой държи половината планина---Родопите......................,аз и ти ли....?
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лелееее! Как са крали герберите! Нямам думи! Общинския съвет гласувал бюджета на тези хорица, а изпълнителите в лицето на кмета и тези под него са го усвоявали за техни нужди! Браво бе ГЕРБ!
52
4
 
6
 
! Отговори
ДО 45 преди 12 години
Драги ми "СМЕХУРКО",.......случайно да знаеш ,че в общината ,въпросите се решаваха от ---ОБЩИНАРИТЕ ----?А те се избираха на --"квотен"принцип------напр.,...20 общинари от БСП,15 от ДПС,10 от НДСВ,.......и те вземаха решенията ,а не ---кмета ,.....КРАТУНО !Е, чия е вината ....?Отново на ----3-ната ,крадлива,безнаказана,отсвирена от обществото ---коалиция !