Над 10 млн. броила Столична община за снегопочистване

Удържаните средства от почистващите фирми са 1,3 млн. лв.
Обновена: 9 фев 2012 14:01 | 9 фев 2012 14:01, Красимир Ангелов
50
Над 10 млн. броила Столична община за снегопочистване
Снимка: Булфото

"Работата на почистващите фирми се следи строго, а там където има проблем с почистването или качеството му не е на необходимото ниво, има наложени санкции", посочи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Тя отчете, че общината е платила за зимно почистване през декември общо 2,258 млн. лв., а през януари - 8,241 млн. лв., което общо е 10,499 млн. лв.

Удържаните средства от почистващите фирми са 1,3 млн. лв., а освен тях фирмите са санкционирани и с 400 хиляди лева за некачествена работа.

По време на заседанието на СОС Йорданка Фандъкова представи информация за действията на общината по време на последните дни с обилен снеговалеж.

Кметът призна, че е имало затруднения на 6 февруари в районите "Нови Искър", "Витоша" и "Кремиковци" заради силния вятър и снегонавяванията. Тя припомни, че част от пътните участъци са били затворени за известно време заради невъзможността да се почистят трайно заради вятъра.

"Приоритетите ни при почистването на града при сняг са улиците на градския транспорт, по-големите улици в кварталите. След спирането на снеговалежа се чистят вътрешно-квартални улици, където е възможно, както и спирките и тротоарите", допълни още кметът.

От общината отчитат, че е създадена организация за следенето на нивата на деветте малки язовира в София.

Нивата на всички са под кота "преливник", а язовир "Искър" е със 60% запълнен обем. Следи се и нивото на язовирите "Огняново" и "Бели Искър". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
ii преди 12 години
задачи за 3 клас10 000 000 - милиона лева са 3 600 000 литра дизел -> да приемем че разхода на машитите които чистят e 40л/100км то следва да са изчистили 90 000 км.P.S.60% от парите държавата си ги е прибрала обратно като данаци върху горивото.Правете си изводите сами
37
1
 
10
 
! Отговори
Снегорин Титанов преди 12 години
Снега е *** още дълго време ще са източник на огромни богатства за определени хора! Умишлено няма електронни системи за контрол и отчитане. Сложили GPS-и! И какво от това?! Онази мазна бабичка Веска Георгиева контролира само пачките за Б.Б.! Добре че хората си чистят тротоарите пред къщите и магазините! Онова недоразумение Бозаджийска и тя строи завод за *** вече 6 години! 10 млн. били малко! Ами да се откажат, като не им стигат парите! Да ходят да гледат крави, та да изкарат за Бентлита!
36
0
 
8
 
! Отговори
Много ми е интересно преди 12 години
Цариградско като лява лента е наполовина почистена на половина пари ли им се дават за почистване ?
35
0
 
0
 
! Отговори
розовата преди 12 години
36-и какво общо имат снега и *** които всички правим. пушиш ли?
34
4
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Селяните знаят ,че данък се плаща ,ако имаш имот!Нямаш имот плащаш наем друг е въпроса дали интелигентните Софиянци плащат данък за наемите които получават!
33
4
 
2
 
! Отговори
Провинциалист преди 12 години
Софиянци дали са платили 10 милиона данъци?
32
3
 
7
 
! Отговори
Каква комисионна ? преди 12 години
Каква комисионна е взела от 10-те милиона кметката-марионетка?
31
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
От къде следите работата бе Данче Мързеланче някой направи ли си труда да отиде в който и да е било квартал на София?Къде следите и каква точно работа?На това му викам лъжи и престъпно бездействие!Вие знаете ли колко хора си потрошиха краката и ръцете и още колко мръзнат бутайки колите си а щетите от катастрофи знаете ли ги?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pylna podigravka s BYLG / NAROD
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо снегорини - купи си "Ламборджини"! Бившият бос на ***-който чистеше снега- Румен Гайтански - Вълка има не само най-скъпата кола, но и най-лъскавия часовник в България. Само преди месец доскорошният собственик на сметопочистващата фирма Волф" е броил последната вноска от космическата сума от 1,4 милиона лева за часовник с марката Пармиджани", ръчно изработен от швейцарския майстор Мишел Пармиджани. Още през ноември 2007 г. Вълка е направил поръчка за лимитираната серия от 15 бройки часовници от модела Калпа тонда". Уникалният часовник на Румен Гайтански е с червен циферблат с инкрустирани диаманти, 18-каратово розово злато и каишка от крокодилска кожа. Всеки един детайл от часовника е ръчно правен, но огромната цена от 700 000 евро идва от реномето на швейцареца Пармеджани - той продава часовници на Роман Абрамович, шейха на Дубай и петролни магнати. "От няколко дни в България вече се движи най-скъпата кола в света Bugatti Veyron на цена от 1,3 милиона евро. Само 300 бройки са в света. Bugatti Veyron беше забелязан няколко пъти по улиците на София и извън столицата. Автомобилът е собственост на Румен Гайтански - Вълка. Базовата цена на колата е 1,3 милиона евро, а като опция клиентите могат да си поръчват различни екстри, като например диаманти в центъра на километража и оборотомера."
28
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
По кварталите никъде не е чистено и продължават да не чистят!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера сутринта г-жа Фандъкова заяви по някаква телевизия, че няма проблем с градския транспорт, освен Владая-Мърчаево. Към 17 часа си пътувам с 204 към Борово, автобуса спира на тролейбусното колело (една спирка преди последната) и шофьора заявява - до тука съм нататък няма кой да почисти. Пред него стоеше още един автобус 204. Кой лъже - шофьора или Фандъкова?
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва с комисионните ли е?
25
0
 
15
 
! Отговори
Riko преди 12 години
Струва ми се, че за толкова много пари по булевардите на София не трябва да има нито една снежинка, но за съжаление май тия снегорини са почиствали в някоя друга София в друго измерение.
24
3
 
9
 
! Отговори
Най-накрая преди 12 години
София най-накрая е горе-долу почистена. Но не благодарение на даскалицата или някой друг гербер, а на доброто старо Слънце !
23
1
 
17
 
! Отговори
Костов е виновен ! преди 12 години
Някой селянин е гушнал 10 млн. от въздуха ! А плащачите на общински и други данъци газят в снега, бият се за място за паркиране и пият студена водица. И кой е виновен? Не са ГЕРБ, те никога не са виновни за нищо :) :) :)
22
3
 
14
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Не общината а ние данъкоплатците сме осигорили тези пари.За тази колосолна сума трябваше да е изчистена цяла София-област.Да,ама не ! Нали фирмите за почистване са на "наши"хора пък и ГЕРБерастите обичат да крадът като за световно...Г-жо Фандъкова,гледайте си руския език и школото.За кмет не ставате.Оставка ! Бог да пази България.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С около 15-минутно закъснение от разписанията си се движат трамваите и автобусите в централните столични райони, съобщиха от Центъра за градска мобилност.Закъснението при тролейбусите е с около 10 минути. Заради снега затруднения има в трафика в почти всички части на столицата.Падналото върху пътните платна на Северната дъга на Околовръстния път дърво вече е махнато, но разчистването там е затруднено заради образувалите се снегонавявания.Вече е отворен пътят към село Локорско, все още няма нормално движение към селата Доброславци и Сеславци.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Удържаните средства от почистващите фирми са 1,3 млн. лв., а освен тях фирмите са санкционирани и с 400 хиляди лева за некачествена работа...Данче, забрави комисионните!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
519 българи имат на депозит по над 1 млн. лв. За година броят им се е увеличил с 82-***, показва статистиката на БНБ към края на септември 2011 г.Те са успели да спестят нови 260 млн. лв., което е ръст от 25,6% за година. Така общата сума на депозитите над 1 млн. лв. е 1,276 млрд. лв. Това прави средно по 2,46 млн. лв. във всеки депозит.