Два екипа по-малко ловят бездомни кучета из София

Намаленият бюджет на "Екоравновесие" е причина за съкращенията
21 фев 2012 16:30,
83
Два екипа по-малко ловят бездомни кучета из София
Снимка: архив Булфото

От шест на четири са намалени мобилните екипи за залавяне на бездомните кучета в София, заяви директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" д-р Илиян Кърджев.

Причина за съкращенията по думите му е орязването на бюджета на предприятието с близо 310 000 лева.

Миналата година на "Екоравновесие" са били отпуснати 1,2 млн. лева, а за 2012 предприятието ще разполага с 890 000 лева.

Според Кърджев най-много пари се изразходват за храна на кучетата и спринцовки с упойка.

Той обясни, че персоналът на "Екоравновесие" е намален от 39 на 26 души, като всички ловци на бездомни кучета са на граждански договор.

Кърджев уточни, че на ловците се плаща за заловено животно, като наградата за хванато бездомно куче достига до 15 лева, в зависимост от големината му.

Промени в структурата на предприятието предвижда да се увеличи броя на екипите и да се обучат и шофьорите за ловци.

Шефът на "Екоравновесие" обясни, че в момента малките кучета, до 6 месеца, не се залавят заради възраженията на екоактивистите.

Кърджиев поясни, че при проява на агресивност от бездомно куче и ухапване на човек то се прибира в приюта.

Обикновено в 14-дневен срок представители на неправителствени организации ги осиновяват след поставянето на чип на животното.

"Има много случаи на заловени отново животни, които са били сред тези, осиновени от защитниците", поясни той.

При такова установено нарушение се съставя акт, чиято сума е до 500 лева.

До края на март ще бъде направено ново преброяване на бездомните кучета в София, съобщи за БТА заместник-кметът Мария Бояджийска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
21
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Ами да вземат (ама един път и да е завинаги) 20 000 лева и да умрат 10 000 песа и повече в София ни пес , ни дявол! А то кво?? Всяка година по 1 000 000 лева !!! УХААА! кеф! златен дъжд !Нека всички кучкари-изедници *** в страшни мъки! Да ги сполети нещастие заради мизериите , които вършат спрямо нормалния народ, живееш в София.
63
1
 
19
 
! Отговори
ББ преди 12 години
ние ги хващаме - те ги пускат - доказателство : ОТНОСНО КУЧЕТАТА, КОИТО ИЗВЕДОХМЕ ОТ СЕСЛАВЦИ В ПЕТЪК-3.02.2012г. 16.02.2012г. Това е Кари. Изведена от концлагер Сеславци. Пребори се с парво и коронавирус, вече е здравичка. Кари се нуждае от домче, поне приемен.
62
0
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
всяка седмица по 10-15 кучета заминава за западна европа, междувременно в джоба на "природозащитници"-те влизат по 2000-3000 евро всяка седмица .Общината им ги кастрира , ваксинира против бяс и те са на чиста печалба. Питам се дали някой от тези хора иска тези животни да свършат?
61
0
 
19
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Невероятна е тоталната нетолерантност по отношение на софиянци и София от жители на останалите градове. Имам чувството, че вие не осъзнавате, че има хора, които обичат София, хора, за които София е нормлен град за живеене. Откакто съм в този форум, а и навсякъде в интернет пространството ми прави впечатление, че когато се говори за София може да се говори каквото човек си поиска - да псува, да се оплаква..всичко и ние, софиянци нямаме никакво право да защитим града ни
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кабинетните природолюбители сами не искат да се разреши проблема... защото после няма да има парички. Решението е просто - евтаназия за всички бездомни кучета, които са без чип, паспорт, поставени ваксини... На които му се струва жестоко- да излезе от олигофренския си псевдопацифистки свят и да отиде в една кланница, да види какво се случва с далеч по приятни и мирни животинки (нали трябва да са пълни супермаркетите)
59
0
 
23
 
! Отговори
Пламена преди 12 години
...Хубаво е, че има кой да контролира размножаването на тези животни. Не разбирам от къде е тази злоба?!?! Щом не ви харесва някое животно, дайте 2 лв поне да умре по безболезнен начин, отровата ще ви струва повече. Защо трябва да се мъчат така тези създания??? А и те не са виновни, че са се появили, пак хората, които са ги изоставили или които си пускат породистото куче да се размножава както сметне за добре носят цялата отговорност... Май студът ви е направил още по-жестоки!!!
58
2
 
21
 
! Отговори
edna преди 12 години
Какво е виновен Герб?! И Фандъкова - при Софиянски беше същото! Просто отново става дума з пари! Около хотел Триада - срещу зала Фестивална има доста едри екземпляри - гадост!
57
3
 
23
 
! Отговори
NA ORUJIE преди 12 години
TROVETE BRATQ DA NE OSTANE JIV POMIQR! DRUG NA4I NEMA!
56
3
 
35
 
! Отговори
по слъчая:) преди 12 години
От Перник изпращат съобщение към София: "Моля, изпратете гражданска отбрана, да ни спаси от бездомните кучета, плъзнали по градо!"От София отговорили:"Веднага изпращаме 3 мобилни групи за кастриране на бездомни кучета."От Перник отвръщат:"Вие нещо не ни разбрахте! Они не ни е*ат, они ни апат!
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докога ще ни правят на луди ??? Ако човек пресметне колко пари са изхарчени за тези ***,дори по едно куче да залавяха всеки ден,пресметнете за толкова години колко кучета трябваше да са останали ... Очевадно е че яко се "усвояват" пари от тези фондове ...
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В провинцията е пълно с *** а такива екипи няма-кво правим сега???
53
4
 
23
 
! Отговори
YES преди 12 години
ANTIFRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIZ!!!!!!!
52
3
 
21
 
! Отговори
Bau -ui преди 12 години
vie ne razbrahte li, pomoqrite sa dalavera za raznite mu organizacii koito se "boriat" za tehnoto spasenie!!!!!!te NIKOGA nem da izlovqt pomiqrite shtoto shte trebva da sa bez rabota.taka, che TROVETE taz gad deto svarite!!!nema druga reshenie.inache she hodite izpohapani!!!!!!
51
4
 
20
 
! Отговори
Vesoo преди 12 години
Кучето трябваше да нахапе Мая Манолова,а не колежката й.Нищо,че и тя заслужава най-малко ухапване от куче,да не говорим за затвор.
50
6
 
34
 
! Отговори
коко преди 12 години
Кожата на кучетата е много ценна ,защото няма потни жлези.Обувките и дрехите от кучешка кожа не пропускат вода и са много топли.Месото им е деликатес за азиатците.Не е лошо общините да изкарат някой лев в кризата.
49
4
 
26
 
! Отговори
коко преди 12 години
Въпреки омразата ми към *** не крия,че ще ми е драго да видя кмет или депутат нагризани от любимите им улични животинки...
48
4
 
28
 
! Отговори
коко преди 12 години
Много хора направиха и правят пари от ***.Ако няма пари в проблема с тях *** отдавна да са изтрепани.Пука му на този,който дои парички от някоя чуждоземна фондация или от общински бюджет,че детето на някого пипнало тения.Утре ще прокарат и закон за безплатни пържолки и пенсии за кучетата.Градовете и селата за хората ли са или за кучетата и *** ни управници,които зо 20 години не могат да разрешат проблема с кучетата? И от тях чакаме да оправят хорските проблеми...Все пак ще м
47
7
 
37
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
В Студентски град вчера 3 песа се нахвърлиха върху колата ми! Понеже имаше мн дупки по пътя нямаше как да дам газ да им избягам. Резултатът е надраскан калник от кучешки нокти и зъби!!! Мисля да си сложа едно желязо под седалката, следващия път като ме нападнат слизам и ги омъртвявам едно по едно!
46
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да дойдат пред входа на метрото в Люлин да видат какви песове има за хващане
45
8
 
41
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
Убий ***- спаси дете!