Следим комшията с термокамера дали краде топло

Техниката заснема откъде и как изтича топлината в апартаментите
28 фев 2012 20:45, Красимир Ангелов
162
Следим комшията с термокамера дали краде топло
Специални термокамери ще борят кражбата на топло. Снимка: Архив Булфото

Клиентите на "Топлофикация София" вече ще могат да ползват термовизионна камера за обследване на сградите, в които живеят, съобщават от дружеството.

За целта обаче е необходимо решение на общото събрание на етажните собственици, искане за техническа проверка на съответната сграда и заявление за термовизионното сканиране до "Топлофикация София".

Термокамерата заснема сградите отвън, като на снимките ясно личи къде от фасадата има най-голямо излъчване на топлина и съответно изолацията е неефективна.

Тези места са оцветени в ярко жълто и "греят", докато местата, където няма топлинно излъчване или то е съвсем слабо са оцветени в тъмно-виолетово.

По този начин дистанционно може да се установи къде има включени отоплителни тела, както и дали те са свързани с вътрешната отоплителна инсталация.

Чрез термовизионното обследване се показва откъде и как "изтича" топлината в жилищна сграда, къде е нужна изолация и доколко качествена е съществуващата, посочват от дружеството.

От Топлофикация допълват, че данните от камерата ще помогнат и при засичането на нерегламентирано ползване на топлинна енергия в сградите и могат да послужат като основание при проверки в рамките на етажната собственост.

Абонатите, които биха искали да се възползват от технически екип и обследване с термовизионна камера могат да получат повече информация на телефон тел. 958 22 25, посочват от дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, спрете си парното. Оставете ТЕЦ Марица-Изток да фалира, защото няма да може да си плати изстудяването на водата от производството на ток. Ще фалират още няколко скапани ТЕЦ-а, с които ви крадат безбожно.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Биг Брадър (И нейбър) те наблюдава!
88
3
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Това е по скоро защита на високия процент общо потребление във фактурите на Топлофикация отколкото загриженост за потребителите. Етажната собственост е поредния параван за монополистите.
87
2
 
9
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Много"матреал"в този форум.А това е задължение на Топлофикация.И не етажната собственост да го решава,а те да го правят сами както ел.разпределителните дружества.Вместо да поддържат почивни станции да се напънат да си гонят нелоялните клиенти,а не да се опитват да изгърбват тези които плащат.Пак опит в стил: етажната собственост да събира парите и носи отговорност за сметките на Топлофикация.
86
1
 
7
 
! Отговори
33 преди 12 години
От край време номера пред българина минава, ето ви синъо и червено тичайте по площадите докато ви окрадеме. Сега не гледайте на там изгрява от там, няма воля да заработи никоя институция в България. Накрая ще платим всички много висока цена. Жалко за децата и внуците.
85
8
 
30
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИ преди 12 години
СЛОЖЕТЕ ФОЛИО ЗАД РАДИАТОРИТЕ - НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА + ТОВА ТОПЛИ ПО-ДОБРЕ , НЕ ТОПЛИТЕ СТЕНАТА !ОБЛИЦОВАЙТЕ И ЗАД ТРАБИТЕ ;) С НИЩО НЕ МОГАТ ДА СИ ЗАСЕКАТ МНОГО ПОЗДРАВИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ !!!!!!!!
84
5
 
5
 
! Отговори
СОБСТВЕННИК преди 12 години
1999 г заедно с всички в блока хванахме шлайфовете и изрязахме не само радиаторите и тръбите им на улицата им ги откопахме и предадохме за вторични на тези *** .В моя апартамент *** от топлофикация без съдебна заповед няма да стъпят ако 200 000 им пробиете тръбите по невнимание то ще е без да искате доато фалират нали
83
2
 
1
 
! Отговори
До 105 преди 12 години
Сигурно се се виждат и топлите тръби на парното ! И ако към тях е включен да работи радиатор ще се види. Само че трябва да те издебнат когато си го пуснал ...
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно се се виждат и топлите тръби на парното ! И ако към тях е включен да работи радиатор ще се види. Само че трябва да те издебнат когато си го пуснал ...
81
3
 
8
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Ще ти дам факти, а ти понеже си умен/а, можеш да смяташ и ги чаткаш нещата моляте пресметни за всички нас - неграмотните, кое ми е по - изгодно. Факт 1-въпреки че ми е спряно парното в двустаен апартамент, плащаме между 70 и 90 лева месечно за парно - това е с изравнителните сметки за миналата година. Факт 2-за отоплението на апартамента ползваме - един климатик 640 лв и един маслен радиатор - среден разхо за ток през месеците на отопление за миналата година 65 лв, през коледните празници 78
80
22
 
3
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Tия които се оплакват от високи сметки към топлофикация - да изчислят колко би им струвало отоплението на газ или на ток... Топлофикация излиза в пъти по евтино - факт.
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следят на баба си фърчилото.Първо много ми е интересно на какво основание ще ми влязат в къщата.После също много интересно е колко пари ще прибера за удоволствието да видят отоплителни тела захранени от камина с водна риза...*** *** - така и не схванаха, че те топлофикация трябва да си решат проблемите а не да ги прехврлят на хората.
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
порнооооооооо
77
17
 
4
 
! Отговори
До 97 преди 12 години
Абе ти нормален ли си??????? Най-евтиното отопление си е парното. Да грееш един апартамент с дърва си иска поне хилядарка и половина - две за цяла зима. Освен това трябва да даваш пари за бране рязане, трябва да имаш помещение за складиране, трябва през няколко часа да цепиш и да внасяш, да следиш огъня..... Абеееее не си е работа. Докато парното заспива - в пъти по-евтино и лесно излиза - пускаш и нямаш грижи. Казвам го като човек с апартаменти отоплявани по двата начина и къща на дърва.
76
1
 
4
 
! Отговори
6ГУ ДС ВКР Политбюро преди 12 години
Къде четох че наглите от бизнеса с отвличания са използвали подобна камера но тип инфрачервена решетка само че струва стотици хиляди и е купена и внесена от един от мобилните операториНо за в случая си има цака както може да се шумоизолира дадена стая или обект така може да се изолира и против подобни камериКагота Турция е изпратила спътника за детайлно наблюдение от орбитата Гютурк - Боздуган се е пишел турчин а Тиквата е садил тикви и картофи на село
75
2
 
17
 
! Отговори
95 до 97 преди 12 години
Може би е така на теория, обаче аз ти давам конкретен пример. Еднаква квадратура. Старата сграда: тухла, дограма на 30 г., единствено апартаментът отгоре се отоплява, а аз ползвам само духалки (на теория най-енерго неспестяващото май?))- сметка за ток на месец 160-200лв лв (вкл бойлера). Следваща година, нова сграда: тухла, дограма - нова, отопляват се всички съседни стени, вътре парно - сметки за месец 250-350 лв. Извод: топлофикация и топлинните счетоводители ДГД. Надписват здраво!
74
0
 
3
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Къде четох че наглите от бизнеса с отвличания са използвали подобна камера но тип инфрачервена решетка само че струва стотици хиляди и е купена и внесена от един от мобилните операториНо за в случая си има цака както може да се шумоизолира дадена стая или обект така може да се изолира и против подобни камери Кагота Турция е изпратила спътника за детайлно наблюдение от орбитата Гютурк - Боздуган се е пишел турчин а Тиквата е садил тикви и картофи на село
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма спасение от крадливите съседи. за парното единственият изход е връщане към предишната система - плащане според кубатурата на апартамента, но с топлата вода ще продължат да крадат.
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Засега най-евтиното отопление е на дърва, но това не е приложимо за блоковете в градовете. После идва парното, а чак след него са климатиците и т.н.Който ви лъже, че с климатици му е по-евтино, да знаете, че ви взима за балами. Направете си сметката сами. Пресметнете през колко години ще купувате нови климатици, колко ще ви е ежегодната поддръжка, как стои въпроса с топлата вода и т.н. А и не забравяйте до каква минимална температура работи климатика.
71
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 12 години
"не били виновни необоснованите цени и разхищенията и кражбите в Топлофикация,както и самата им суперамортизирана инфраструктура и некоректното отчитане,а е виновен единствено и само лошия комшия"Имало още хора, които си мислят, че живеем при социализма и парното струва колкото себестойността си. По-малка себестойнот, значело по-малка цена на парното. А от 23 години сме в пазарна икиномика,търсене и предлагане,максимални цени и печалба. Ако ще нищо да не се губи по пътя, цената пак ще същата.