Хиляди изреваха: ЧЕЗ, изЧЕЗни!

ВМРО се вдигна на протест, закопа в ковчег монополистите
1 апр 2012 14:50,
135

Снимка: ВМРО

 

Въпреки студеното и снежно време, близо хиляда души протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу увеличенията в цените на ток, вода, газ, горива и парно.

Протестът бе организиран от ВМРО заедно с граждански организации.

Протестиращите поискаха мораториум върху цените на комуналните услуги и енергоносителите, одържавяване на електроразпределителните дружества и разваляне на концесията на „Софийска вода”.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи ситуацията като „ценови терор”. Той обяви деня на лъжата, 1 април, за ден на монополистите и припомни надслова на протеста: „С българите шега не бива!”.

Протестиращите пък пуснаха димки и издигнаха плакати с текст: „1 април: лъжете се, че ще ни излъжете”, „На лъжата мандатът е къс”, „ЧЕЗ, изЧЕЗни!”, „Спекула” и др.

Множеството носеше и ковчег, в който да закопае за монополистите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
24
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Той костов се налапа, ама дори и той не посмя да продаде енергетика. Това го стори Царя.
21
1
 
25
 
! Отговори
ree преди 12 години
Протестът не трябва да е срещу ЧЕЗ, а срещу тези, които продадоха естествените ни монополи на чужденци - правителството на крадливия цар и др. Мафиянски. Говори се, че гарантираната печалба в договора на ЧЕЗ е 16%. Ако това е вярно, затворът е малко наказание. Мафиянски вече се отърва. Да се надяваме, че възмездието все някога ще го сполети по един или друг начин. Дедо цар вече е наказан чрез сина си. Остават другите продажници. Има време и за тях.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo hiljada ,e zaslujava toz narod 1lv da mi napravjat toka schtoto si sedi na toplo i go strah
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време Костов във стремежа си да се налапа , колкото се може повече, хариза всичко на чуждите монополисти.Ще има ли някой политик мъжеството , да разрови Костовите далавери и да го пратят на топло където му е мястото.
18
8
 
7
 
! Отговори
а еднин изрева! преди 12 години
Мръсни милиционеро-червени-фашизоиди,всички ви знаят *** номера и не се котирате вече на половата борса *** от ДС!
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ко общо има ЧЕЗ искаме европейски доходи нали сме европейска държава при това отличници.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов и царя на въжето.
15
2
 
28
 
! Отговори
boris преди 12 години
подкрепям момчетата от стачката!!! никой не трябва да плаща поне три месеца и всичко ще си дойде на място
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На който му се вижда скъп тока - да си купи генератор, "перка" или соларна клетка - да види колко ще му излиза. Или ако иска може да прецака гадовете - да си свети на свещи и да неползва ток!
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истински български патриоти. Протести всеки ден докато ни чуят. В България политиците най-малко мислят за българите.
12
1
 
50
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Наближава...социална революция.Без жертви няма да...мине.Мишоците от всички власти се правят на...неразбиращи и гледат учудено.Чудят се как може да се...живее с 500 лева заплата,която е на...половина,в провинцията.Е нема безконечна...власт;дори и над найй...толерантниятбългарски народ.
11
3
 
29
 
! Отговори
Дан Дан преди 12 години
Какъв "ЧЕЗ" и др. подобни сънувате.В България има само ЕНЕРГОТО и старите комунистически номенклатури и техните деца там.Нищо не правят освен да вдигат цената на тока.
10
3
 
46
 
! Отговори
успех деца преди 12 години
Браво на ВМРО!Трябва да има протести!Не се търпи вече!
9
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен може да е хахо но на 100% азва истината и туй е вярно.
8
3
 
48
 
! Отговори
Професора преди 12 години
И аз щях да участвам,ако нямаше медийно затъмнение по въпроса.Но от националните телевизии освен да ни занимават с простотии,които да изместват реалните болки на хората не очаквайте друго.
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам какъв е Волен Сидеров,но поне от пет години говори против ЕРД. Казвал е също,че когато чужда държавна компания като ЧЕЗ купува наша,това не е приватизация,а колонизация! И не ми пука с кого спи,луд ли е,болен или недоволен. Прав е,и не само за това...
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напълно ги подкрепям,трябва абсолютно всички от енергийната мафия трябва да бъдат осъдени и енергото да си стане пак държавно....
5
7
 
36
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НЕ ОБИЧАМ КОМУНИСТИТЕ НО., В СЛУЧАЯ СА ПРАВИИдиотщината ходи по хората Докладът на консуртанта HSBC е ПОЛОЖИТЕЛЕН ПО 100 ОТ 100 ВЪЗМОЖНИ ТОЧКИ !!! 1. Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много по-висока степен на надежност, в момента Франция строи руски реактор До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 10 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК, ЗАЩОТО С ТОВА ГОРИВО МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!3. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, още при проектирането им са били предвидени и за газови и трябваше само да се свържат с 35км. газопровод!!!!4. Връх на глупостта е да съсипеш най-евтината ядрена централа, за да строиш газова, правеща три пъти по-скъп ток, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми блок!!!5. НАЙ-ВАЖНОТО!!!- С парите за строежа на Белене могат да се санират 50 000 жилища, което е 2,5% от 2 000 000 домакинства и при 50% ефективност ще се постигне икономия от 1,25%..., ВМЕСТО ОБЩАТА ЦЕНА ДА НАМАЛЕЕ С 30% ПРИ СЪЩИТЕ РАЗХОДИ!!! СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ(за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!!- БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВНИЦИТЕ И, ОТ ВРАГОВЕТЕ И, И НИЕ, ПРОСТИЯ НАРОД МОЖЕМ ДА Я ПАЗИМ!
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям протеста, но защо в неделя, направете национален протест в работен ден нека всички пострадат от безобразията в държавата та най-после да си отворим очите.
3
3
 
61
 
! Отговори
Подкрепям преди 12 години
Браво това е начина но трябва да излязат стотици хиляди само тогава правителството ще се стресне и ще предприеме нещо.....