Първоаприлско – глобата за без билет скача на 20 лв

Няма вече талони за 5 пътувани и комбинираният за две
1 апр 2012 09:00,
77
Първоаприлско – глобата за без билет скача на 20 лв
Не дупчиш - плащаш 20 лева. Снимка: Булфото

Глобата за пътник без билет или карта в столичния градски транспорт от днес е 20 лв, вместо сегашните 10 лв.

Целта на по-суровата санкция е да се намали броят на гратисчиите в София.

Няма вече да се продават и комбинираните билети за две пътувания – с наземен транспорт и метро за 60 минути, както и талоните и електронните билети за по 5 пътувания с автобус, трамвай, тролей и метро.

Отпадат и преференциалните карти за две линии, както и тези за срок от три и шест месеца за ученици, студенти, инвалиди и пенсионери.

Въвеждат се обаче два абонаментни пакета от карти за пътуване - семеен и бизнес.

Семейният пакет дава възможност на родител да купи карта за детето си за всички линии на цена 10 лв., ако и той купи абонаментна карта за пътуване за цялата градска мрежа.

Бизнес пакетът предвижда отстъпки на годишна база за пътуванията на най-малко 25 човека персонал. Чрез заплащането на стойността на картите за цялата градска мрежа на месец, те ще получават бонус с безплатен месец за пътуване.

От 1 май пък всички билети и карти в столичния градски трнспорт ще са електронни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Това в София е неприложимо. В час пик вратите на рейсовете, тролеите и трамваите едвам се затварят, представи си че всичке тези около 150 каващи се и слизащи на всяка спирка трябва да го направят през една врата, на която им се продаван и билети. Просто е невъзможно. Или контролата едновременно да проверява и да продава билети.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера в 280 някакво млад контрольор, усмихнат, вежлив. Стига до един шнорхел до мен. Поиска му билет, а той се усмихва любовно и казва, че нямал финанси. Контролата му каза "Ама нали значете, че от другата седмица глобата е 20 лв?!", много страшно, и го помоли поне да слезе. Слезе след 2 спирки,т.е стигна си където му трябва. На Г.М. Димитров гледам през прозореца някаква възрастна жена нещо крещи срещу контролата, хвърли им(буквално) 2 лв и изчезна.И 100 да я направят, ако ще е както до сега...
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давам на контрольорите по 50 лв. за всеки гло0бен ***!!!
21
1
 
14
 
! Отговори
ама че израз!? преди 12 години
"глобата за без билет" - много издържано литературно звучи
20
4
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
това "първобитно" апаратче е любимото на модерните софиянци - то им спести пари за билетчета сума ти време назад...Елате ги вижте как пищят у "провинцията", като ги сгащят още от вратата на рейса с билетче от 1 лв. Извън София аванта никъде няма - кондукторно таксуване!
19
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
20 - не плюя по пенсионерите, просто недоумявам, защо те трябва да се РАЗХОЖДАТ почти безплатно из градският транспорт, а аз трябва да им плащам разходките, за да отида на работа ?!?Пенсионерът е пенсионер, за да си почива - да си гледа телевизия и да си чете книжки в къщи, да поседне пред блока с наборите, да иде до кварталната градинка или магазина... а не по цял ден да обикаля по трамваи и автобуси, просто така, щото си няма работа.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За глоби и такси е ясно че ще се вдигат. То за 3 години тия гербави комунисти и милиционери, едва ли с нещо ни изненадаха освен че разсипаха и това, което остана от станишевци.
17
1
 
20
 
! Отговори
Иван Пешев преди 12 години
Аз съм от Плевен там да се возиш си плащаш, минава една кака и ти и даваш пари тя ти дава билетче.Тук никога не съм дупчил билет и никога не съм плащал глоба ( веднъж корумпирах една котрола с 2 лева понеже бързах ) , просто софийската система е сбъркана понеже на някой са му малко печалбите.В други градове е още по хард влиза се само от предната врата през един трипод който се контролира от шофьора и а се слиза от врати на които триподите се въртят само в едната посока ( навън )
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не плюй по пенсионерите, умнико, старостта е твоето бъдеще! По добре попитай докога "ромите" ще ползват всичко в тази държава безплатно, че и пари за да се възпроизвеждат им плащаме??? И посочи една държава в света, в която тумба *** ще нападнат съда, за да отвличат подсъдимия???
15
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
....и докога ушеви, държавни чиновници, дори кърлежите дето вдигат колите на хората или им слагат скоби, ще се возят без пари? Докога и пенсиите по цял ден ще си правят разходки из София с карти на цени от Тодор-живково време, а ние ще плащаме за всичко ?!?!?Пак гласувайте за фъндъкова, *** !!!
14
0
 
4
 
! Отговори
Спящия преди 12 години
Ало - спящите - квота е тва 5 пътувани в подзаглавието. Събудете се бре....... един час стои вече така
13
2
 
4
 
! Отговори
ostavime преди 12 години
*** готината снимка. хахаха Нормални ли сте?!?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo pravi tova pyrvobitno aparat4e na snimkata? sram i pozor.
11
0
 
29
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Разбира се, отново ще бъдат глобявани само хората, но не и *** !!!!Хора, ако видите такова нещо - контрольор да проверява само хората, но да подминават циганорите, записвайте им данните и директно подавайте оплакване, ако ви се зъбят, зеплашвайте ги директно със съд !!!
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кога ще намалеят тролейбусите от 60-те години и подарените автобуси?Че нещо много скача транспорта, ама нищо друго не скача освен цените.Качеството си е като през 1995г.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Призив. Моля не си купувайте електронни билети, използувайте само хартиени, които могат да се използват многократно. Така ще спасим малка гора необходима за хартията за отпечатването им.
8
7
 
8
 
! Отговори
дюнерЖията преди 12 години
За 20 лв ще си взема 1 балканче или бегач 2-ра(3-та) употреба с 18 скорости и ще се разкарвам на воля из града (освен София,тъй като не е град ;D) + това е здравословно и няма да се гъчкам с бабките в градския транспортСъщо така може да обиколя някой *** битак, където със 90%-ова сигурност ще има колело, ако не и кола направо::)А пък ако искат да ви глобяват : Кажете, че не знаете че трябва да се плаща , все пак никой не ви е казал, апък и да ви е казал ,кажете че не сте чули,aпък и да сте чули,кажете че сте забравили, че сте чули ;)
7
0
 
39
 
! Отговори
perry преди 12 години
Интересно ми е как ще глобяват ***, като те се возят изобщо без билети и никой не ги проверява! Явно това се отнася за българите. Да го напишат веднъж за винаги! Геноцид!!!
6
6
 
1
 
! Отговори
Мак преди 12 години
Ей това да не е първоаприлска шега не вярвам да стане много нереално ми звучи.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако бяхте писали че пада цената на парното,на тока,водата или бензина,щях да си кажа " ПЪРВОАПРИЛСКО". но щом е за вдигане на цена - на билетче,данък ,или каквото и да е - ВЯРВАМ !