Първоаприлско – глобата за без билет скача на 20 лв

Няма вече талони за 5 пътувани и комбинираният за две
1 апр 2012 09:00,
77
Първоаприлско – глобата за без билет скача на 20 лв
Не дупчиш - плащаш 20 лева. Снимка: Булфото

Глобата за пътник без билет или карта в столичния градски транспорт от днес е 20 лв, вместо сегашните 10 лв.

Целта на по-суровата санкция е да се намали броят на гратисчиите в София.

Няма вече да се продават и комбинираните билети за две пътувания – с наземен транспорт и метро за 60 минути, както и талоните и електронните билети за по 5 пътувания с автобус, трамвай, тролей и метро.

Отпадат и преференциалните карти за две линии, както и тези за срок от три и шест месеца за ученици, студенти, инвалиди и пенсионери.

Въвеждат се обаче два абонаментни пакета от карти за пътуване - семеен и бизнес.

Семейният пакет дава възможност на родител да купи карта за детето си за всички линии на цена 10 лв., ако и той купи абонаментна карта за пътуване за цялата градска мрежа.

Бизнес пакетът предвижда отстъпки на годишна база за пътуванията на най-малко 25 човека персонал. Чрез заплащането на стойността на картите за цялата градска мрежа на месец, те ще получават бонус с безплатен месец за пътуване.

От 1 май пък всички билети и карти в столичния градски трнспорт ще са електронни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
гого'р'тел преди 12 години
*** ***!тоя номер с електронните карти не им потръгна от самото начало и ги пробутаха първо на пенсиите,но по старата шопска традиция-:Пени се ,не пени-пари се е давало ке се яде
63
0
 
1
 
! Отговори
OMG преди 12 години
Ще се движим с чипови карти в Чавдарки на по 40 години....ХАХАХАХАХАХА нямам търпение да се разкарам от *** да му се не види
62
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
с какви семейни карти ни успиват 10 лв за дете и 50 лв за родител те вместо да облекчат нещата от градски транспорт те товарят с 1 лв ,до 31.03 картата за ученик беше 9 вл за една линия а сега 10 лв сами си направете извод колко ще си гушне градски транспорт само от учениците
61
0
 
10
 
! Отговори
Манголюба преди 12 години
Моля,да се уточни от колегите,че глобата е само за бледолики.Милите мангустички да не се стресират и глобяват в СМГТ.
60
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Реално обаче ще намалее броя на кондукторите и ще се овиличи броя на побоищата в градски транспорт!
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***...вместо да променяте цената на глобата трябва друго да се промени. Във всеки автобус трябва да има човек, който да минава и да продава билетче на всеки качил се. Такава беше процедурата когато бях малка и живях в едно малко градче до Велико Търново. Нямаше гратисчии, всичко беше наред.
58
3
 
6
 
! Отговори
до 70 от П-в преди 12 години
Прав/а сте, така е, но всички си плащаме - това е разликата. И е доказано, че който иска - може да събере парите за превоз и да елиминира гратиса. Въпрос на мислене и желание.А не да се оправдава с какво ли не. Гратис се возехме като деца, за възрастни просто е срамно, особено за столица.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Относно положителните коментари за градския транспорт в Пловдив - само не разбрах защо се радвате, че давате 1лв. за тези кратки разстояния. ОК имате по-нови автобуси... но за редовността им и дума не може да става, въпреки, че няма толкова задръствания. На спирките на градския транспорт има обозначение само за номера, който минава през въпросната спирка... но накъде ходи?!? Да не говорим, че 90% от спирките дори нямат навес! Не смятам, че тези условия отговарят на левчето, което плащате!!!
56
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 12 години
Г-жо VAZMUTENA става дума за талони с 5 билета, а не с 10!
55
1
 
3
 
! Отговори
VAZMUTENA преди 12 години
KAK NE VI E SRAM DA OTNEMETE TALONITE S 10 BILETA - CHE AZ VSEKI DEN PUTUVAM DO RABOTA KATO SMENQM NQKOLKO PREVOZA I KATO GI MAHNETE SHTE TRQBVA CQLATA SI ZAPLATA DA DAVAM SAMO ZA BILETI A S KAKVO SHTE SE HRANQ I SHTE PLASHTAM RAZHODI - TOVA E PULNO BEZOBRAZIE - VAZMUTENA SAM DO DUNOTO NA DUSHATA SI - V KAKVO VREME JIVEEM RABOTIM SAMO ZA DA SE PRIDVIJIM DO RABOTNOTO MESTO - DOLU PRAVITELSTVOTO I DA DOIDAT KADURNI HORA DA NI UPRAVLQVAT !!!!!!!!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
*** (от арабски език през турското hizmetkâr) е остаряла дума от турски произход, която означава слуга, ратай, наемник.Съвременната употреба на думата е с негативен оттенък. Смисълът е подобен на марионетка, но е с още по-силен негативизъм. Марионетката е без собствена воля, управлява се от друг, докато измекяринът има собствена воля, но я е продал доброволно, продал се е за пари - подразбира се, че се е продал да върши мръсната работа на чорбаджията, който му плаща.__Koe точно не разбра?
53
5
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха... преди 12 години
софиянци скачаха по "барикадите" за 10 $ на калпак, сега искали билетче по 5-6 стотинки...А боза от 6 не искате ли?
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 12 години
Аз съм от Пловдив и винаги когато съм се качвал на градски транспорт съм си плащал билет-1лв! Затова и по-голямата част от автобусите са що годе нови, а в някои дори има климатици! Плащаш си, но знаеш за какво! Когато ми се е налагало да ползвам градски транспорт в София-ами там и 20 ст. не си заслужава в тези превозни средства от втората световна! Общината да инвестира в градския транспорт-нови автобуси и трамваи, да сложат по 1 кондуктор да къса билети и всеки ще плаща билет!!!
51
2
 
6
 
! Отговори
провинциалистите преди 12 години
Много се извиняваме, става въпрос само за София, както обикновено, другите никой за хора не ги брои. Не само правителството, но дори и коментиращите тук.Интересно нашите данъци от мизерните ни заплати или липсващите такива изобщо - къде отиват? Защото ние, "останалите", сме доста голяма част.
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** селяни, като се ползва дадена услуга - се заплаща! ***, затова цял ще живеете бедно, защото сте мизерници!
49
0
 
4
 
! Отговори
Е, Днес, защо! преди 12 години
Бярно, 1 април е, но информацията можеше да е по-точна. Наложи се да чета наредбата, приета от общинарите. Има промени, влизащи от 1 април, такива от 1 май и други от 1 септември.Ама в статията нищо за това!Само з а глобата - те преди не можеха да глобят никого, та сега... за 20 лв може и побоища да станат.
48
3
 
6
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Абе, какво сте врякнали за заплатите в софия - те да не са от най-големи висоти-отворете джопса и вижте за какво става на въпрос. С 500 лева в софия не се оцелява сам! Стига сте мрънкали! Баси колко злоба се излива, после що държавата не е в ред-заради такива като вас-комплексирани злобари, радващи се на чуждото нещастие!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да свалят цената на 5-6 стотинки и всички ще си дупчат.
46
0
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Спомням си как веднъж докато отивахме до студентския стол от МЕИ-то изгонихме шайка нагли контрольори от рейса, защото се заядоха безскрупулно с една бедна женица която даже имаше билет и я докараха до нервна криза. След намесата ни контрольорите слезнаха от уплах за здравето си, а жената не можеше да се успокои още няколко спирки. Тогава наистина се почувствах пълноценен...
45
11
 
7
 
! Отговори
Естет преди 12 години
Образът на гратисчията се припокрива почти на 100% с този на редовия *** - ***, ***, горд представител на най-долната прослойка на обществото, но същевременно с това "тарикат" - прецакал държавата с 1 лев! Жалка история...