Първоаприлско – глобата за без билет скача на 20 лв

Няма вече талони за 5 пътувани и комбинираният за две
1 апр 2012 09:00,
77
Първоаприлско – глобата за без билет скача на 20 лв
Не дупчиш - плащаш 20 лева. Снимка: Булфото

Глобата за пътник без билет или карта в столичния градски транспорт от днес е 20 лв, вместо сегашните 10 лв.

Целта на по-суровата санкция е да се намали броят на гратисчиите в София.

Няма вече да се продават и комбинираните билети за две пътувания – с наземен транспорт и метро за 60 минути, както и талоните и електронните билети за по 5 пътувания с автобус, трамвай, тролей и метро.

Отпадат и преференциалните карти за две линии, както и тези за срок от три и шест месеца за ученици, студенти, инвалиди и пенсионери.

Въвеждат се обаче два абонаментни пакета от карти за пътуване - семеен и бизнес.

Семейният пакет дава възможност на родител да купи карта за детето си за всички линии на цена 10 лв., ако и той купи абонаментна карта за пътуване за цялата градска мрежа.

Бизнес пакетът предвижда отстъпки на годишна база за пътуванията на най-малко 25 човека персонал. Чрез заплащането на стойността на картите за цялата градска мрежа на месец, те ще получават бонус с безплатен месец за пътуване.

От 1 май пък всички билети и карти в столичния градски трнспорт ще са електронни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
34
 
! Отговори
преди 12 години
За последната година тъпата патица Фандъкова намали броя на превозните средства, обслужващи линиите на градския транспорт, но пък вдигна цените на пътуването (не говоря за обикновеното билетче). Голяма част от автобусите са под всякаква критика. Е за какво да плащаме тогава? Сега и глобата щели да вдигат. Аз викам да бойкотираме. Не купувайте билети и карти!
3
1
 
19
 
! Отговори
редовна преди 12 години
От както ме обраха в един рейс, не си позволявам да се возя с повече от 10-20лв. Глобата е твърде висока и не вярвам да намали гратисчиите, напротив - ще увеличи разправиите и написаните фишове.
2
2
 
13
 
! Отговори
Редовен преди 12 години
Жалко, така гратисчиите ще печелят повече :(
1
9
 
12
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Правилно и необходимо решение. В останалите европейски градове глобата е поне 30 пъти цената на билета. Крайно време е да се намалят цените на абонаментните карти - 30лв 1 месец 75лв 3 месеца 120лв 6 месеца 180лв 12 месеца, а билетите да са с валидност 90 минути с неограничени прекачвания.