Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!

"Агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално"
221
Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!
Снимка: Impact Press Group

"Няма да се поддам на натиск и на това, че някои от екоорганизациите се опитват да използват ситуацията - очаквам подкрепата на медиите и обществото", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод бъдещите действия на общината за решаване на проблема с бездомните кучета.

"За мен агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално. Не можем да чакаме някой да бъде ухапан, за да се установи, че кучето е агресивно”, допълни тя и уточни, че искането й за глоби за храненето на животните се отнася за даването на необработена храна.

Фандъкова посочи, че "милионите" на "Екоравновесие" са всъщност малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за 2012 г.

Още по темата

По думите на столичния кмет още в петък след разговор с министъра на земеделието е поискано извършването на спешни промени в наредба 41 на министерството, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

Кметът на София припомни заявеното още в края на миналата седмица, че общината ще предоставя терен на всяка неправителствена организация, която иска да изгради приют за бездомни кучета.

Фандъкова посочи още, че е разпоредено задължително да се реагира на сигналите за агресивни кучета.

По думите й днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му.

По-рано през деня заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска обяви, че е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в "Малинова долина".

Фандъкова обаче бе категорична, че разчита на Бояджийска и екипа й, който по думите й работи добре и контролира "Екоравновесие".

След зловещия инцидент 87-годишният проф. Ботьо Тачков все още се бори за живота си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
21
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Не вервам.Щом го казва герберастка - не вервам.До утре още 2 - 3 пъти ще си смени мнението.