Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!

"Агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално"
221
Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!
Снимка: Impact Press Group

"Няма да се поддам на натиск и на това, че някои от екоорганизациите се опитват да използват ситуацията - очаквам подкрепата на медиите и обществото", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод бъдещите действия на общината за решаване на проблема с бездомните кучета.

"За мен агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално. Не можем да чакаме някой да бъде ухапан, за да се установи, че кучето е агресивно”, допълни тя и уточни, че искането й за глоби за храненето на животните се отнася за даването на необработена храна.

Фандъкова посочи, че "милионите" на "Екоравновесие" са всъщност малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за 2012 г.

Още по темата

По думите на столичния кмет още в петък след разговор с министъра на земеделието е поискано извършването на спешни промени в наредба 41 на министерството, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

Кметът на София припомни заявеното още в края на миналата седмица, че общината ще предоставя терен на всяка неправителствена организация, която иска да изгради приют за бездомни кучета.

Фандъкова посочи още, че е разпоредено задължително да се реагира на сигналите за агресивни кучета.

По думите й днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му.

По-рано през деня заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска обяви, че е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в "Малинова долина".

Фандъкова обаче бе категорична, че разчита на Бояджийска и екипа й, който по думите й работи добре и контролира "Екоравновесие".

След зловещия инцидент 87-годишният проф. Ботьо Тачков все още се бори за живота си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да допълня само, че чакам и завод за ***, а не да ми праскате еко-такси на торбичките, които потъват в незнайни джобове.
20
8
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Браво Данче евала мачкай тази помярска пасмина!А аз също ще помагам видя ли някой да ги храни тежко му горко започвам с акция кучезащитници!!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Тотко преди 12 години
Едно време какъв вой нададоха бойкоборисовчетата срещу управника Стефан Софиянски за едни такъв инцидент!? А сега - бандюги в общината в пъти по нелицеприятни от Усмивката, но медийно добре подкрепени. Апропо, едно време при аналогичен инцидент в Студентски град столична община изплати сериозно обезщететние на пострадало момиче, а глутницата кучета беше ликвидирана в рамките на следващия ден. А сега!? Много адекватен коментар на 23
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не увърта, а да казва ще решава ли проблема или не, ако ще го решава кога като не може да се справи оставка, ко има да се обеснява толкоз.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съжалявам, но не решите ли този проблем, няма да гласувам за ГЕРБ. С едни кучета не могат да се оправят, а ние очакваме с цяла държава.
16
2
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Г-жа кметицата е готова да предостави терени за изграждане на кучешки приюти ,вместо да изгражда детски градини за децата ни ! Да отчисляват от парите ни за издръжката на "милите бездомни кученца" докато се гърчим да изхранваме децата си и да си плащаме такса смет ,газейки в кучешки *** !НЕКАДЪРНИЦА !
15
1
 
5
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
SENZACIQ....NA BOIKO KARAKACHANKITE NE SA REGISTRIRANI....
14
2
 
13
 
! Отговори
марионетка преди 12 години
Кметка-марионетка!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кметице, не се тупай в гърдите, а действай!
12
1
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Тая иска да го докара до там, че на следващите избори за нея да гласуват САМО ***.Демонстрира пълна безпомощност и некомпетентност за решаване на проблема.Да се вдигне и вместо на плажа в Катар да отиде в някоя от цивилизованите европейски столици и да види как са го решили хората.А не да ни баламосва с глупости.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно ГЕРБ и СДСДСБ спъват всички закони и наредби в общината за кучетата. Спомнете си как ГЕРБ даже приеха и закон, че ако някой осакати куче, влиза в затвора за минимум 2 години и се наказва с глоба. Премиерът Борисов също постоянно се афишира по ТВ като голям кучкар и докато беше кмет не направи нищо за кучешкия проблем на София. А в София всеки ден се загубват или избягват стотици домашни кучета и те няма как да бъдат избивани, защото законите на ГЕРБ ги пазят
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЕТЕР АФРИКА.ХОРАТА ВЗЕХА ДА ГИ ГЛОЗГАТ КАТО В КАМЕННАТА ЕРА.КЪДЕ Е 21 ВЕК?????
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако няма кучета ще има ли "екоравновесие"; нека платят лечението, явно не са си свършили работата
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как така ще се поддава на натиск?!Я вижте, за толкова време откакто е кмет популацията на *** не намалява,а напротив дори се увеличава!За какво са похарчени близо милион лева?Дори от екоравновесие и разните "природозащитни организации" ще я предложат за почетен председател!Тъй ами!Радвайте се на всеки разкъсан от тези ***, било то дете,жена или възрастен човек!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако изчезнат кучетата ще секнат и милионите върнете тогава илионите на хората а тези които искат кучета да се спонсорират сами чрез дарения и да си държат кучетата оставка.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандупкова за какво ти плащаме, на теб и на всичките ти инспектори.Научете се да работите , а не само да се оправдавате като бат Бойко.
5
3
 
27
 
! Отговори
... преди 12 години
Тези НПО-та ме вбесяват! Да си ги вземат вкъщи кучетата. В Париж, в Кьолн, в Дортмунд нито едно бездомно куче не видях. Доколкото знам в нормалните държави кучетата се прибират в приюти - ако до 2 седмици не бъде потърсено или осиновено, то кучето се приспива. Какви са тези глупости с кастрирания и да се пускат пак на свобода. Пълно е с кучета и само се чудя вече от къде да заобиколя. А и мен кучето няма да ме изнасилва я, мен кучето иска да ме яде! А стопанин,който изостави куче-5000лв. глоба!
4
2
 
11
 
! Отговори
дан преди 12 години
пиродозащитните организации, който трябва да ни отърват от кучетата трябва да са луди за да си свършат почтено работата...нали ако това стане за тях няма да има работа и европейски пари
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бау бау!Гладно съм!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Събуди се и тя най-после.