Петър Диков отсече: Няма да има нов Студентски град, няма и пари

Ректор иска забрана на чалгата в студентските кампуси
86
Петър Диков отсече: Няма да има нов Студентски град, няма и пари
Ректори скочиха на чалга партитата в Студентски град. Снимка: Булфото

Не може да има нов Студентски град, а само да се построят нови общежития на ново място с публично-частно партньорство, обяви главният архитект на София Петър Диков в коментар на идеята да бъде изградено ново студентско градче край софийското село Лозен.

По думите на Диков няма как да се изместят университетите от сегашните им места, за да се оформи нов кампус някъде другаде.

Освен това евентуалното строителство на ново студентско градче ще изисква много пари, които няма откъде да дойдат, подчерта Диков.

Той обяви, че подкрепя предложението за изграждането на видеонаблюдение в общежитията, но изрази съмнение за ефективността на тази дейност.

Диков припомни, че няколко от най-големите поп-фолк заведения в София са настанени в "Зимния дворец".

По думите му университетите са отдали помещения в общежитията за кръчми и за дискотеки, а всъщност първоначалното им предназначение е било за обучение и за хранене.

Заедно с това в територията на комплекса има и реституирана земя между общежитията.

Още по темата

Същевременно председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев представи пред своите колеги на заседание на съвета идеята си за построяването на нов Студентски град – кампус.

Той призова държавата да даде терен и задание за построяването на общежитията и на инфраструктурата към тях.

По думите на проф. Митев, "ако се построи нов Студентски град в софийското село Лозен, пътуването до него ще е 20 минути с автобус от Окръжна болница".

Председателят на Съвета на ректорите призова министър Игнатов, кмета на София Йорданка Фандъкова и главния архитект на столицата Петър Диков експертно да преценят има ли подходящ терен за изграждането на ново студентско градче.

Според Митев построяването на нов Студентски град не е утопия, а е радикално решение, което може да се осъществи.

На заседанието ректорът на Музикалната академия в Пловдив проф.Милчо Василев предложи "със закон да се забрани чалга-музиката в дискотеките в Студентския град, тъй като поп-фолкът предполага гъделичкане на низките страсти, от които идват и алкохолните проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Няма значение преди 12 години
Това за чалгата е добра идея :)
65
1
 
2
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
До кога ще я караме така , ще се изселваме далеч от *** , ще местим далеч от мутрите цял студентски град , ще се крием от побеснели кучета , няма да излизаме по заведения че току виж някой пиян комплексиран пикльо ни е заклал , няма да ползваме пешеходни пътеки че вероятността да ни блъсне някой *** е 99% . Докога ще траем тази ..на около нас и ще се крием и ще траем безхаберието на политиците които са истинските винивници за тая в която живеем.
64
1
 
6
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
А бе какъв нов Студентски град... Хората гладуват, те искали пари за нов кампус.. Студентски град трябва да си остане там, където е! Да се помисли за заведенията с чалга и да се приберат кучетата... А и в крайна сметка дечицата с кофти възпитание пак ще си правят золумите, без значение къде.. Защото първите седем няма да се променят, когато дойдат да учат в София. Не знам колко *** трябва да си, за да си мислиш, че преместването на градчето ще реши проблеми... Абсурд
63
2
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Няма да има нов град , но сме помислили за приютите на *** и кучетата . Те са по важни както за нас така и за стратегическия ни съюзник Щатите .
62
1
 
1
 
! Отговори
edna balgarka преди 12 години
VAJNOTO E DA SE POSTROQT OB6EJITIQ ZA KY4ETA .I 4ALGATA NE E VINOVNA ,A RODITELITE NA PARVO MQSTO.VAZPITANIETO E V OSNOVATA NA VSI4KO,NO NAI YDOBNO E DA TARSIM VINATA NA DRYGO MQSTO A NE V RODITELITE .OT TAM E NAI GOLEMIQ PROBLEM .AZ IMAM DVE DECA I ZA MEN NAI VAJNOTO E DA GI VAZPITAM DOBRE ,RAZGOVARQM S TQH PO VSI4KI TEMI ,DAVAM IM NYJNATA SVOBODA NO I IZISKVAM DA SI IZPALNQVAT TEHNITE ZADALJENIQ .TRYDNO E ,NOZATOVA SME NIE RODITELITE A NE SAMO DA IM PRIDOTVIM HRANATA I S TOVA DA SE IZ4ERPI EJ
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемът "Студентски град" преди всичко е създаден от хората като Петър Диков и Йорданка Фандъкова (или просто кметовете и главните архитекти на София). Това са хората, които позволиха от Студентски град да стане разграден двор, в който всичко е по-важно от учението. Да се забрани продажбата на алкохол и цигари на територията на Студентски град. Магазини и заведения да затварят най-късно в 22ч. Който иска да се забавлява може дяа го прави и на друго място.
60
1
 
1
 
! Отговори
до 66 Ани преди 12 години
Много си проста - така да знаеш, а и четиримата, които са ти харесали поста, също са много прости.
59
1
 
5
 
! Отговори
Пълни глупости преди 12 години
според мен всичко това е една пълна глупост, ще се въздържа от подробни коментари, кое всъщност е проблема не само на студ.град а на България.....а колкото до това, че ще се промени нещо, не че се съмнявам ами съм сигурен, че след 2 месеца всичко ще е, както е било до сега :)
58
0
 
6
 
! Отговори
бай Промо преди 12 години
Чалгата трябва да се следи с GPS навигация и директна (видео) връзка с НАП 24/7, 365.25 дни в годината ... защото тук от снимката не се вижда кой обира парите накрая.За новия студентски град:Идеята не е за изхвърляне. Като за начало общината може да предостави терена на студенти и на млади специалисти по архитектура и строителство или с подходящи специалности от техническия университет от BG (а защо не и от целия EU) да се упражняват с проекти за нови технологии за ZEB (zero energy buildings).
57
2
 
13
 
! Отговори
позор преди 12 години
Петър Диков-В ПАНДИЗА!Погледнете София на какво прилича ,в сравнение с НОРМАЛЕН ГРАД В ЕВРОПА И СВЕТА!Къде Студ.град в света,е превърнат в депо за дрога и начинаещи евтини ***!
56
0
 
1
 
! Отговори
кат преди 12 години
хаха, тая па интелигентната гражданка Ани...мн се смях
55
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Стига с това право на избор, от толкова свободия сме се докарали на това равнище. Кофти материал и все по-лош става братче, отделно не мога да разбера как избиването на комплекси в тези псевдо заведения освен издигане в очите на околните присъстващи, допринася с нещо в изграждане личностно. Та на въпроса чалгата не е само "музика", тя е начин на поведение или по-скоро липсата на трезво мислене, с две думи абсолютна халтура...
54
10
 
7
 
! Отговори
За право на избор преди 12 години
Какво сте се захванали с тази чалга. Тя ли е най-големият порок на обществото. Хайде да забраним метъла, рока и транс музиката, защото в много от песните им се пее за убийства, мъчения, демони и дрога ! Всеки избира какво да слуша. Най-мразя когато лепнат прозвището "долна чалга". Слушам чалга и не ме срам, слушам и диско и ретро, слушам и каквото ми хареса, това не ме прави по-*** от останалите. Тъпо е да съдиш някого само заради музиката, която слуша. Това говори каква култура имат съдниците.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от снимката са кандидатки за кастинга на последната част на "Carmen goes to college".
52
1
 
10
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
До интелигентната Ани.Нисък се пише със "С" правилно си забелязала,но тук става въпрос за страсти, които не са нито ниски нито високи, а низки, от думата низость,която е чуждица но в България е прието те да се използват,независимо от къде идват.Така че учи, но старателно и след това мисли преди да правиш забележка.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля ви, само не в ЛОЗЕН !!!Не може ли да го изсе*ете на друго място?
50
2
 
13
 
! Отговори
Булгар ВУЗ татарлъ преди 12 години
Ако на днешните чалгясали *** "студентите" им забраните шкембето и маането (те за това напуснаха село и си проснаха дирниците у градо) та ако им махнете селкоопа ще има драстичен спад на броя студенти. Ректорите и "научните съвети" на ВУЗовете са пределно наясно какви загуби биха понесли от такава стъпка, ама пуста кумува срама. Нищо нЕма да се оправи другари, докато схемаджиите крадат държавката ,мат*риала трЕбе да маа пърцуца с шамфастък и да кара доволно Гоуф с летни жанти и джангърбурии
49
1
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ми то и страия го нема отдавна...май и табелата му липсва.Оти така го наричате бре?Ако е заради табелките на автобусите-колко е да му се сменят на номер 280 и 94 крайните дестинации?
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв коч каква сливка бе ***, студент бил; ти си комбайнер, не забелязваш ли
47
10
 
8
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Ало, интелигентните студенти, думата ниски се пише със С а не със З ! И жалко че няма да ви изселят извън София! То от селяни като вас не остана място в София!