Най-сетне ще има конкурс за част от Западния парк

Столичани щели да релаксират на невиждани атракционни
Обновена: 10 май 2012 17:02 | 10 май 2012 16:30,
8
Най-сетне ще има конкурс за част от Западния парк
Снимка: Facebook
Един от най-посещаваните, но в същото време занемарени софийски паркове – Западният, най-накрая ще получи шанс да бъде освежен в някои части, след като Столичният общински съвет реши да бъде обявен конкурс за концесионирането му.
 
Върху 500 дка ще бъдат инвестирани частни средства в атракционни и съоражения за забавления, които по думите на кмета на София Йорданка Фандъкова "до момента в София няма и всички искаме да има".
Още по темата
 
Отлаганото няколко пъти решение беше прието с гласовете на съветниците от ГЕРБ, НДСВ и "Атака", а "против" и "въздържал се" гласуваха съветниците от останалите политически сили.
 
Инвеститорът няма да плаща концесионна такса на общината, но в първите години от концесията ще е задължен да направи много сериозна инвестиция.
 
"Това е първата за мен като кмет и за този общински съвет концесия и беше важно да гарантираме, че този първи проект ще бъде успешен, за да може да използваме формата на публично-частно партньорство и за други проекти на територията на общината", изтъкна Фандъкова.
 
Кметът посочи, че не се предвижда промяна на подробния устройствен план, който гарантира запазването на зелената система в Западния парк.
 
Фандъкова лично е поискала да има възможност за прекратяването на договора по всяко време, защото само санкциите в един такъв 25-годишен период може да не са достатъчни.
 
По думите на Николай Стойнев от ГЕРБ заложената инвестиционна програма от 2,7 млн. лв. е индикативна и минимална основа за бъдещите предложения от кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди години в младост имаше огромно *** гето, но след построяването на бизнес парка се разкараха. Надявам се, че след такава инвестиция и от тук ще изчезнат. Но това е пълна простотия - в нормалните държави подобни паркове се правят на полета извън града. Колко дръчета ще трябва да изсекат тези ***? Защо е нужно? Около София е пълно с полета, защо не построят там? И цената ще е по-ниска, а и за в бъдеще ще има възможност и място за развитие на парка...
5
0
 
2
 
! Отговори
ЛАПАНИЦА преди 11 години
Свърши минералната вода ,язовирите и други апетитни парчета и сега започват парковете ,после Витоша,Родопите и Рила , въобще голямата лапаница продължава ,а на нас гърбината да ни е здрава. Ура,ура,ура таз година милионер догодина милиардер.
4
0
 
4
 
! Отговори
софианка преди 11 години
В Западния парк е рисковано за българи .Там се движат *** банди и ограбват всеки срещнат.Дърветата са масово изрязани .Гората е опустошена .*** там си вършат каквото си искат.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз само да попитам госпожата:А Факултето към коя атракция ще бъде?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малее,всичко в тая държава разпродадоха,за кво ще го дават на частници бе,да си го прави държавата
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невиждани или невидими?