ВМРО за референдум за спиране концесията на "Софийска вода"

Започват подписка и кампания "Водата в обществени ръце"
3 юни 2012 19:07, Елка Василева
82
ВМРО за референдум за спиране концесията на "Софийска вода"
ВМРО-БНД започва подписка за местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода". Снимка: архив, Булфото

ВМРО-Българско национално движение започва утре подписка за местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода", съобщиха от движението.

В 9 часа утре пред сградата на Върховния административен съд ВМРО ще организира митинг във връзка с концесията на "Софийска вода".

Тогава ще започне и кампанията на ВМРО - "Водата в обществени ръце".Целта й е събирането на над 100 хил. подписа, за да се предизвиква местен референдум за
прекратяване на концесията на "Софийска вода" АД за ВиК системата на София.

По същото време във ВАС ще се гледа по същество делото за отмяна на последното решение на ДКЕВР за увеличаване на цените на ВиК услугите на "Софийска вода". То е образувано по жалба на Красимир Каракачанов, Костадин Костадинов, Юлиан Ангелов, Ангел Джамбазки и Карлос Контрера в качеството им на граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ, А НИЕ ВСЕ ЛАПАМЕ МУХИТЕ
27
3
 
11
 
! Отговори
Жо до № 33 преди 11 години
НАЗАД СИ с материала, брат! От две години са французите от "Веолия уотър"
26
8
 
6
 
! Отговори
попа преди 11 години
Днес.бг трябва да забранят на профаните, които никога през живота си няма да заемат публично 1 (една) обществена позиция, да се изказват под статии. на такива все друг им е виновен, един проблем не са решили през живота си (освен раждането си), те си заслужават теглото и затова не ми пука че опъват каиша и мизеруват и те и децата им. Ама за тия другите родолюбци се бориме и правиме какво ли не в настоящата обстановка (управление) само и само да размътиме водата и да отлабиме хомота. Това е.
25
5
 
15
 
! Отговори
bg преди 11 години
концесионерите вън от България,МАФИЯ
24
6
 
4
 
! Отговори
Жо до 27 преди 11 години
Ти пък, Гърция ли намери да даваш за пример, дето затънаха до гуша в ла`на :))
23
19
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Пич, разбирам те, че си дошъл у софето с напуканите петички от село, подсмърчаш по спирките подир лимузините, докато стискаш билетчето, ама айде не вземай отношение по въпроси, до които никой няма да ти даде да имаш досег. Наясно съм, че си с диплома за средно образование, която те е срам да покажеш даже и на родителите си, но остави големите хора да се борят с големите проблеми, трай си в мишата дупка, за която плащаш 300 лв. наем в Младост, и не се обаждай. Ти нямаш мнение,защото нямаш пари.
22
3
 
13
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ПРЕДИШНИЯТ КОНЦЕСИОНЕР фирмата "Юнайтед ютилити" сключи огромен заем от 150 млн евро от Европейската банка, ГАРАНТ ЗА КОЙТО е Столична община- т.е. ние с вас. Заемът е отпуснат за обновяване на ВиК мрежата на София. След това англичаните продават бизнеса си на сегашния концесионер "Веолия уотър". Френската фирма е от най-големите в света- имат годишен оборот от 250 милиарда долара и държат концесиите на десетки столици и многомилионни градове в Европа и Азия.
21
4
 
6
 
! Отговори
до Жо преди 11 години
Ами не знам Гърция да е комунистическа държава, при положение, че са държавни...
20
12
 
7
 
! Отговори
петрич преди 11 години
АЗ ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ТОВА АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НИКОГА ДА НЕ ЗАЕМАТ КАКВИТО И ДА Е ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ.ОЩЕ ПО-МАЛКО ДА ОГЛАВЯВАТ ОРГАНИЗАЦИИ КАТО ВМРО.ИСТИНСКИТЕ АПОСТОЛИ ЗА СВОБОДАТА НА МАКЕДОНИЯ СЕ ОБРЪЩАТ В ГРОБА КАТО ЗНАЯТ ЩО ЗА *** ОГЛАВЯВА ОРГАНИЗАЦИЯТА.
19
5
 
13
 
! Отговори
до Държавна сигурнос преди 11 години
Поне се опитва да направи нещо и да събуди тези овце...А ти? ще преклониш глава както винаги и ще си кажеш, "Къде ще се занимавам сега, нямам време и нерви..."
18
14
 
7
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 11 години
Активираме Красимир Каракачанов, регистриран като агент Иван за активно мероприятие.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от Софийска вода са супер нагли -вън от България
16
5
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Софийска вода стана концесионер заради много явно и грозно лобиране на тони блеър, тогава пермиер на Великобритания. Кое му е хубавото и в редица държави, без да са комунистически, комуналните услусги са държавни
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре ли стана като се радържави всичко- не виждам качеството да е мръднало, спиране на водата има непрекъснато, но виж, сметките се увеличиха солено. В редица държави вода, ток, и какво ли още не си останаха държавни, а тук всичко се уж либерализира, раздържави,окраде по-точно...И точно държавите, които много ни натискаха за раздържавяване, там комуналните услуги са държавни..Май знаят, че не ок и че цената ще се покачи, но не и за сметка на качеството..
14
15
 
5
 
! Отговори
Жо преди 11 години
"СОФИЙСКА ВОДА" или собственикът- френската фирма "Веолия уотър"/наследила английската фирма "Юнайтед ютилити"/ е концесионер на 67 % от ВиК мрежата на София, а останалите 33 % са на Столична община. Останалите ВиК дружества в България са държавни и хич не са в цветущо състояние.Според анкети сред потребителите от цяла България одобрението на дейността на "Софийска вода" е в пъти по-добро от това към държавните ВиК.Не искам да съм адвокат на "Соф. вода", но няма ли да се върнем към комунизма?
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Ало, Софийска вода ли е?- Да, какво обичате?- От чешмата ми тече вода!- А... вие какво очаквахте?- Ами, като гледам сметката, очаквах да е поне Хайнекен!
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЕ ***,АКО ЧАКАШ КАРАКАЧАНА ДА ТИ ПОМОГНЕ-ЗНАЧИ СИ ПО-*** ОТ СТАДО ГЛАМАВИ ***.АЙ СИКТИР ОТ ***.
11
9
 
18
 
! Отговори
Боковистан преди 11 години
Да ви на гражданското общество,тия се опитват да помогнат,а вие ги псувате евала Чалгаристан
10
14
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
ПИЧ,БОЛИ МЕ ЗА ВОДАТА В СОФИЯ.ИСКАМ САМО ДА КАЖА ЧЕ КАРАКАЧАНА НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛ КАТО ХОРАТА.И НА НЕГО НЕ МУ ПУКА-САМО ТИЧА СЛЕД СЪБИТИЯТА.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Одобрявам! Нищо не правят, а само прибират парите на хората, всяка година задължително се вдига цената, вече не е социално поносима! Ще си свалям аз водомерите на всеки 5 години и ще ги нося на проверка безпричинно, та хем време и пари да губя, хем на наши хора, лицензирали лаборатории да им осигурявам пожизнен доход.А в същото време имат 60% загуби!!! Е, не са от водомерите!!!