СУ стартира електронно подаване на документи за кандидат-студенти

То започва от 21 юни
15 юни 2012 17:04, Красимир Ангелов
4
СУ стартира електронно подаване на документи за кандидат-студенти
Снимка: Архив Булфото

От 21 юни в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва електронното подаване на документи за класиране от кандидат-студентите, съобщиха от висшето училище.

От там уточниха, че за първи път сега ще има електронно класиране, при което кандидатите ще напишат специалностите, в които искат да бъдат приети.

Сроковете за регистриране за класирането и за получаването на входящ кандидатстудентски номер са от 25 юни до 7 юли, без неделните дни, в Информационния център на Ректората.

Кандидат-студентите ще подават съответните документи за класирането, след като са попълнили електронно необходимата информация на сайта на Софийския университет.

Процедурата за електронно подаване на кандидатстудентските документи за класирането ще се извършва единствено на електронната страница на СУ.

За да имат право да участват в класирането на СУ, от 25 юни до 7 юли кандидат-студентите задължително трябва да валидират декларираните от тях данни в Информационния център на Ректората. Те трябва задължително да представят лична карта, диплома за завършено средно образование - оригинал и ксерокопие и квитанция за платена такса за участие в класирането.

От СУ приканват всички кандидат-студенти да попълнят данните си в системата от 21 юни, когато услугата ще бъде достъпна, след което да получат входящ номер за класирането - след валидиране на данните от длъжностните лица по приема.

Документи за класиране ще се приемат и в офисите на фирмите за набиране на кандидат-студенти в страната, без промяна на досегашния регламент, съобщават от СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Софийски университет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
bros преди 11 години
Хаха... СУ...
3
0
 
2
 
! Отговори
он знае преди 11 години
Интересно ми е СУ колко са похарчили за рекламата си във... Великобритания, Германия, Австрия и Франция...
2
5
 
2
 
! Отговори
*** преди 11 години
Тоя развъдник на наркомани и к...и още ли не са го закрили.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типично от СУ можеш да се запишеш по интернет, но първо трябва да се запишеш в информационния център. Същото е с таксите за държавен изпит-можеш да си платиш по електронен път и после трябва да си представиш бележчицата при секретарките in person. Толкова типично.