Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София

Инцидентът е станал по линия № 1 от Горубляне, счупени са 6 стъкла
26 юни 2012 11:51, Красимир Ангелов
453
Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София
Изпочупени са 6 стъкла на автобуса. Снимка: Булфото

Роми са счупили с камъни общо 6 стъкла на автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал в понеделник вечер с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. "Горубляне" към центъра на София, съобщава "Фокус", цитирайки Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат – С", чиято собственост е автобусът.

След преминаването на подлеза под пътя на бул. "Цариградско шосе" възниква спор между пътуващите в автобуса българи и група роми.

Скандалът прераства в бой, в следствие на което ромите са свалени от автобуса. При потеглянето му от спирката обаче те започват да мятат камъни по превозното средство, като в резултат на атаката са счупени шест стъкла на автобуса в задната му част.

По данни на шофьора групата била от пет - шест роми, като за инцидента е подаден сигнал в Столична община и МВР.

Точна калкулация на щетите от вандалския акт все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева, уточни Васински.

Още по темата

По думите му това не е първият инцидент с роми в градския транспорт.

"Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети", отбеляза той.

По думите му проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата.

"Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи", посочи той.

Инцидентът с изпочупеният автобус идва дни, след като стана ясно, че от Центъра за градска мобилност планират специална кампания срещу вандализма в градския транспорт.

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
0
 
! Отговори
азз до Helsingfort преди 11 години
интересно,като всички неса ти на нивото и т.н.,защо киснеш в форума,и се раздаваш? !?
279
0
 
11
 
! Отговори
една словашка погово преди 11 години
Европа обичала *** и там *** били интегрирани, твърди някой си от БХК или просто обикновен ***. В тази връзка искам просто да кажа една словашка поговорка: ,,От вълка никога няма да стане сланина, от *** човек". Ясно, точно и изчерпва цялата тема. Кво сме се закарали по форумите, хората са го резюмирали идеално. :)))))
278
0
 
5
 
! Отговори
азз до 339 преди 11 години
това не е хуманно!боли!друго е с калашника!хахаха
277
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам дали сте виждали как реагират *** като ги подпукаш с маркер за пейтбол- голямо шоу става. Важно е обаче вместо топчета с боя да се ползват едни гумени за тренировъчни стрелбища( за съжаление са малко скъпички)Като ги зачатка тоя маркер и се почва едно "бате, недей бе, бате ! Уби *** батее..."
276
0
 
0
 
! Отговори
Helsingfort преди 11 години
Не ми се занимава с такива като тебе.Не си ми на нивото,нито на стандарта.
275
1
 
1
 
! Отговори
истина до 331 преди 11 години
Ама и аз не разбрах перкото 324 какво пита... що за Германия, а не за Франция говоря, а те и двете страни са отличници в интеграцията...Те нямат логическа мисъл, тия озверели хейтъри...!
274
0
 
16
 
! Отговори
една реална история преди 11 години
В Русе до гарата гъмжи от ***. Има една групичка от малки ***, която причаква вечер до банкоматите жени и ги пребива като им взема заплатите, правят го късна доба и нападат по 10-12 ***. Веднъж обаче някви българи набарали *** (вероятно роднини на пострадалите жени), били ги много (в градинката под гарата), едното *** останало без далак. Извод: Ако беше ходило на училище и не крадеше, щеше да има още далаче. Каквото повикало, такова се обадило или отношението на българит
273
0
 
3
 
! Отговори
азз до Helsingfort преди 11 години
баце,да правиш разлика между туристическо посещение и работа със съответните елементи?Няма такова гето където да не отиде полиция!е,ако не полиция,то,спец части+бивши легионери!аз поне съм виждал такава акция в "прословуто"гето!нямаш си на идея колко са нежни!на това отгоре имаше 3 бойни хеликоптера!законите се спазват на поне 90% от всички!когато им бе дадена (и все още се дава) възможност на *** да се интегрират,те предпочитат!своя начин на живот!вкарваха ли ги в училищата?а,те Изучаваха ли се?даже и техникуми не завършваха!предпочитат си помощите,кражбите,мизерията!това са 95% от *** в бг!а,и сега разни организации ги закрилят да си живеят своя номадско-клошарски начин на живот!по-скоро интегрираха българите към ***!и българите станаха мързеливи,крадливи,безодговорни,алкохолизирани,наркоманизирани!"място за всеки,и всеки на Мястото си!"стига сме се "ояждали" в форума,а,да се организира митинг-протест срещу неработещите наказателни закони!както за малцинствата,кака и за мнозинството!от клошаря до президента,да се прилага закона!"турците са културни и не слушат чалга!"стига бе,ще умра от смях!къде турци в бг?!?МЮСУЛМАНИ!АРЕ СТИГА ГЛУПОСТИ!
272
0
 
1
 
! Отговори
до332 преди 11 години
От БХК,да им дадът по няколко хиляди евра,и да заминават за Индия,така ще се запознаят със братовчедите си в Индия.И със тези пари ще има ядене и пиене до насиране.И така ще се реши *** проблем
271
0
 
0
 
! Отговори
истина до 322 преди 11 години
Да, същите сме и сме платени от комитета... Само това ли можа да измислиш. А по темата да кажеш нещо?
270
0
 
2
 
! Отговори
до 329 преди 11 години
Да, много си прав.Ако можеше, бих дал личен пример, давайки 300 евро на мръсен *** да изчезне завинаги от България!Ех, мечти, мечти.....
269
0
 
1
 
! Отговори
до330 преди 11 години
то някой перко да е казал,че не е добре??.Не нали.И кажи ми какво работиш там.Някоя престижна работа ли??.В местната честота ли??
268
1
 
0
 
! Отговори
истина до 224 преди 11 години
нищо не ми хлопа - всичко на запад от Унгария е на светлинни години от нас по ромската интеграция. Няма противоречие.
267
0
 
4
 
! Отговори
do 325 преди 11 години
Франция поне им даде по 300 евро,а например Норвегия и Финладия ,директно им казаха да напуснат.Без да им даде никакви пари.Не им позволи да се докоснат от облагите на местната социална система.Имаше много дискусии,и местните се възпротивиха)).Тоя не е никаде във Франция,тоя има болна психика,наречена множествена личност.А дори да е във франция ,едвали е работи хубава работа.Което много ме съмнява той да ли във франция.Научил една дума френска и си мисли за французин.Боже аман от измета
266
1
 
0
 
! Отговори
истината до 325 преди 11 години
Защото са наши, не са техни. Те техните са си ги интегрирали, нашите ние не сме - обяснихме го - чети преди да се включваш.
265
0
 
3
 
! Отговори
....? преди 11 години
"По-късно ,*** ЗАДЪРЖАЛИ --ПОЛИЦАИТЕ".....!?И до там ще се стигне ,защото не се вземат АБСОЛЮТНО НИКАКВИ МЕРКИ!
264
0
 
2
 
! Отговори
до истината преди 11 години
И като са такива велики РОМСКИ ИНТЕГРАТОРИ франсетата, защо натовариха няколкостотин наши *** на самолети за България с по 300 евро на ръка и изричната забрана да стъпват повече във Франция (против всички действащи закони да отбележа), ами не си ги ИНТЕГРИРАХА??Дай ми смислен отговор и ще повярвам на твоята "истина"!
263
0
 
4
 
! Отговори
до истината преди 11 години
А би ли ми обяснил тогава В ДЕТАЙЛИ с малкото си франкофонско мозъче, ЗАЩО като са такива велики РОМСКИ ИНТЕГРАТОРИ франсетата ни качиха НАШИТЕ *** с по 300 евро на ръка и ЕДНОПОСОЧНИ БИЛЕТИ на първия самолет за България с твърдата уговорка, да не се връщат НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ??Защо не си ги интегрираха така УСПЕШНО като "техните" си ***???Дай ми СМИСЛЕНО обяснение на това и ще се съглася с останалите ти твърдения!
262
0
 
3
 
! Отговори
do Истината преди 11 години
Сега пишеш за Германия,преди пишеше за франция.Явно е че ти хлопа даската.Това се нарича множествена личност,хронична неличима психическа болест).Отиди в някой психодиспансер да ти дадат малко лекарства че да мирясаш)) P.S. В 90% се получава тази болест от кравосмешение/инцест/което е нормално за твоя *** етност.
261
1
 
6
 
! Отговори
пастора преди 11 години
Бойко, диктаторе наш! Има недостиг на инертни материали. Какво чакаш още? Изпращай престъпниците да чукат камъни!!