Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София

Инцидентът е станал по линия № 1 от Горубляне, счупени са 6 стъкла
26 юни 2012 11:51, Красимир Ангелов
453
Бесни роми изпотрошиха с камъни автобус в София
Изпочупени са 6 стъкла на автобуса. Снимка: Булфото

Роми са счупили с камъни общо 6 стъкла на автобус на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал в понеделник вечер с автобус, пътуващ по линия номер 1 от кв. "Горубляне" към центъра на София, съобщава "Фокус", цитирайки Чавдар Васински, технически директор на фирма "Карат – С", чиято собственост е автобусът.

След преминаването на подлеза под пътя на бул. "Цариградско шосе" възниква спор между пътуващите в автобуса българи и група роми.

Скандалът прераства в бой, в следствие на което ромите са свалени от автобуса. При потеглянето му от спирката обаче те започват да мятат камъни по превозното средство, като в резултат на атаката са счупени шест стъкла на автобуса в задната му част.

По данни на шофьора групата била от пет - шест роми, като за инцидента е подаден сигнал в Столична община и МВР.

Точна калкулация на щетите от вандалския акт все още не е направена, но едно стъкло е от порядъка на 300 – 400 лева, уточни Васински.

Още по темата

По думите му това не е първият инцидент с роми в градския транспорт.

"Многократно има случаи, в които докато пътуват в наши автобуси, създават предпоставки за конфликти с пътуващите и проверяващите органи, най-вече, когато пътуват без билети", отбеляза той.

По думите му проблеми има по всички линии на градския транспорт на София, особено с тези, които не са в центъра, а пътуват за селата.

"Много често се получава, че роми пътуват безпрепятствено, без да дупчат билети, нарушават хигиената на автобуса и носят дискомфорт на останалите пътуващи", посочи той.

Инцидентът с изпочупеният автобус идва дни, след като стана ясно, че от Центъра за градска мобилност планират специална кампания срещу вандализма в градския транспорт.

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
4
 
! Отговори
истина до 358 преди 11 години
"настройвате гражданите един срещо друг"Нищо им няма, нека се посъбудят малко гражданите!*** от глад окрадоха канавките, та сега си чупиш краката по дупките - това по-малък проблем ли ти е от малко търкане и запретване на ръкави за решаването на проблема?Ми ок, стой си така тогава и яж *** попара, щом повече ти харесва...Всяка нация - според акъла.
299
10
 
2
 
! Отговори
ромите да са преди 11 години
обидинат всичките ,така вечек не може да се търпи ! Пет *** правят беля ,всички протестират против всички *** !Сар Киро убил някой ,пак всички *** виновни ,та до масови конфликти се стигна ! А когато българите правят бели ,ами всяко стадо си имало *** ! Еее ама мършата при българите вече е повече от тази при *** !
298
0
 
0
 
! Отговори
до 362 преди 11 години
Даже незнам да ли е ходил въобще във франция,може в някой френски филм да е гледал/а/.
297
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При Тодор Живков нямаше такава свободия,сега *** масово купуват апартаменти и къщи в малките градове и се заселват-това е ужас и трябва да спре.Защо медиите не търсят иотговорност -колко *** има глобени по 3000лв за това че счупиха клоните на липите в цяла България,публикувайте имената да ги видим???
296
0
 
1
 
! Отговори
до 362 преди 11 години
Да знам това,начина на писане е един и същи субект.Даже ме напушва на смях.Но както и да е .
295
1
 
1
 
! Отговори
до истена преди 11 години
Да като теб съм ***.Затова си живея добре живота си.И материално съм се подсигурил.И не мия и не чистя като тебе.Все някой на *** им е виновен.И ти си като тях.Що не се разделиш със бг гражданството,а?
294
0
 
16
 
! Отговори
хмммм преди 11 години
С *** по ***. В България има 1.5 мил. пенсионери. Тези хора, трябва постоянно да протестират за по-високи пенсии, ама постоянно, месец след месец. *** гълтат над 3 милиарда/годишно само преки социални плащания (от джоба на не-***). Така като се вдигат пенсиите на пенсионерите, хем за тях е добре, хем за *** по-зле. Това е социална справедливост, работил си 40г. имаш право на хубава пенсия, работил си 0г. беж по кофите или на сметищито или в Франция, че чувам много ви о
293
0
 
2
 
! Отговори
азз преди 11 години
тука само спорим излишно!да се излиза на протест(мирен)!и,толкуз!отивам да глътна една студена кьоненбург...
292
0
 
0
 
! Отговори
Helsingfort-до истен преди 11 години
Не каза какво работиш в Франция??
291
1
 
0
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
ТАКА СМЕ НИЙ ,ТАКА СИ МРЕШ И ПАК ПОГЛЕШ ДИЙ ВОЛЕ ДИЙ !Мизерабъли ,ама със самочувствие ,че и високомерни !
290
4
 
1
 
! Отговори
истина до 345 преди 11 години
*** ли си?Защото това са български *** с български паспорти, родени и израснали в България. Те нямат нищо общо с Франция. Единствено отговорно за тяхното дередже е българското общество, което е допуснало това дередже, и продължава да го търпи.Да ти го нарисувам с боички?
289
0
 
0
 
! Отговори
do Истина преди 11 години
Като тебе всички сме комплексирани,ти си жалко човече.
288
0
 
2
 
! Отговори
азз до истина преди 11 години
баце,големи глупости пишеш!изтрезней малко!пий една студена вода,примерно,и се успокой!:-))))
287
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поне 3 години затвор по бързата процедура-веднага!!!
286
2
 
3
 
! Отговори
истина до 343 преди 11 години
Това високомерие се дължи на простотия и на комплекси! Да си последен винаги във всичко е тежко бреме и парата трябва да избие нанякъде. Най лесно към малцинствата и беззащитните.Не, че българинът е генетично лош, но е много *** и комплексиран.
285
0
 
1
 
! Отговори
азз до гурбедчия преди 11 години
таралянкоуууу,ти,да си грамотен,де си расъл?!?мани,пак ще се повтарям!чети бе,чети кво пишат всички!и ще разбереш!
284
0
 
1
 
! Отговори
Helsingfort преди 11 години
Ами става също със газ.Има например Табун ,Соман.))
283
0
 
1
 
! Отговори
до истината преди 11 години
Не виждам да си отговорил на въпроса, защо Франция не пожела да интегрира нашите ***, след като са такива "отличници", а предпочете да ни ги върне безвъзвратно??
282
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Група полицаи, дегизирани като *** са задържали група ***, дегизирани като полицаи!
281
9
 
0
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Никой не ви е виновен като не правите нищо съществено за интеграцията им ! Има много да си патите ,и то по ваша вина ,поради това ,че сте високомерни ,не искали децата им да учат с цигънчета ! Абе какви сте вие бе ,най-долните в Европа ,на какво се дължи това високомерие не знам ?!