53 домашни кучета изхвърлени за 10 дни в София

Разширяват приюта в "Сеславци"
10 юли 2012 15:35,
148
53 домашни кучета изхвърлени за 10 дни в София
Снимка: Булфото

Само за десет дни в края на юни са били изхвърлени 53 новородени домашни кучета.

Обезпокоителната новина съобщи директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков.

Той твърди, че е труднодоказуемо кой е изхвърлил палетата. 

До 20 дни пък ще бъде увеличен с още 50 места капацитетът  на общинския приют за бездомни кучета край квартал „Сеславци“.

Реконструкцията ще бъде извършена с икономисани средства от изпълнението на бюджета на общинското предприятие.

Осиновените кучета за миналия месец са 22, като за месеца са били евтаназирани две животни по медицински причини.

Върнатите по местозалавяне животни са 415.

За миналия месец са били заловени 521 кучета, като основната част са кастрирани и обработени в общинския приют в "Сеславци".

За дейността си през първите шест месеца на годината "Екоравновесие" е изразходвала 475 563 лв. Близо половината от средства са за храна и материали на приютите.

След изграждането на новия приют (за 1000 бездомни кучета) край Горни Богров се предвижда досегашният общински - при "Сеславци", да се превърне в кастрационен център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие ще ги връщате ние ще ги тровим,докога няма да спим от лай по цяла нощ,докога ще ги търпим да убиват хора,те не са безобидни палета а нападащи глутници,ало,осъзнайте се малко
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
Ние хората сме виновни,защото да си човек е трудно и са малко истинските хора... как не ви е срам под името Анонимен, да напишете неща, който са повече от жалки... СМАЧКАНИ ОТ ЖИВОТА.Относно кучетата този ужас продължава, защото не ги кастрират, имитират дейност, за да продължи затворения кръг и да взимат пари от едни и същи кучета
102
0
 
0
 
! Отговори
Грегориани преди 11 години
Еее... Какво ви учудва че има кучета, като 5 години даскалицата дрема????Къде спаха и се еб****а толкоз години....И като по закон трябва да правят ОБРАЗОВАТЕЛНИ програми, кога са направили барем една такава....А 5 гидини не говореха ЩО е то кастрация......
101
2
 
2
 
! Отговори
гриша преди 11 години
И не мога да разбера защо ги връщат по местозалавянето им? До кога ще се занимаваме с кучета, г-жо Фандъкова. Животът ни е достатъчно труден, за да се занимаваме и с проблемите с бездомните кучета, които Вие трябва да решите, а не го правите.
100
1
 
5
 
! Отговори
Роси преди 11 години
Как пък така ги преброиха тия нови 53 кучета като няма регистър? Те не могат да преброят и кастрират старите, сега писнали, че нови кучета са изхвърлени? Стига с тия поръчкови статии, които целят да всяват раздори между обикновените хора, докато те необезпокоявано си усвояват едни пари....
99
2
 
3
 
! Отговори
Абе му разбирате! преди 11 години
Спрете да щавите пари и хората ще си ги гледат.То данъци ,чипове,паспорти,такси и т.н.,ваксини.И накрая на улицата,то ние скоро ще сме бездомни та кучетата ли?Или продължавайте по метода ,щом имам кола -здравните,ако имам дете за ясла-само срещу данък жилище.За куче ловен билет ли да имам????Престанете ,че сте банални."кучета Ви яли"
98
0
 
6
 
! Отговори
free преди 11 години
обичам кучетата и ако и вие ги обичате преди да си вземете куче помислете как ще го гледате. правят бели пиш-кат навсякъде съседите мърморят... Да имаш куче не е престиж и фукня а ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВО СЪЩЕСТВО. не са виновни животните а стопаните им.п.п. куче имам.
97
0
 
3
 
! Отговори
жж преди 11 години
Нямам думи, половин милион лева за да изсипят 400 кучета по градинките и м/у блоковите пространства.Съд за общината.Оставка на кмета.Върнатите по местозалавяне животни са 415"Екоравновесие" е изразходвала 475 563 лв.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тц тц тц
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАЖИ МУ българин И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ !!!!!
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То няма хляб за хората в България, те кучета се напънали да гледат. Мерак за куче а на десетия ден като разберат, че не е плюшена играчка го изхвърлят на улицатаи
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКА РАБОТА , ВАРИ ГО ,ПЕЧИ ГО ,БЪЛГАРИН !
92
0
 
5
 
! Отговори
4*4 преди 11 години
мисленето ,мисленето трябва да се промени в хората,защото каквито и мерки да се вземат,няма да има резултат
91
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе няма ли кой да им откъсне главите до кръста на ***, които изхвърлят кучета? Що за безотговорни ***? Взимаш животно и го хвърляш,защото ти текне нещо.Или не го кастрираш, то се окучи и хайде палетата в ***! Леле какви *** живеят в тази страна! 1000лв. за изхвърлено куче!
90
0
 
2
 
! Отговори
eдин преди 11 години
В с Росоман има кучкарник регистриран ли е и защо гледат кучетата? С какви пари?
89
5
 
5
 
! Отговори
Пес преди 11 години
53 изхвърлени - къде това? Само в Младост може и толкова да са, за цяла София сигурно са много повече. Сега е сезонът на най-масово изхвърляне и навсякъде виждам милинки дзверчета да щъкат с любопитни муцунки. Няма спасяване с приюти и кастрация, решението е да вземем челен опит от Франция, Италия и Англия - при недостиг на места в кучкарника, най-дълго престоялите се евтаназират и освобождават място за други.
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Маноле, ку*во, как ги изчисли баш 53 бе????, та вие незнаете колко крака имат кучетата бе !!!
87
0
 
6
 
! Отговори
до Ом Рам преди 11 години
И в двата случая кастрацията би била полезна.
86
16
 
11
 
! Отговори
do 111 преди 11 години
Те и кучкарите са ***, защото техните родители са такива, и не са ги гледали добре и сега те са в дъното на обществото и всички ги мачкат и те смятат , че хората са лоши, а псетата са много добри, защото ги гледат в очите като просят храна от тях и те си ги обичат
85
0
 
10
 
! Отговори
а кога ....? преди 11 години
Кога ще изхвърлят, 53 оядени депутати ,....на улицата?