53 домашни кучета изхвърлени за 10 дни в София

Разширяват приюта в "Сеславци"
10 юли 2012 15:35,
148
53 домашни кучета изхвърлени за 10 дни в София
Снимка: Булфото

Само за десет дни в края на юни са били изхвърлени 53 новородени домашни кучета.

Обезпокоителната новина съобщи директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков.

Той твърди, че е труднодоказуемо кой е изхвърлил палетата. 

До 20 дни пък ще бъде увеличен с още 50 места капацитетът  на общинския приют за бездомни кучета край квартал „Сеславци“.

Реконструкцията ще бъде извършена с икономисани средства от изпълнението на бюджета на общинското предприятие.

Осиновените кучета за миналия месец са 22, като за месеца са били евтаназирани две животни по медицински причини.

Върнатите по местозалавяне животни са 415.

За миналия месец са били заловени 521 кучета, като основната част са кастрирани и обработени в общинския приют в "Сеславци".

За дейността си през първите шест месеца на годината "Екоравновесие" е изразходвала 475 563 лв. Близо половината от средства са за храна и материали на приютите.

След изграждането на новия приют (за 1000 бездомни кучета) край Горни Богров се предвижда досегашният общински - при "Сеславци", да се превърне в кастрационен център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Как не те е срам да сравняваш злополуки с ПРЕСТЪПНО бездействие?! Ако беше разкъсан твой близък друга песен щеше да пееш.
23
1
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Проведохме операция "кучкарите" и заем имената на 51 от изхвърлените кучетата.Де палета са без документи заради непълнолетие.
22
2
 
6
 
! Отговори
мими преди 11 години
До 11 и 12, не съм от София, дано разбра точно за коя интелигенция на София говоря, много хора които се преместят да живеят в София, след време се мислят за велики. И за ваше сведение имам куче и котка и спазвам законите
21
5
 
9
 
! Отговори
uh преди 11 години
Ще си ги пускат кучкарите, ще си ги размножават, а ние пак ще си плащаме да си ги прибират и така.. Кръговрат
20
3
 
3
 
! Отговори
до Жоро преди 11 години
Да бе, на синджира, ама щастливи. Като щастливите кокошки. Кучетата на село се връзват само като влезе чужд човек в къщата.
19
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В катастрофи умират около сто и шейсет деца годишно. Колко умират разкъсани от кучета? Нещастни лицемери, които мрънкате че милиарди глутници разкъсвали милиони деца, нещастни заслепени и затъпели от гледане на телевизия *** ВИЕ СТЕ УБИЙЦИТЕ НА ДЕЦА А НЕ КУЧЕТАТА, ВИЕ СЪС СВОИТЕ ДЖИПОВЕ И ПИСТАЦИ ИЗБИВАТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ, А НЕ КУЧЕТАТА, НО ЕДВА ЛИ ЩЕ СИ ДАДЕТЕ СМЕТКА ЗА ТОВА ДЕ*ИЛИ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ С КВАДРАТНИ ХОРА. ТАКА ЛИ Е ***? Продължавайте да обвинявате други.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
16, май си грозен, неуспял, отхвърлен и мразиш хората, а? ;)И мога да се пазя сам, знаеш ли как бягат кучетата, ако ме нападнат :DDDDDD
17
2
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Е как ще ги затворите,това животно да ви влезе в къщата,е равно на апокалипсис. Повечето ги завързвате на синджира и ги забравяте там.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как ги изчислихте бе?!От каква порода са изхвърлените домашни кучета?!Кой *** ще изхвърли домашни породисти кучета на улицата вместо да ги продаде?!По 50 лева да им вземе пак си е нещо.Нещо не ми се връзва тука с тая новина.
15
5
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Не трябва и в гората да се хвърлят. Та нали в гората ходят хора, ходят и "природозащитници". Ами те- кучкарите ще ги домъкнат ПАК в града. Хем ще отчитат бройка и парички от ЕС ще дойдат!Умъртвяване и както пише номер 7.Закон!!
14
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълно с човешки отпадъци както винаги, деградирали ***, ценящи една плазма или една тенекиена кутия с четири колела повече от живо същество. Вярно казват някои - човечеството дееволюира. ***, мрак и тъпота, консуматорски идеали и чалга култура. Затъпели, затлъстели, отказващи да поемат отговорност за собственото си съществуване, мрънкащи, циврещи, хленчещи че държавата не ги пази и не им бърше носа. Какви убитаци. Не можете да се пазите сами? Ами циврете тогава лигльовци, циврете.
13
3
 
19
 
! Отговори
men преди 11 години
ние ги хващаме те ги пускат и така едни парички се въртят, едни хора и едни деца се нахапват и изяждат...
12
1
 
14
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
"За дейността си през първите шест месеца на годината "Екоравновесие" е изразходвала 475 563 лв. Близо половината от средства са за храна и материали на приютите"половин милион за половин година1 милион за една година НАШИ ПАРИдругата половина от средствата явно са за заплати и бонуси, а нас... кучета ни яли
11
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 11 години
Мими, и защо си мислиш, че точно интелигенцията на столицата си изхвърля кучетата......
10
13
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Искам само да ти кажа, че човек от провинцията няма да затвори животинка да се мъчи между 4 стени. Това само вие - софиянците го правите.
9
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8, ще се насереш от злоба бе :)Помагал съм на хора след катастрофа, но за кучетата грам не ме брига, защото те не са хора. А ти си кучезомби ;)
8
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я вижте това допълнение, от друг сайт е:"Голяма част от гражданите вече проявяват нетърпимост към кучетата, каза шефът на Екоравновесие. Софиянци не приемат обяснението, че законът задължава обработените и кастрирани кучета да бъдат връщани в природата. Някои от столичани били изключително груби към момичетата, приемащи сведения за бездомни кучета и дори ги псували по телефона."Май търпението на хората се е изчерпало, а, г-жо Фандъкова? Май "Кастрирай и върни" не работи, а, Яворчо?
7
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислите че тези които изхвърлят кучета са кучкари? Не. Кучкарите не изхвърлят приятелите си на улицата. Тези които го правят сте вие, обикновените хорица. Нищожествата. Дребните, сиви, малки човечета, които подминават катастрофа, които се правят че не чуват вик за помощ, малките равнодушни човечета, известни още като "примерни граждани" - истинската зараза на тази планета. Няма по-голямо зло от равнодушието и няма по зъл човек, от обикновения човек, превърнат в зомби от скапания си живот.
6
6
 
23
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 11 години
Щом е "трудно доказуемо КОЙ ги е изхвърлил", то стопанинът ТРЯБВА да бъде наясно,че ще бъдат УМЪРТВЕНИ!Задължително закон за ЧИП на всички новородени с адрес, имена, тел. на собственика!Ако ги изхвърли-трябва да плаща 7 дни пансион в приюта, ако не ги осинови никой- се умъртвяват!Не може ОСВЕН ***, на нащия гръб и от нашия джоб да плащаме за приюти, храна, заплати на служители за КУЧЕТА от УЛИЦАТА!Та ние не плащаме за ХОРАТА,за КУЧЕТАТА ли ще плащаме?СТРОГ КОНТРОЛ за ВСИЧКИ СОБСТВЕници
5
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ***, 500к за някви кучета вместо за ремонт на болниците или нова апаратура? Ай сектир..*** организации крадливи! Като неискат да ги убиват..да ги мятат в гората и да оцфелеят само силните!