53 домашни кучета изхвърлени за 10 дни в София

Разширяват приюта в "Сеславци"
10 юли 2012 15:35,
148
53 домашни кучета изхвърлени за 10 дни в София
Снимка: Булфото

Само за десет дни в края на юни са били изхвърлени 53 новородени домашни кучета.

Обезпокоителната новина съобщи директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков.

Той твърди, че е труднодоказуемо кой е изхвърлил палетата. 

До 20 дни пък ще бъде увеличен с още 50 места капацитетът  на общинския приют за бездомни кучета край квартал „Сеславци“.

Реконструкцията ще бъде извършена с икономисани средства от изпълнението на бюджета на общинското предприятие.

Осиновените кучета за миналия месец са 22, като за месеца са били евтаназирани две животни по медицински причини.

Върнатите по местозалавяне животни са 415.

За миналия месец са били заловени 521 кучета, като основната част са кастрирани и обработени в общинския приют в "Сеславци".

За дейността си през първите шест месеца на годината "Екоравновесие" е изразходвала 475 563 лв. Близо половината от средства са за храна и материали на приютите.

След изграждането на новия приют (за 1000 бездомни кучета) край Горни Богров се предвижда досегашният общински - при "Сеславци", да се превърне в кастрационен център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ходих да си регистрирам кучето в общината, и оттам ми казаха, че вече се регистрирали при ветеринаря, като отидох при ветеринаря той ми каза че от общината са се объркали. И така кучето ми си остана нерегистрирано.
43
1
 
2
 
! Отговори
x bozon преди 11 години
а един мармот увива шоколад в станиол...
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудно доказуемо било на кого са кучетата? А труднодоказуемо ли е дали някой има автомобил или няма? Просто тия кучета по закон трябва да са регистрирани. Ако не са регистрирани би трябвало да има сериозни глоби. Лесно се разбира кой има куче и кой не. За какво са съседите.
41
3
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
И какво, видя някой с по-високо ниво от твоето и реши и ти като него да превключиш на сарказъм а? Съжалявам че ще ти го кажа, но закъсня, това което ти се опита да постигнеш с обиди, аз вече го постигнах културно и с усмивка. Можеш много да научиш. А можеш и да продължиш да се правиш на ***, неприятно е, но съдейки от начина ти на изразяване, вече трябва да си свикнал. Интересно, защо твърдиш че не ставам за заяждане, а продължаваш да се заяждаш? Не можеш просто да си замълчиш а? Ясен си ми.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са глупости....
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тцтцтц, 42, очаквах повече от теб... Твърде бързо се пропука и срина, твърде бързо :(((( Даже за заяждане не ставаш... А че си срещнал живота вчера, ти вярвам - личи си, че не излизаш много от къщи.
38
6
 
24
 
! Отговори
$ преди 11 години
Някой *** решава , че детето му иска кученце , и му взема домашен любимец . След това същия този *** решава , че вече не иска кученце , и го изхвърля на улицата. Такива случаи има много. Сигурно и за това са виновни кучетата. На всички е ясно защо общините не решават този проблем. Много пари се откраднаха , и за това не са виновни кучетата!!!!!!!!!!!!!!
37
3
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Май си доста глуповат а? Значи викаш гърча се и едновременно с това смърдя на отчаяние и злоба?!? Мухахахахахахаахаха, веселко стана. И как вони злобата и отчаянието я кажи? Нека позная, злобата има лек ягодов аромат, а отчаянието ухае на ванилия и пръжки а? Щом ти е кеф, погледай още малко как се гърча, радвам се че мога да услужа. И за живота си прав - вчера го срещнах и той ме обиди жестоко. Много съм му сърдит. :)))))))) А епитета "*** жалък" е супер оригинален, сигурно си много умен :)
36
6
 
17
 
! Отговори
Manuelle преди 11 години
Годините на безхаберие, на сляпо следване на някакви европейски разпоредби и закони, които са тотално непригодни за джунглата в София доведоха до това - вместо за болници, детски градини, болни деца, сираци, ние ще плащаме за приюти за ***. Кастрирай и върни?! Това никъде го няма! НИ-КЪ-ДЕ! Няма държава, разрешила проблема си с кастрация, а Гечев е за съд директно с неговите заблуди. Я в приют за седмица - ако не се потърси, ясно какво. Аз пари за песове не искам да давам.
35
0
 
2
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Да ги глобяват.
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предпочитам в Борисовата градина да има бездомни кучета отколкото коли. Така и така в парка е прахоляк, мръсотия и гъсто паркирани возила - мястото не става за разходки. Предлагам всеки който иска да се отърве от кучето си да го пусне там и така глутниците хапещите кучета ще разкарат тарикати с колите.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEKA DA SE SPRAVIM PARVO S MURGAVITE PSETA
32
1
 
10
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
"Кучета и котки може, а прасета не може!?!"
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де ,толкова ли не могат да ги заведат на ветеринар.2 инжекции.. 1-вата за да заспи втората за да му спре сърцето.Общо 60-ина лева.Толква ли е трудно?Ако по стара бантустанска традиция шише ракия и кутия цигари са толкова ценни- поне дайте пари само за инжекция номер 2.Не го изхвърляйте на улицата.То не е виновно защото сте ***.
30
0
 
1
 
! Отговори
ДО 27 преди 11 години
Да ме е срам за това че казвам истината ли? Може би дори да се извиня затова че казвам нещата както са? Мдаа, като гледам нивото на пишещите тук нищо чудно някой да очаква и това.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30,Значи мутрата ти е леко крива и нямаш душа ;))) *** жалък, смърдиш на отчаяние и злоба към хората ;)))))))) Кеф ми е да те гледам как се гърчиш :DDDDDDDDDЗа какво да те обиждам, то животът достатъчно те е обидил :)))))))
28
0
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Значи когато надрусан пубер утрепе няколко човека това е злополука така ли? Доста наивно мислене. Злополука е когато падне гръм момко, когато пиян крет*н утрепе сума ти народ това е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
27
4
 
5
 
! Отговори
СД преди 11 години
След Миро Мършата си имаме и Манол Мършата.С толкова *** в Сополична община няма как да е иначе...
26
4
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Да, позна. Освен това съм дебел, едноок, еднокрак, имам дванадесет говорни дефекта, крива като краката ти мутра и черна като душата ти брада. Ти наистина ли си мислиш че някой на твоето ниво може да ме обиди? Ентусиаст. Виж там пробвай да тролнеш някой на твоя акъл с тия форумни клишенца. :)))))))))
25
2
 
5
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
И всичките сигурно хора от провинцията, нали?