Вторият лъч на метрото тръгва до края на август

В началото по него ще се движат 12 влакчета
Обновена: 24 юли 2012 21:02 | 24 юли 2012 21:02, Красимир Ангелов
62
Вторият лъч на метрото тръгва до края на август
Вторият лъч на метрото ще тръгне до края на август. Снимка: БТА

До края на август ще бъде пуснат целият втори метродиаметър на софийското метро, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на пускането в употреба на няколко нови влака, доставени по ОП "Транспорт".

Тя подчерта, че новите мотриси ще се движат и по двете линии на метрото и с тях ще се достигне 25% по-нисък разход на енергия.

В началото по втория метродиаметър ще се движат 12 влака, като те постепенно ще се увеличават, а целта е да се използват максимално ефективно.

По отношение на сигурността столичният кмет отчете, че метрото има специална система за сигурност, която работи.

“Има видеонаблюдение навсякъде, има оперативен център в метрото, полицейска охрана. Тя ще присъства и във втория метродиаметър с всички технологии и процедури, които полицията може да осигури, включително – и с присъствието на кучета в метрото”, отчете Фандъкова.

Тя призна, че никой не е застрахован от терористичните актове, но трябва да се направи всичко възможно хората да се чувстват сигурни.

Директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев обяви, че в момента се извършва специално обучение на всички, ангажирани с експлоатацията на втория метродиаметър.

Годишно имаме няколко такива обучения, отбеляза Братоев.

Той подчерта, че "Метрополитен" ЕАД има специален договор с полицията за охраната на столичното метро, а освен това в момента в метрото работят близо 350 камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Олее тука да не се провежда нова кампания, аре по - сериозно. Нищо кой знае кво не е станало, метрото е най нормалното нещо за всяка столица.
43
0
 
1
 
! Отговори
Култура ми Янко преди 11 години
Да допълня, че тунелът м/у Васил Левски и Жолио Кюри също е изкопан от ***, той първоначално не е бил предназначен за метро.
42
1
 
1
 
! Отговори
Култура ми Янко преди 11 години
Янапреди 2 дниГЕРБ построиха за няколко години повече метро и нови булеварди в София, отколкото управляващите града в предходните 30-40 години. Това е най-успешното управление на столицата.ХАХАХАХАХХАХАхА Ти луда ли си ***, знаеш ли, че станциите на метрото под ндк и Свети Наум са направени още по времето на бай Тошо? Да не говорим, че цялата отсечка Сливница-Сердика също е започната по негово време. Там са и най-големите метростанции.
41
1
 
1
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Най-сетне ще имаме модерен град с широко метро, благодарение на ГЕРБ.
40
0
 
1
 
! Отговори
Яна преди 11 години
ГЕРБ построиха за няколко години повече метро и нови булеварди в София, отколкото управляващите града в предходните 30-40 години. Това е най-успешното управление на столицата.
39
0
 
1
 
! Отговори
Михо преди 11 години
Дано ГЕРБ да продължат да бъдат още дълго на власт, за да осъществят още много подобни мегапроекти. Евала!!!!!!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
Виждат се някакви подвижни пейки по пероните? Това да не е селско стъргало?Какво значи буквата V под М в емблемата на метрото?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 42герб и образованост ( образование) ми звучи доста неадекватно, кои са образованите хора в герб, ББ символ на неграмотността и мутренската простащина, Ц.Ц един мразещ всички неграмотен физкултурник, не е ли така.Управляват ни генерали и полковници, мутри и спортисти.Бъдещето на герб е на *** на историята!!!
36
5
 
8
 
! Отговори
sss преди 11 години
С ГЕРБ или без, метрото щеше да бъде построено - ето това е истината. Няма нужда да им благодарим за абсолютно нищо!
35
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе не искам да се заяждам и плюя по Фандъкова, но някой забелязал ли е да има тоалетни в европейското ни метро.Може ли една сладкарница да има тоалетна, а метрото през което минават хиляди на ден да няма.Хубава работа, ама българска, колко верно ес оказва.А пропо елате да видите на станцията в Младост Пазара, как падат плочките от стените, какво се хвалят само, че било красиво, а качеството?Пак за сметка на данъкоплатците
34
4
 
13
 
! Отговори
КВ преди 11 години
"...осигури, включително и с присъствието на кучета в метрото" - може даже и за всички метра по всички европейски градове да обзаведем с кучета :)
33
4
 
28
 
! Отговори
Joro преди 11 години
Чета коментари и само злоба и злоба се лее.....Как може така бе хора....? Веднъж не се написа нещо положително или поне да се зарадваме, че нещо хубаво се прави за този град или за нас!
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А лентореза де е, що го няма на снимката?
31
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде стига с това метро бе.Преди трийсет години го почнахте и още го влачите.Хората имат метро от преди втората световна война!
30
7
 
11
 
! Отговори
Гадния, като Владо Г преди 11 години
А тоя дето кара новия влак, знаете ли ,че предната вечер бе кьор кютук пиян. Кой го е допуснал да кара Кметицата ?
29
34
 
36
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Десетки милиони пръснати за абсолютно ненужни реконструкции на "Витошка" и "Черни връх".Премахнати травмайните линии по същите улици.Прекарване на всички травмаи под носа на живущите на "Скобелев".И ВСИЧКО ТОВА БЕЗ ИЗОБЩО ДА ПИТАТ ЖИВУЩИТЕ В РАЙОНА СОФИЯНЦИ.Естествено, щом са си дали вота за ТАЗИ НЕКАДЪРНА И РАЗБОЙНИЧЕСКА ПАСМИНА, НАЗОВАВАЩА СЕ ГЕРБ.КОЯТО МОЖЕ САМО ДА "УСВОЯВА" ЧУЖДИ ПАРИ ЗА ДА ПЪЛНИ ГУШИТЕ НА ПРИЯТЕЛЧЕТАТА СИ (СРЕЩУ СЪОТВЕТНИТЕ КОМИСИОННИ, РАЗБИРА СЕ).
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щат-нещат, ще присъстват кучета в метрото. Много кучета :)
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"присъствието на кучета в метрото"то само там всъщност не присъстватИна.е за метрото - да го пускат вече и да почват плановете за тоя пусти 3ти метродиаметър. Има градове с метро от над 100 години, ние в 21 век едвам втори лъч пускаме.
26
3
 
9
 
! Отговори
Rocky преди 11 години
Къде е то при вас? В малкия Пакистан? Или там, където миеш чинии?
25
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ ликвидираха БДЖ и влакове изминаващи десетки хиляди километри на ден, за да пуснат метро в София от 10 километра.