Вторият лъч на метрото тръгва до края на август

В началото по него ще се движат 12 влакчета
Обновена: 24 юли 2012 21:02 | 24 юли 2012 21:02, Красимир Ангелов
62
Вторият лъч на метрото тръгва до края на август
Вторият лъч на метрото ще тръгне до края на август. Снимка: БТА

До края на август ще бъде пуснат целият втори метродиаметър на софийското метро, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на пускането в употреба на няколко нови влака, доставени по ОП "Транспорт".

Тя подчерта, че новите мотриси ще се движат и по двете линии на метрото и с тях ще се достигне 25% по-нисък разход на енергия.

В началото по втория метродиаметър ще се движат 12 влака, като те постепенно ще се увеличават, а целта е да се използват максимално ефективно.

По отношение на сигурността столичният кмет отчете, че метрото има специална система за сигурност, която работи.

“Има видеонаблюдение навсякъде, има оперативен център в метрото, полицейска охрана. Тя ще присъства и във втория метродиаметър с всички технологии и процедури, които полицията може да осигури, включително – и с присъствието на кучета в метрото”, отчете Фандъкова.

Тя призна, че никой не е застрахован от терористичните актове, но трябва да се направи всичко възможно хората да се чувстват сигурни.

Директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев обяви, че в момента се извършва специално обучение на всички, ангажирани с експлоатацията на втория метродиаметър.

Годишно имаме няколко такива обучения, отбеляза Братоев.

Той подчерта, че "Метрополитен" ЕАД има специален договор с полицията за охраната на столичното метро, а освен това в момента в метрото работят близо 350 камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажете едно браво. Какво го обръщате на плюене срещу ГЕРБ. Стараят се хората и го построиха. Нали идеята е ние всички да го ползваме.
3
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИЛИОНИ СЕ ИЗЛЯХА В ТАЧИ *** -СОФИЯ И ВСЕ ТАЯ-ПОЛОВИНАТА *** ГИ ОКРАДОХА...БОКО-НАЙ-МНОГО...!!!А СОФИЯНСКИ-ОЛЕЛЕ МАЛЕ...НЯМАТ ЧЕТ ДАЛАВЕРИТЕ МУ.....
2
3
 
30
 
! Отговори
Криско преди 11 години
Браво! Стройте и развивайте Отечеството! То е наше! И мен ме извикайте - безплатно ще работя за доброто на всеки град в България!
1
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ще стигне до г..а на ТИКВАТтоя лъч.