Вторият лъч на метрото тръгва до края на август

В началото по него ще се движат 12 влакчета
Обновена: 24 юли 2012 21:02 | 24 юли 2012 21:02, Красимир Ангелов
62
Вторият лъч на метрото тръгва до края на август
Вторият лъч на метрото ще тръгне до края на август. Снимка: БТА

До края на август ще бъде пуснат целият втори метродиаметър на софийското метро, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на пускането в употреба на няколко нови влака, доставени по ОП "Транспорт".

Тя подчерта, че новите мотриси ще се движат и по двете линии на метрото и с тях ще се достигне 25% по-нисък разход на енергия.

В началото по втория метродиаметър ще се движат 12 влака, като те постепенно ще се увеличават, а целта е да се използват максимално ефективно.

По отношение на сигурността столичният кмет отчете, че метрото има специална система за сигурност, която работи.

“Има видеонаблюдение навсякъде, има оперативен център в метрото, полицейска охрана. Тя ще присъства и във втория метродиаметър с всички технологии и процедури, които полицията може да осигури, включително – и с присъствието на кучета в метрото”, отчете Фандъкова.

Тя призна, че никой не е застрахован от терористичните актове, но трябва да се направи всичко възможно хората да се чувстват сигурни.

Директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев обяви, че в момента се извършва специално обучение на всички, ангажирани с експлоатацията на втория метродиаметър.

Годишно имаме няколко такива обучения, отбеляза Братоев.

Той подчерта, че "Метрополитен" ЕАД има специален договор с полицията за охраната на столичното метро, а освен това в момента в метрото работят близо 350 камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
14
 
! Отговори
любовтаааааа преди 11 години
Лъч метро под земята сигурно е като онази светлина,която някои казват ,че са виждали......
23
21
 
25
 
! Отговори
bn преди 11 години
нормално, избори идват. мишоците от гроб искат да вържат гащите
22
1
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Тя и Долна Секирна има нужда от облагородяване ... дай там да преместим столицата!а ти си софиянец, колкото аз узбекистанец.
21
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 11 години
20 - пръав си - заради по-късият перон на Климент Охридски, влаковете пътуват с пет вагона вместо със шест и хората се тъпчат като сардели в пиков час.Аз съм човек демократ, но в такива моменти си спомням с умиление за грузинскитя чичик с мустакът, мислейки си какво би направил с проектантът на тая станция - щеше да го прати да строи ЖП-линия я в районът на Камчатка, я в районът на Колима, та белким се научи да мери с метърът...
20
7
 
18
 
! Отговори
Ей! преди 11 години
Така и не направихте метрото до Бизнеспарка в Младост 4. Сори ама при това положение ще си карам колата!
19
10
 
23
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Плюйте, другари ! Нощната смяна май оредяла доста.. Или в момента плюе под други статии ?
18
16
 
24
 
! Отговори
77777 преди 11 години
много скоро ще се наложи да се разширяват пероните на станциите построени по времетона ГЕРБ, защото ги направиха по-къси от останалите и сега метрото е претъпкано. С други думи евтиното на ГЕРБ ще излезе много по-скъпо на София.
17
16
 
30
 
! Отговори
5454 преди 11 години
Аууууу, чудна работа, 21в. метро, което се планува от десетки години и го строят със скоростта на ядосан ***!
16
24
 
31
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А да не говорим колко пари се крадат от това метро. Потърсете данни колко струва келявата отсечка от Младост до Цариградско, построена изцяло под властта на борисов/фъндъкова и ще ви се изправят косите - пази боже тия двамата да построят и трети метродиаметър - не София, България ще фалира !!! Цената на линеен метър е повече от цената на тристаен апартамент в центърът !!!
15
24
 
21
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
За да се развива нормално страната, столицата трябва да бъде преместена или във Велико Търново, или в Пловдив. София няма да загуби нищо, защото пак ще си бъде най-големия град, но така ще има възможност и другите райони да се облагородят. Турция и Бразилия са на този принцип, както и редица други държави
14
9
 
51
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Значи заради това днес в метростанция Сердика имаше тълпа, журналисти и фотографи !!! Ако знаех, че и фъндъкова е там, щях да сляза специално от влака, за да я ошамаря.Писна ми да търпя *** каруци, да дишам смрадта на хъхряшките катуни, да газя л.*** и да си чупя краката по бомбардирани тротоари. Тоя град прилича на катун, не на европейска столица.Метрото е супер, ползвам го всеки ден.... но не живея в него.
13
3
 
25
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Така е. Но трябва да се намерят предприемачи в малките населени места да инвестират. За да се завърти икономиката и в отдалечените краища на държавата. Чак тогава можем да говорим за подобряване на положението. Иначе урбанизацията ще пресели всички в София.
12
1
 
18
 
! Отговори
Антитиквар преди 11 години
Мисля да пробвам дебелата калинка верно ли има 7-ми дан!
11
1
 
37
 
! Отговори
Криско до 11 преди 11 години
"Мотрисите били руски, ковто значи, че сме били под руско влияние" - аааа кукуриго - като карам немска кола под немско влияние ли сме? Като пия Кока-Кола под американско влияние ли съм? Като купувам стоки - под китайско влияние ли съм?
10
10
 
25
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 6 Приятел,тъй като"вожда"говори често и по много,българите разбраха от това говорене следното:Ще пуснем втори метро диаметър(София),Ще пуснем северната и южна дъга(София) софиянци ще стигат до морето 50 мин по бързо,Ще построя нова спортна зала(София).Всичко това е много хубаво,обаче в хората които не са от София остава неприятното чувство че са прецакани.
9
36
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са си най-добрите до сега. И хората го оценяват. Изключвам тези без работа, които вместо да работят драскат по интернет.
8
7
 
40
 
! Отговори
Антитиквар преди 11 години
Ех дали ще доживее Бойко до тогава та да му резне лентата?
7
24
 
15
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Предишното правителтво и това не можа да направи .... Се плюете срещу ГЕРБ,заради ниски заплати , високи цени и др. , а за това дето строят нищо не казвате ...
6
5
 
3
 
! Отговори
от 6 до 8 преди 11 години
Ти си гледай твоите пари. Мен няма кой да ме краде.
5
3
 
38
 
! Отговори
LEO преди 11 години
Хора стига с това Метрото, такова, онакова. Важното е че ще го има. По удобно е. Не закъснява. Бързо е. А кой го е строил и кой го е окрал... То като гледам как се заяждаме по форумите, съм сигурен че ако сложат някой от нас на техните места - било министри или депутати, ще ни хареса от златната лъжичка и ние ще започнем да крадем... така, че нека не гледаме другите... а да гледаме глобално на проблема, такъв ни е манталитета - балкански...