"Екоравновесие": От отровата за кучета може да пострада дете!

Вече се строи приюта за бездомни животни в Горни Богоров
16 авг 2012 20:01,
143
 "Екоравновесие": От отровата за кучета може да пострада дете!
Снимка: Булфото

Отровата не е решение на проблема с бездомните кучета, защото може от примамките да пострада случайно и дете.

Това заяви директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков на пресконференция, на която бяха огласени подробностите по изграждането на приюта в Горни Богров.

През юли от район "Студентски" са били открити 13 трупа на бездомни кучета. Този понеделник в квартал "Бъкстон" са били прибрани още три мъртви животни.

Още по темата

„Опитът и практиката ни говорят, че там където за един-два дена в концентриран район се появят повече починали кучета, има съмнения за отравяне“, посочи Манол Нейков.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с полицията за по-интензивно разследване на подобни случаи.

Иначе срокът за изпълнение на първия етап на приюта за кучета в Горни Богров е 90 календарни дни. В него ще бъдат подслонени 1000 животни.

Сключен е договор с фирма "Нивел", стойността му е 1 385 000 лева, съобщи пък шефът на дирекция "Общински земи, гори, водни обекти и околна среда" в Столичната община Нина Макарова.

Цялата площ е около 40 000 кв. м. За втори етап от приюта с места също за 1000 кучета е обявена процедура по закона за обществените поръчки, документацията ще се отвори на 4 септември.

През юли са били заловени 420 кучета, 318 са преминали за кастрация в приюта в Сеславци, 94 - в приюта в Горни Богров, и осем - в кастрационен център "Илинден".

Осиновени са били 31 кучета. Евтаназирани са 4 кучета, умрели са седем. Разходите за юли са 83 303 лева, за сравнения през юни са били 117 781 лева

Изхвърлени само за последната седмица са 61 кученца, които са били оставени в кашони пред блокове и градини. Вероятно те са родени в дворове и апартаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
5
 
! Отговори
Трън преди 11 години
Някой е писал по напред "Кучетата са благородни животни" аз ще добавя - "за разлика от Софиянци!" :)
30
2
 
19
 
! Отговори
ядосан коко преди 11 години
В Помиярия всичко е ненормално."Еко" значи природа,"логос" е наука. Защо някакви самозвани алчни шмекери ще развъждат под прикритие на закон,измислен от болни мозъци *** по улиците?*** част от природата ли са?И защо в Германия няма ръсещи тения и налитащи да хапят глутници?Уважаеми управляващи вече 22години ***,на раята и писна.Днес трепе ***,утре може и да пострада и някой двукрак ВИП ***.Крайно време е да осъзнаете,че сте избрани от хората и те ви плащат данъци за да ги
29
19
 
8
 
! Отговори
хааах преди 11 години
абе вие сте абсолютни ***, честно! :)) тръгнал един куче с плъх да ми сравнява за да оправдае налудничавата идея, че трябва наред да си избиваме каквото ни падне, утре очаквам някой да се изцепи така и за човек. Има си нормални начини за справяне с проблема, в другите страни са ги приложили успешно, а не като тук да крадат субсидии и да не кастрират животни от любимия общински приют. Обвинявайте крадците в СО!! Вие не сте за този век връщайте се из горите и пещерите там ви е мястото! Честно.
28
1
 
7
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
колко бездомни братовчеди имало по улицата,а аз съм образовано куче и сега пиша в чата
27
5
 
29
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
По-вероятно е да пострада дете от хилядите песове по улиците. Така, че смело с отровата. Да развалим далаверката на кметицата!
26
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държава пълна с *** е БГ! Спор няма!!! Само като гледам тук колко *** бездушни подобия на хора са се изказвали... какви кучкари бе сладури? Аз все си мисля, че човек който обича животните в което число влизат и кучетата е нормален добродушен човек със съзнание. Всичко останало сте едни бездушни *** завладени изцяло от материализма. Вие не сте хора!!! Някои хора напълно си заслужават да живеят в такава скапана бедняшка държава! Нека ви е зле заслужавате :)
25
3
 
23
 
! Отговори
дамн преди 11 години
"От отровата за кучета може да пострада дете!", а от кучешка тения - не, от нахапване от бездомно куче - не......А бе знаеш ли какво, аз лично приемам риска да пострада дете от отрова за ***. Но не приемам стеса който причиняват глутниците по улиците.
24
1
 
4
 
! Отговори
....? преди 11 години
....ВЕЧЕ?А 23години ....къде бяхте---политиците?
23
4
 
14
 
! Отговори
qwe преди 11 години
Bah ти кучкарника?! И кое на един кучкарник му струва 1 385 000 лева? Да ги прибират, да ги стрелят и в екарисажа! Btw, екарисажа работи ли?
22
3
 
23
 
! Отговори
grad-kuche преди 11 години
напоследък непрекъснато ни се внушава, че е норамално в столицата да се разхожадат улични кучета, създава се впечатления от реклами и акции, че кучетата са по-важни от хората и така се принизява човека до куче, хилядите кучета по градовете ни вече се възприемат като нормална гледка и лошото, че децата ни свикват с този контекст и стават част от него; правило е вече, че колкото по-изостанала е една държава, толкова е по-голям е броя на глутниците по градовете
21
5
 
20
 
! Отговори
Пожелание от сърце! преди 11 години
Дано тъпите *** да изядат някого от "Екоравновесие" да и вие да се уравновесите малко с нормалните хора! Тоест белким ви дойде най-после акъла!
20
9
 
29
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 11 години
ЗАЩО Е ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ към останалите видове животинки в София. Защо за плъховете се хвърля отрова, а за кучетата "не било хуманно", а г-да кучкари, които се наричате природозащитници? Плъховете също са бозайници и се грижат за своите бебенца.. И те, като бездомните кучета разнасят болести, и те, като бездомните кучета живеят сред нас. Искам Общината да изгради плъхарници за 2 милиона лева, където плъховете да се обезпаразитяват, да се кастрират и да им се поставят чипове.
19
11
 
15
 
! Отговори
До 20-ти номер преди 11 години
Професораът беше нахапан от бойни кучета.Отдавна се знае,че за тези организирани боеве там,за съжаление човека имаше лошия късмет да мине,когато кучетата са пуснати.Но тъй като са собственост на поредните бизнесмени от селски тип,нямаше как ББ и отбора му супер *** да обяват истината.Докато всички са навързани като свински черва в тази държава,оправия няма да има.
18
5
 
11
 
! Отговори
Абе защо... преди 11 години
Абе защо не вземем да изнасяме кучета за Виетнам и Корея? Хем ние няма да имаме проблеми, хем жълтурите ще има какво да хапват, хем пък и държавата ще вземе някой лев!
17
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с полицията за по-интензивно разследване на подобни случаи.-------Полицията не стига, че дреме и работи само по поръчка от високо, ми сега и с кучета да се занимава. С парите на данъкоплатеца. Боже, имай милост над нормалните хора!
16
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А от *** ви не може да пострада .... само да умре ... понеже 27 *** взимат заплата за да *** професори на улицата
15
17
 
32
 
! Отговори
Родител преди 11 години
На първо място в Европа носители на кучешка тения.Няма ли опасност за децата ни да станат храна за кучетата и носители на заразите.Екоравновесие дано ви задавят крадените пари .
14
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕКОРАВНОВЕСИЕ - където сме се намесили няма никакво равновесие
13
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати върховната наглост.Не стига че не искат/не могат да се справят с проблема, ама се опитват да тормозят хората които се мъчат по някакъв начин да го направят.Сигурен съм, че никой не трови кучета за удоволствие. Сигурно е някой който лично е пострадал от кучетата и го е страх да живее повече така.
12
10
 
21
 
! Отговори
ЕКуРАВНОВЕСИЕ преди 11 години
А някой скоро да е виждал НЯКЪДЕ техен бус, защото тези са като кислорода - всеки знае че го има но никой не го е виждал.