"Екоравновесие": От отровата за кучета може да пострада дете!

Вече се строи приюта за бездомни животни в Горни Богоров
16 авг 2012 20:01,
143
 "Екоравновесие": От отровата за кучета може да пострада дете!
Снимка: Булфото

Отровата не е решение на проблема с бездомните кучета, защото може от примамките да пострада случайно и дете.

Това заяви директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Манол Нейков на пресконференция, на която бяха огласени подробностите по изграждането на приюта в Горни Богров.

През юли от район "Студентски" са били открити 13 трупа на бездомни кучета. Този понеделник в квартал "Бъкстон" са били прибрани още три мъртви животни.

Още по темата

„Опитът и практиката ни говорят, че там където за един-два дена в концентриран район се появят повече починали кучета, има съмнения за отравяне“, посочи Манол Нейков.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с полицията за по-интензивно разследване на подобни случаи.

Иначе срокът за изпълнение на първия етап на приюта за кучета в Горни Богров е 90 календарни дни. В него ще бъдат подслонени 1000 животни.

Сключен е договор с фирма "Нивел", стойността му е 1 385 000 лева, съобщи пък шефът на дирекция "Общински земи, гори, водни обекти и околна среда" в Столичната община Нина Макарова.

Цялата площ е около 40 000 кв. м. За втори етап от приюта с места също за 1000 кучета е обявена процедура по закона за обществените поръчки, документацията ще се отвори на 4 септември.

През юли са били заловени 420 кучета, 318 са преминали за кастрация в приюта в Сеславци, 94 - в приюта в Горни Богров, и осем - в кастрационен център "Илинден".

Осиновени са били 31 кучета. Евтаназирани са 4 кучета, умрели са седем. Разходите за юли са 83 303 лева, за сравнения през юни са били 117 781 лева

Изхвърлени само за последната седмица са 61 кученца, които са били оставени в кашони пред блокове и градини. Вероятно те са родени в дворове и апартаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
4
 
! Отговори
do 63 преди 11 години
Utre i pensionerite shte iskate da izbiete shtoto niama polza ot tiah.
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
--- преди 18 минутиКои сте вие дето ще решавате кой ще живее и кой не? Трагично е когато децата ви платят за вашите грешки!!! ======== А кучетата ли да решават кой да живее и кой да умре бе, ***?
49
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Селяните пак започнаха с отровата , 100 години да живеят в града няма да си променят селския манталитет. Хайде селяци слагайте минуси
48
10
 
7
 
! Отговори
---- преди 11 години
Кои сте вие дето ще решавате кой ще живее и кой не? Трагично е когато децата ви платят за вашите грешки!!!
47
8
 
23
 
! Отговори
ДО ЕКОТЕРОРИСТИТЕ преди 11 години
ДО СЕГА ОТРОВЕНО ДЕТЕ НЕ ВИДЯХ , НАХАПАНИ ОТ ПУМЯРИ МНОГОООООООО
46
5
 
8
 
! Отговори
kiko преди 11 години
NE SAM KU4EMRAZ NO BEZDOMNITE KU4ETA NIAMAT MIASTO MEZDU NAS UBIVAIKI XORA I RAZNASIA6TI ZARAZI !!!!!
45
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бах та в *** правителство - ами направете приют за 1000 бездомни ЧОВЕКА бе, ***, не за 1000 кучета! На Фандъчката пожелавам да *** кучешки х_й, щото за човешки едва ли ще се прежали някой!
44
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви кажа ли решението на проблема? Уговорка в нета за определен ден и час, в който всеки истински човек ще излезе пред блока си, пред къщата си, пред вилата си, пред катуна си дори и собственоръчно ще избие ***! НЯМА ДРУГО РЕШЕНИЕ! Да ме прощават кучезащитниците, ама ако някой от тях излезе да протестира - бой и по тях! И ТО ЯКО БОЙ ПО ТИКВАТА!
43
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами разкарайте мастюгите за да не пострада дете бе, ваща кожа.... От кучетата не могат ли да пострадат деца, а?
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоууу, 53, с топлофикацията.. Объркал си се нещо, тук става дума за *** и песове. И дали ги искаш...
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто трябва строг контрол. А от близките околности на София, хората които гледат кучета в дворове, които се плодят и после ги оставят тук? Преди време, една позната от Панчарево ми каза, че *** и родила и тя ги донесла в София в кашон и ги оставила някъде.
40
2
 
10
 
! Отговори
KIKO преди 11 години
VINATA E NA EKORAVNOVESIE AKO NIAMA BEZDOMNI KU4ETA NIAMA DA IMA NUZDA I OT OTROVA !!!!!!
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се назначат безработни хора като инспектори и да тръгнат по паркове и градинки. Всяко домашно куче: справка - регистрирано ли е в общината, ако не глоба. Задължително чип и кастрация.
38
7
 
6
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
Лелееее, колко много имигранти пишат тук и са се разграничили от нас. Ама добре помнят езика все още ... "заслужавате си съдбата". Да се неначудиш. Ми ти бе, ***, чий з*а*д*ник лижеш сега? Каква ти е съдбата? Я се похвали.
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да обобщим:1. Уличните кучета да изчезнат. Например - да ги осиновят от Екоравновесие и осиновителите да им метат аките, като не притесняват живущите с по 200 песа в апартамента си.2. Която майка е пратила детето си да яде отрова за кучета в парка - да бъде съдена и пратена в затвора. Явно е мноооого куха лейка.3. Който гледа куче - да има грижата да се грижи и за поколението на любимеца си.4. Който иска да краде (кучешката мафия) - право в пандиза при ***. Може да му хареса.
36
15
 
9
 
! Отговори
SlowDownBaby преди 11 години
Възрастна жена беше нападната и изнасилена,пак никой нищо не знаеше,не се говореше.Обаче видиш ли едно куче нападнало лапе,което го е дразнило и стана национален проблем.Полиции,медии,новити,отрови,не знам си кво.Както беше казала една жена,мога само да се моля ако някой ден ми се случи нещо,полицията да не е заета да арестува кучета !
35
8
 
7
 
! Отговори
SlowDownBaby преди 11 години
До Анонимен Ами дано да пострада някое дете та да ви дойде акъла в главите ! Кво се оплаквате,колко пари били дадени,хем искате кучетата да се приберат,хем пак негодувате,че се дават пари.Ами ще се дават,като искате приюти ! И хаха,били нахапани деца,bitch please,премазаха дете на пешеходна пътека,нито медиите бяха там,нито полицията,все едно нищо не е станало..
34
5
 
10
 
! Отговори
------- преди 11 години
Пак ви отвлякоха вниманието от важните проблеми в държавата и вие кълвете, кълвете...*** народ - слаба държава, заслужавате си съдбата
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 385 000 лева хвърлени на вятъра, а можеше да се построй нова детска градина например! Когато няма разум кучета ще ядат хора, а за награда ще ги отглеждат в петзвездни приюти, за да не са нещастни. Едиственото решение е изтребление до крак - бързо и евтино. НО има едни луди хора с големи усти и кухи глави, за които кучетата са по-важни от хората.
32
3
 
15
 
! Отговори
5kov преди 11 години
Родителите да пазят децата си. По скоро да се реши кучешкият въпрос! С всички сили и средства. Не могат да гинат хора ззаради кирливото милосърдие на баби, които нямат менис