S&P повиши кредитния рейтинг на София, радва се Фандъкова

Бул. „Драган Цанков” може да бъде отворен предсрочно
11 ное 2012 15:25,
103
S&P повиши кредитния рейтинг на София, радва се Фандъкова
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Международната кредитна агенция "Стандарт енд Пуърс" повиши кредитния рейтинг на София. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности на бул. "Драган Цанков".

Рейтингът е повишен от "BBB-" на "ВВВ със стабилна перспектива". „Това е рейтингът, който има и държавата, така че на този етап сме достигнали максимума, тъй като градът не може да има по-висок рейтинг от държавата”, похвали се столичният кмет.

Тя посочи, че основните аргументи за повишението са много строгата финансова дисциплина, амбициозната капиталова програма, която се финансира благодарение на повишената събираемост на приходите и съфинансирането на европейските проекти. Специално е изтъкнат фактът, че успяваме да се разплащаме навреме с нашите партньори, добави Фандъкова.

Тя обясни, че благоприятният ефект от повишения рейтинг е, че всички заеми, които общината вече има, както и тези, които ще поиска, ще са с още по-ниска лихва. На практика само от двата заема, които имат електротранспортът и общината за интегрирания градски транспорт, се спестяват около половин милион лева, добави Йорданка Фандъкова.

По думите й така общината ще има по-силен старт за преговорите с Европейската инвестиционна банка за заема от 50 млн. евро за реконструкция и изграждане на нови булеварди и улици в София.
Фандъкова каза още, че е възможно бул. "Драган Цанков" да бъде отворен преди крайния срок - 30 ноември. Тя  инспектира ремонтните дейности в участъка от  бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Телевизионната кула.

Това, което виждам, е удовлетворително, каза кметът. Целият ремонтиран участък е с дължина около 1,5 км, като строителните работи се финансират със спестени средства от изграждането на близкото кръстовище на две нива на бул. "Пейо Яворов". Това са над три милиона лева, уточни Йорданка
Фандъкова.

До момента е извършена цялостна подмяна на настилките, заедно с тротоарите, подмяна на електрическите стълбове и инсталацията. Пътното платното е разширено за сметка на тротоара, което ще позволи по-лесен трафик в участъка. Предстои още да бъде изградена повдигната пешеходна пътека, която да осигурява безопасен достъп до Борисовата градина. Освен това, ще бъде обособено допълнително разширение при бул. "Евлоги Георгиев", което да позволява крайната дясна лента да обслужва директно завоя в посока към Националния стадион "Васил Левски".

По думите на кмета до края на годината трябва да завършат и реконструкцията на кръстовището на бул. "Иван Гешов" и бул. "Георги Софийски", както и изграждането на осветлението в Борисовата градина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
софиянец ж.к.изток преди 11 години
добре стана с това кръстовище, обаче ми се вижда мялко тясна горната му част, дано поеме трафика ефективно, иначе просто ще се премести тапата. иначе идеята беше добра, че тия от младост ни обърнаха кварталчето на обръщало, отровиха ни с изпарения и задръствания, не можем нито да излезем сутрин нито да се приберем вечер. преди месец се ядосах един ден и изсипах една кутия с рапидки на улицата пред нас, за 1 час нямаше нито една, всички ги бяха събрали с гумите, да има хляб и за гумаджиите хе хе
78
1
 
0
 
! Отговори
ЕМ преди 11 години
До 76 Комплексираният си е комплексиран,какъв му е проблема на този и защо намесва Борисов и поп-фолк певиците? Като не ти харесва не гласувай за него,като не ти харесва стила и музиката им кой те кара да ги слушаш или гледаш? Аз просто споделих мнението си относно Данчето! Ето заради такива,завистливи комплексирани и дребни човечета никога няма да станем нормална държава и да бъдем истински член на Европа!
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво стана с цехчето за преработка на отпадъци ?София има бюджета на Брюксел ... ама не е Брюксел ?!
76
0
 
0
 
! Отговори
to преди 11 години
Dan4e kara6 li traban4e? ako ne **** v G*zuti da te e*e
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAZ JENA, CHUCHELO, KOJATO NEMA DOSTOINSTVO ZA PESOBETE DETO IZEDOHA DVAMA I PRODULJAVATA DA GRIZAT HORATA TREBVASHE OTDAVNA DA SI E PODALA OSATAVKA I DA E NA SUD,TIA E VINOVNA ZA PESOVETE DA SHETAT IZ GRADO ZASHTOTO KRADE, KRADE OT SICHKO DETO MOJE,. NE IA GLKEDAITE CHE E TAKVAZ TIHICHKA, KVOTO KAHE TIKVATA B.B. TUI PRAVI, NAPRAVIHA 3 KRUSTOVISHTA SHTOTO OT TAM SE KRADE MNAI-MNOGO! KOLKO PRUST E IZKOPAMNO, KAKVO E PRENBESENO I NAPRAVENO SAMO GOSPOD MOJE DA KAJE. SELEMDURKA SI E TAZ JENA
74
0
 
8
 
! Отговори
др. Тихомиров преди 11 години
Значи сега ЯКО теглене на нови заеми защото лихвата паднала малко...и полсе като падне кредитния рейтинг и ЯКО вдигане на лихвата какво правим ???
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БББ означава: Браво Бойко Борисов!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Голем праз!!"
71
9
 
9
 
! Отговори
долу герб преди 11 години
гнусна гербаджийска помия. и с *** си крадете като за последно
70
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Данче
69
0
 
17
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Защо след като всички са недоволни от американските рейтингови агенции, Европа не направи собствена рейтингова агенция, която да е обективна. В Европа цари панически страх от злобния и отмъстителен чичо Сам.Китайците и руснаците правят обща рейтингова агенция, която да дава по-реални оценки и да отрежат американските манипулатори и мошеници.
68
1
 
4
 
! Отговори
Да и НЕ преди 11 години
Позитиви: Глутниците кучетата около *** намаляха значително. Поддържа се градината до басейна - Пирогов - скоро я почистиха. Зелена зона - намаля количеството трошки. Смениха пейките и кошчетата за ***.Негативи - препълнени кофи за смет - вони. Изпочупени тротоари и трошки паркирали безобразно по малките улици. Липса на контрол, полиция която строго да санкционира собствениците на кучета за непочистени фекалии - София вони на кучешки ***. Улиците не се мият. Липса на осветление.
67
2
 
10
 
! Отговори
ET преди 11 години
Aгенциите са си намясто!Само глупци се радват от 3- на 3.Това е малко над две(2) или "***" junk!
66
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като S&P вдигнаха максимален рейтинг на Леман Брадърс точно един ден преди официалния фалит на банката, само *** може да продължава да обръща внимание на долните им машинации. Маса дела има заведени срещу тях за манипулиране на борсовите курсове чрез шарлатански оценки.
65
6
 
13
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Фъндъкова, в гората срещам по-малко дивеч отколкото в София? Къде живеем по дяволите? Кога ще дойде един къдърен човек за кмет?
64
1
 
13
 
! Отговори
sttekata преди 11 години
Добре де ами защо никой не пише за бул. Братя Бълстон??? Може би поради това, че закъсняват вече с месец ;) ???!
63
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тая от кой билборд за кучешка храна я свалиха?Много е сполучлива..
62
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фъндъкова, виж я тая София ***, една диария изглежда по добре. Един нормален тротоар няма. Навсякъде твоите *** обикалят и невротизират малки деца. Виж я Витошка, цялата в дупки по троатоарите, Борисовата градина тъмна като в на Фидосова ауспуха. Нали знаеш, че сме най-мръсния град в Европа, след нас е Пловдив ***!! Тоя град смърди и вони и хората се разболяват от таз канцерогенна прашна среда, *** !!!
61
10
 
2
 
! Отговори
Ем преди 11 години
А на мен не ми пука:) наслаждавам се на снимката на Дани страхотна е и да си призная желая да ме ........! Незнам дали е нормално но започнах да и подражавам,опитвам се да я копирам :) прически,грим,чат пат дрешки обаче не е същото:) Тя е неповторима! Страхотна сте г-жо Фандъкова,продължавайте все така целеустремена,лъчезарна,усмихната всичко най най ви желая!
60
0
 
13
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
НИВО НАД СРЕДНОТО...- ТАЗИ СЕ МАЙТАПИ...- ОЩЕ СИ ПАКЕТИРАТ *** КАТО ТУНКВАНИ ВАФЛИ И ГО СМИТАТ "ПОД КИЛИМА"..., А "СТРОЯТ ЗАВОД НА ЖИВАТА" (ЗА БОКЛЕКА ИМА-НЯМА ДВЕ ПЕТИЛЕТКИ...- ТО Е СЪЩОТО КАТО КЪЩА БЕЗ ТОАЛЕТНА ДА Я ОБЯВЯТ ЗА "ОБРАЗЦОВ ДОМ"...- ТОВА ГО НЯМА ДОРИ И В АФРИКА...