"Убиец на деца!" скандираха роми в Съдебната палата

Обвиненият за убийството на 16-годишен ром остава в ареста
Обновена: 14 мар 2013 16:24 | 14 мар 2013 16:24,
470

Снимка: Булфото

Съдът остави в ареста охранителя Петко Еленков, който е обвинен за убийството на 16-годишния ром Велин Стоянов - Жабата.

Докато съдът гледаше мярката за неотклонение, десетки роми бяха отново окупирали сградата на Съдебната палата в София.

Те посрещнаха Петко Еленков с викове "Убиец на деца!" и поискаха доживотен затвор за предполагаемия убиец на Жабата.

Събралите се роднини и съседи на семейството на убитото момче настояваха за справедливост и възмездие. Според тях убиецът на Велин заслужава най-тежката присъда.

Още по темата
Момчето бе застреляно с ловна пушка на 2 март в хладилно депо в столичния квартал „Подуяне", а неговият приятел, 14-годишният Камен, беше ранен в краката. Двете ромчета се бяха промъкнали в депото с намерение да крадат железа.

Районът обаче се охранява от частна охранителна фирма. 50-годишният Петко Еленков видял момчетата, призовал ги да спрат, но след като те отказали, открил стрелба. Велин е убит на място, а неговият приятел Камен е ранен в крака и е закаран в болница без опасност за живота.

На съдебното заседание на 6 март Софийски градски съд също остави в ареста охранителя Петко Еленков. Тогава отново десетки хора от ромски произход протестираха пред Съдебната палата и поискаха доживотна присъда за охранителя Петко Еленков. Лозунги "Убиха ни детето. Искаме справедливост" и "Защо убивате децата ни като кучета" съпътстваха присъствието на ромите. Според тях е недопустимо да се стреля по дете независимо от това какъв е мотивът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
0
 
5
 
! Отговори
Диана преди 11 години
Защо не погледнат те колко българи убиха и почерниха. *** - да си ходят в гетата и да спрат да крадат. Има работа - стига да им се работи. Ама да се краде по-лесно. Правилно е постъпил охранителя.
406
0
 
2
 
! Отговори
Greshka преди 11 години
Neshto sa se oburkali i vikali "Ubiez na deza" vmesto "Ubiez na kradzi"
405
1
 
6
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
Дайте повод на българите моля ви, една провокация и нито Европа нито папата ще ви спасят. На кайма всичките и на дивите прасета. ***, която заслужава само и единствено дезинтеграция. Пуснете фактура до хефропейския съюз да се оплачете!
404
0
 
9
 
! Отговори
Seventy хахаха ужас преди 11 години
Жаба ли си маба ли си... В другите страни дори нямаше да се замислят, даже щяха да наградят човека... А тук, дават ти оръжие за да си играеш с него може би, но не и да го използваш :D Какви са тея глупости братче, влезнал да краде, ами може би трябваше да го оставят да краде и после обвиняемия да остане без работа защото е допуснал това :D НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.. А тея *** ако не вземаха парите на държавата от детски с правенето на още неграмотна ***, щяхме да спестим много...Къде си Живков?
403
0
 
28
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Да го оправдаят човека, изпълнявал си е служебните задължения, нищо повече!!!
402
0
 
24
 
! Отговори
точно така!!! преди 11 години
А последния случай,в който е замесен пак *** с бременното момиче убито и изхвърлено в шахтата?Там защо не скандират с "УБИЕЦ" ***?!!!......................Абсолютно!!!
401
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия *** май си просят среща с агитката на Ботев Пд....като в Катуница.
400
0
 
27
 
! Отговори
иван преди 11 години
влизат в съда,скандират -а каде е полицията там,какви им са деиствията -затова *** ще са държат така нагло и сигурни,все пак това е тахната страна с големи права,с облаги,вси4ко си е тяхно, ние ги търпим и храним.
399
2
 
22
 
! Отговори
веселина преди 11 години
толкова много коментари за един ***....те са като ***-край нямат ,цапат,крадат и убивати въпреки всичко тази ненужна *** се размножава и заема села и кварталискандиращите *** да докажат за последните години колко с/ки за ток,парно,данъци и др такива са платилии имат ли изобщо лични карти???хитлер беше прав,но за *** само!
398
0
 
25
 
! Отговори
софиянка преди 11 години
по *** закони-12 год е пълнолетен и създава семействопо българските закони-е непълнолетен,но българчета колкото и да са бедни НЕ КРАДАТжелязо и др нещациганите знаят всичките си права/вкл и как да съдят българия в страсбург/но не знаят ДОРИ ЕДНО СВОЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ към същата тази странащом крадат-огън!!!!!
397
0
 
23
 
! Отговори
1818 преди 11 години
*** по рождение са с професии(просяци, крадци и убийци).
396
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ami toi *** NE MOZA DA IZBIE ZIGANIE I VIE NJAMA DA MOZETE ... A UBIEZA DA OTGOVARIA PRED ZAKONA
395
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен пъкми писна от *** набези. Всичко ми окрадоха термитите. От утре ще ги убивам!!!!!!!!!!!!!!!
394
0
 
20
 
! Отговори
Бай Он преди 11 години
Българи!Събудете се!Стига партийни (лобистки, мутрашки, ...и т.н.) изцепки.Докога ще работим за благото и мераците на мошенници!Д вземем нещата в ръцете си! И Европа иска това!
393
0
 
26
 
! Отговори
Италианец преди 11 години
Откога кражбите са законен ачин за препитание (например на ***, мутри и политици, а тук-таме и на корумпирани съдии)?Айде всяка Жаба да си знае гьола!
392
0
 
12
 
! Отговори
Анти преди 11 години
До муспиА дано. Кога почва референдума? Дано продължи поне 2-3 месеца.Да ти кажа ли, муспИ, ни един *** няма да се самозапали.
391
0
 
12
 
! Отговори
никога циганите преди 11 години
не отиват да протестират с искане за работа, да се трудят, това не го знаят
390
0
 
17
 
! Отговори
стига сме търпели преди 11 години
неграмотни, крадливи ***, стига помощи само за ***.Те колко старци българи са убилив селата ни, *** за нищо не става, той е хитрец, крадец, плоди се без да мисли той дахрани детето си
389
0
 
26
 
! Отговори
АДОЛФ преди 11 години
А КАТО УБИВАТ И КРАДАТ КАКВО ДА ГИ ПРАВИМ!!! ДА ОТИВАТ НА МАЙНАТА СИ ***!!!!!!!!!!! МРЪСНИ *** НИТО РАБОТЯТ НИТО СА ПОЛЕЗНИ С НЕЩО !!!!!!!!!
388
0
 
30
 
! Отговори
mery преди 11 години
А последния случай,в който е замесен пак *** с бременното момиче убито и изхвърлено в шахтата?Там защо не скандират с "УБИЕЦ" ***?!!!