Три успешни трансплантации в Александровска болница

Пациентите преминаха рисковия период
6
Три успешни трансплантации в Александровска болница
Снимка: Булфото, архив

Всички бъбречни трансплантации, направени в Александровска болница през последните 10 дни са успешни. Бъбреци получиха двама мъже на 35 и 40 години от 44-годишна жена.

Жената беше приета по спешност в „Пирогов”, но изпадна в мозъчна смърт на 18 май. След съгласие на нейните близки, и задължителните изследвания, беше преценено, че бъбреците, сърцето и черния дроб на жената са годни за трансплантация.

Още по темата
Двамата реципиенти, които са получили бъбреците от нея, са чакали донор в продължение на 9 години.

Два дни по-късно екипът на проф. Петър Симеонов – началник на Клиника по Урология в Александровска болница и национален консултант по урология, извърши успешно трансплантация от жив донор, при която майка дари бъбрек на сина си, който е бил на  хемодиализа от 2004 г.

Пациентите преминаха рисковия период, в който е възможно отхвърляне на трансплантирания орган, състоянието им е стабилно и имат спонтанна диуреза, съобщиха от болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
DNE$.BG преди 10 години
тройна коалиция
4
0
 
7
 
! Отговори
няма значение преди 10 години
До 1Ей, няма така простотия. Що не правиш някъде другаде коментари по други теми. Чукай на дърво да не се налага ти да чакаш орган или твой близък. Относно трансплантираните - само здраве им желая и смело напред.Дълбок поклон пред близките на донорите, които в тежък момент взимат такова съдбоносно решение.Нека почиват в мир хората, които са станали донори и душите им намерят покой.
3
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До ГРЯХ И УБИЙСТВОDA NO NE IZPADA6 V TQXNATA SITOACIQ TOGOVA 6TE VIDIM DA LI 6TE GOVORI6 TAKA
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Симеонов национален консултант?Трансплантолог? Нещата в държавата ни не вървят в правилна посока и това е поредното доказатлство.
1
29
 
6
 
! Отговори
ГРЯХ И УБИЙСТВО преди 10 години
Бомби със закъснител и доживотна имуно-подтискаща терапия са всички трансплантации. Да не говорим, че се убива друг човек, за д живее приемния(а колко живее Бог решава). Най-големия грях е да лишиш умишлено човек от живот, за да "живее" друг и то ЗАВИСИМ ОТ ЛЕКАРСТВА И ЛЕКАРСКА МИЛОСТ ЖИВОТ.