Фандъкова уверява: Няма да спираме автобус 94

Транспортът до Студентски град няма да бъде променян, обеща тя
18
Фандъкова уверява: Няма да спираме автобус 94
Йорданка Фандъкова. Снимка: Булфото

Няма да бъде спирана автобусна линия 94, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар на появилите се слухове в последните дни, че линията от Студентски град до центъра на София ще отпадне заради пускането на трамваите от Семинарията до квартал "Дървеница".

"Коментира се все още и се обсъжда проектът за изграждането на новото трамвайно трасе от Семинарията до Студентски град. Това няма нищо общо с маршрутите на автобусите”, категорична бе Фандъкова.

Тя обеща, че независимо какво ще е бъдещето на трамвайната линия, автобусите, които обслужват Студентски град, няма да бъдат пипани и ще продължават да се движат по начина, по който се движат и в момента.

От пресцентъра на Столичната община посочиха, че новата трамвайна линия от Семинарията до "Дървеница" и "Студентски град" е компонент от проекта "Интегриран столичен градски транспорт", финансиран от европейския фонд за регионално развитие по оперативната програма за регионално развитие (2007-2013 г.).

Още по темата

Трамвайната линия ще осигури на жителите на кв. "Изгрев" по-бърз транспорт.  Ще се намалят и задръстванията, които сега стават на бул. "Никола Вапцаров" и при Семинарията, посочват от общината.

Dnes.bg припомня, че преди 3 дни заместник-кметът на Столична община по транспорт Любомир Христов посочи, че до края на месец юни ще бъде обявена поръчката за строителството на трамвайното трасе от Семинарията до "Дървеница".

Заместник-кметът поясни, че има избран изпълнител за доставянето на нови трамваи. Договорът с изпълнителя трябва да бъде подписан до края на този месец и предстои изпълнението, посочи  Христов.

В края на миналата седмица пък главният архитект на София Петър Диков обяви, че трамвайните мотриси, които ще преминават по столичния бул. "Г.М. Димитров", ще са напълно безшумни.

По думите му обитателите на жилищни сгради по бул. "Г.М. Димитров" могат да бъдат спокойни, че по булеварда няма да се движат "тропащите трамвайни мотриси отпреди 45 години, производство на трамвайния завод "София", а модерни и безшумни машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
спирка
16
0
 
3
 
! Отговори
Eye преди 10 години
До АнонименЯ стига! Чудесни са си новите спирки в жк Дружба-1. Едната от тях ми е на 50 м. от входа на блока. :)
15
1
 
6
 
! Отговори
.. преди 10 години
вярно, че герб я кандидатираха за кмет, което не е хубаво амаа това е най-добрия кмет на София от много време насам. градинки инфраструктура *** кучета трафик сичко се прави. браво. само стани безпартиина или от зелените например! :) лека вечер.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен като те интересува парното ходи гони крадците на същото
13
3
 
4
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Ще стеснят Габровски. В момента е тапа. Като турят и трамвай супер тапа. Ащо гора ще изсекат за да стигне от семинарията до гара Пионер. Ще затапят и кръстовището на гражданска отбрана. Абе как няма свесни урбанисти в тази държава. Само архитекти лапачи/Диков/А за този мастодонт до НДК какво ще кажете. Колко ли етажа са обещани на някой за да се вземе разрешение за небостъргач в центъра,където уж повече от 12 етажа нямаше да се строи.
12
1
 
4
 
! Отговори
Ангелина Константино преди 10 години
Защо непрекъснато се кокетира със студентите? Не че имам нещо против, но те са в София в продължение на няколко години и за тях има осигурени достатъчно транспортни средства. Това че за обучаващите се няма да спре автобус 94, не означава, че кварталите "Изгрев" и "Дианабад" няма да бъдат лишени от него. Маршрутът на този автобус няма да преминава по ул. "Н. Габровски", за да се осигури функционирането на безумната трамвайна линия. Ето против това протестираме ние - жителите на двата квартала.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
маааааааааарш от тука...самоковски *** некадърен...изядоха ни *** те заради теб...*** с ***
10
3
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Аз смятам, че държавата вече трябва да спре да се занимава с каквото и да било. Спираме всякакви строежи, поддръжки и закриваме всички институции. Ние ще си гледаме нашия си бизнес, а народа ще се оправя сам, защото гледам, че сте много можещи и знаещи. Примерно става наводнение и вместо да звъните на Гр. защита, оправяте се сами. Пада голям сняг- ринете си го сами. Спуква се водопровод- започвате да копаете и да си го ремонтирате сами. Обират ви- сами търсите крадците и т.н.
9
2
 
13
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
Вместо да направят един трамвай, който да свързва Метростнация ГМ Димитров, по старото трасе, да завива и минава през студентски град и да отива до квартал витоша, те ми правят дубликат на Метрото и 94. Това предложение няма да обслужва много хора, просто защото хората си ползват метрото.
8
0
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
... е с'а ме разсмя, знаеш ли кога ще стигне до Икеа, та да я обслужи ...май ти обслужваш някоя директива на "експертното правителство"
7
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убавицоо ! Мене ме интересува ПАРНОТО ! Не ни занимавайте с глупости . Оставка - заради лъжите ти за парното.
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При бюджет от 1.3 млрд. лв. София не може да си реши нито един проблем не достигат детски градини, заводът за *** е по архаична технология... Новото кръгово кръстовище при Телевизионната кула е на стойност 5 млн. лв., а са платени 25 млн...безумните спирки на новото метро в полето край жк Дружба.....
5
5
 
7
 
! Отговори
тн преди 10 години
До ДианаЩе обслужва Икеа и общинските крадци-никой друг!Знаете ли колко са раздути тези строежи и колко много "подизпълнители" наши хора са на яслата...Ще ви падне шапката,ако са ви останали пари за такава.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Софийска общинарска клетва: Кадиев да те надуши дано!
3
6
 
17
 
! Отговори
Диана преди 10 години
Това е поредното безумие в нашия град. С какво ще облекчи трафика и задръстването на кръстовищата този трамвай? Той само ще дублира линията на автобус 94, ще предизвика допълнителни задръствания, шум, стесняване на улиците "Никола Габровски" и "Г. М. Димитров" и прахосване на излишни пари. В крайна сметка ще достигне до края на бул. "Климент Охридски", който е далеч от Студентски град и не виждам как ще обслужва студентите . Няма един стойностен аргумент, който да докаже необходимостта му.
2
12
 
24
 
! Отговори
егати наглите преди 10 години
НИКОЙ в квартала НЕиска тази измислена иабсолютно ненужна трамвайна линия-освен готвещите да окрадат едни тари от проекта.Това безобразие ще унищожи един хубав квартал и то само да се нагушат *** от Гроб!Какво обсъждане-пак лъжете цигано сикаджийски,даже са почнали да събират свои фирми за престъпния строеж.Явно ще трябва да я гръмнем тази лъжлива овца и наглото и протеже Диков-супер престъпник.
1
6
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
"рамвайната линия ще осигури на жителите на кв. "Изгрев" по-бърз транспорт." - Това може да го е писал само някой, който не е запознат с квартал Изток, с маршрута на полу-новата трамвайна линия, или и с двете. Според мен, квартал Изток и без това сега си е достатъчно облекчен с метрото, не ми се струва реално да се говори за облекчаване на жителите на квартала, тъй като трамвая ще минава на около 200 м от квартала и то за да се стигне то него, трябва да се мине през парка. Зима, късно вечерта???