Нови 740 места в детските градини на София до края на 2013

Зам.-кмет твърди, че до 2-3 г. проблемът с недостига ще бъде решен
12 юни 2013 10:45,
5
Нови 740 места в детските градини на София до края на 2013
Снимка: архив, Булфото

С осигурените от държавата 14 млн. лева до края на годината ще бъдат подсигурени 740 нови места в детските градини в София, обяви Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община. Той се похвали, че през последните пет години са осигурени над 8 000 нови места в забавачките.

"До 2-3 години ние ще можем да решим проблема с недостига, ако успеем да осигурим финансовия ресурс за строителството на нови детски градини", коментира той в интервю за "Фокус".

Още по темата

По думите му, ако този финансов ресурс, осигурен от бюджета за градежа на нови забавачки, отиде за подпомагане на родителите, за чиито деца няма място в градините, общината никога няма да успее да реши проблема с детските градини.

"Ако ще има такива компенсации, е хубаво да се помисли за социалния елемент, където това да бъде само за тези семейства, които наистина са в тежко социално положение, а не да се дават средства на всички на база на кандидатстване", посочи Дончо Барбалов.

Само преди дни левицата внесе законопроект в НС, който предлага изплащането на компенсации за родителите, чиито деца не са в забавачка, да започне от началото на идната година.

Вносителите са изчислили, че в цялата страна не могат да бъдат намерени места за около 10 000 деца, като необходимите средства ще са 12 млн. лв. при компенсация за родителите от около 120 лв.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
pepe преди 10 години
До ЧиновникАко си чиновник ти е ясно, че всички деца влизат, само че трябва да се плати рушвет на някой чиновник :( Колкото до ***, ако се огледаш и ще видиш колко детски градини са затворени и превърнати в какво ли не. Точно заради калпави чиновници като теб, няма никакво планиране за местата в забавачката, защото е мноого трудно да водиш статистика колко бебета са се родили в София и имат нужда от градина след 2 години. На некадърника, все някой друг му е виновен, я селяни я марсианец
4
1
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До АманВ провинцияте детските градини стоят полупразни, защото всичките селяци де домъкнахте в София. Именно затова в София няма места и новите детски градини ще се строят точно заради ВАС, провинциалистите, които нахлухте в София на тумби.
3
4
 
1
 
! Отговори
Аман преди 10 години
И пак само за столицата се предвиждат строежи-там в провинциите-да *** ли?И после,защосе обезлюдяват по-малките градове!
2
3
 
0
 
! Отговори
1 преди 10 години
Добре, че беше Дянков!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия пак ще оплескат нещо. Тъкмо бяха започнали да правят детски градини, и сега комунистите с тяхната недалновидност ще прецакат всичко, само и само да се похвалят, че са раздали някаква помощ на тези, за които няма места. А че помощта е мизерна, то си е ясно, това си е типично в техен стил.