"Мария Луиза" - пешеходна, трамваите - извън центъра

40% от метрото е неефективно, обявиха от "Граждани за София"
Обновена: 26 авг 2013 14:49 | 26 авг 2013 14:06,
106
"Мария Луиза" - пешеходна, трамваите - извън центъра
Снимка: архив, Булфото

Булевард "Мария Луиза" в участъка от Централните хали до ул. "Козлодуй" да стане пешеходна зона, а трамвайното трасе да бъде премахнато, предложи днес на пресконференция в БТА арх. Димитър Димитров от инициативата "Граждани за София".

Според организацията трамвайният транспорт е несъвместим с центъра на града. Те се обявиха против изграждането на новото кръстовище при "Лъвов мост". На негово място Димитър Димитров предлага да се направят двуплощни кръстовища, а движението бул. "Георги С. Раковски" при бул. "Сливница" да бъде затворено. Така според архитекта щели да бъдат решени някои устройствени проблеми на града.

"Граждани за София" се усъмниха и в цените на големите инфраструктурни проекти в столицата. Те попитаха защо кръстовището при "Телевизионната кула" струва 25 млн.лв., а 5-6 пъти по-голямото кръстовище при Лъвов мост е на цена от 22 млн. лв.

От сдружението апелират Министерският съвет да преразгледа проекта за новото кръстовище при Лъвов мост, както и изграденото до момента метро.

40 процента от метрото било неефективно, а два милиарда лева за неговото строителство били хвърлени "на вятъра", посочи Димитров.

Според него вторият метродиаметър е трябвало да продължи под булевардите "Витоша" и "България" и да стигне до Националния исторически музей. Така над 330 хиляди столичани са щели да имат "идеалното метро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, махнете трамваите от центъра, че на бабките-софиянки им е много шумно. И друг път не говорете глупости.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кое им е несъвместимото на трамваите? Някаква част си имат отделна част от платното за движение и не създават проблем. Може би е добре за останалите да се преустроят релсите и да са близо до тротоарите (има някъде из София), но не съм от най-разбиращите. Колите и липсата на паркинги е големият проблем. Колкото по-удобен и редовен градски транспорт се направи (а не да се построи едно и да се махне друго), толкова повече хора ще слязат от колите. Така ще е по-чисто, просторно и т.н
16
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уау, поредните ултра ***. Ало, за вас паркове няма ли? Центърът е да вършиш работа там (И да преминаваш транзит, за да не заобикаляш половин София), не да се шляеш. Лумпенът Борисов вече утежни положението с напълно ненужната пешеходна зона Витоша (Дето по негово време даже не беше и пешеходна, само беше забранено преминаването на простосмъртни с коли), сега още по-големи *** искат да го засенчат
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да пуснете и няколко трасета извън София до по отдалечени населени места из София област!
14
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този архитект е съден за злоупотреби и му е отнета правоспособността да бъде архитект, демек си е един лаещ жалкяр ! Само журналистите не разбраха, че този е бил някога архитект, а сега се ползва да разлайва кучетата и да лъже бабичките по кварталите...
13
3
 
37
 
! Отговори
Метрото си е супер! преди 10 години
Устройват ме и двата метродиаметъра. А доколкото зная третия ще минава под булевард България, така че да не мрънкат ами да го почват.
12
6
 
29
 
! Отговори
Пешеходец преди 10 години
Не трябва да се маха трамвая. Напротив трябва да се пусне самостоятелна линия от Лъвов мост до НДК която да бъде безплатна.
11
3
 
54
 
! Отговори
Смешно ми е преди 10 години
как пък ги сметнаха тия 40% неефективност... или новината не е написана като хората, или тия момчета си говорят на изуст... На мен метрото си ми харесва :)
10
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не измряхте ли вече бе червени *** мръсни, айде марш при стратега Лилов, до Коледа да сте при него!
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раковски кога стана булевард?
8
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
40 процента от метрото било неефективноНякой май не си е пил хапчетата?
7
8
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея са доста нередовни:?!?!"40 процента от метрото било неефективно, а два милиарда лева за неговото строителство били хвърлени "на вятъра""Метрото е най-хубавото нещо случвало се на този град последните 30г.!!
6
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се премахнат трамвайте по Мария Луиза? А бе тези пенсии са с деменция, кой дава трибуна на тези ****ти?
5
7
 
52
 
! Отговори
венци преди 10 години
Другария архитект да си отива в москва там е планировка по мярка за всички комунисти
4
3
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според организацията трамвайният транспорт е несъвместим с центъра на града.По голяма глупост от това не съм чел! Транваите са екологичен и идеален транспорт точно за центъра! Метрото не може да замества трамвая, защото спирките са му много по дълги и не става за изминаване на кратки разстояния.
3
15
 
99
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Ама няма просто начин да не започнете да спъвате работата на Фандъкова. Щом е от ГЕРБ дай да *** де що хванем. Комунисти долни. Как пък едно нещо не позволихте да се построи в тази държава толкова години? Все интереси, все за пари, все ненаядени.
2
47
 
19
 
! Отговори
2 милиарда ли?!?! преди 10 години
" ... два милиарда лева за неговото строителство били хвърлени "на вятъра", посочи Димитров. "Как бе?Бойко за какво орева света с това метро!Нека му е зле, поне с 0,5 млрд. е на плюс само от това перо!Халал да му са! Малко му остана!
1
13
 
62
 
! Отговори
.. преди 10 години
Злобните пенсионери си направиха инициатива.